Przekroczenie progu 5 % w ogólnej liczbie głosów
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
Treść raportu:
Zarząd Formuła8 S.A. ("Spółka") informuje, iż w dniu 17 stycznia 2014 r. otrzymał od Prezesa Zarządu zawiadomienie o następującej treści:
"Zgodnie z art. 69 ust. 1 pkt 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych informuję, że w wyniku zakupu 600 akcji w dniu 13 stycznia r. pośredniej cenie 6 zł. za jedną akcję w trakcie sesji giełdowej na GPW w Warszawie (notowania NewConnect) przekroczyłem 5% ogólnej liczby głosów w spółce Formuła8 S.A.
Przed zmianą udziału posiadałem64 504 .akcji serii B spółki Formuła8 S.A. stanowiących 4,961 % ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu.
Po nabyciu 600 akcji w dniu 13 stycznia 2014 r. posiadam 65 104 .akcji spółki Formuła8 S.A. stanowiących 5,008 % kapitału zakładowego, dających 65 104 głosów stanowiących 5,008 % ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu."
Endeavour Progress LLC 113 Barksdale Professional Center Newark, DE 19711-3258, USA
Zarząd Spółki informuje, że rozmowy dotyczyły m.in. :
1| warunków objęcia pakietu kontrolnego akcji przez Inwestora lub podmiotu przez niego wskazanego,
2| braku zgody przez Spółkę na przeprowadzenie nowej emisji akcji dla Inwestora,
3| wykorzystaniu przez Inwestora obecnego potencjału Spółki, będącego zarówno w prowadzonej działalności, jak i w zawartych przez Spółkę umowach,
4| rozszerzenia lub zmiany głównej działalność Spółki o szeroko rozumianą działalność inwestycyjną zarówno w Polsce jak i za granicą, wykorzystując wiedzę i doświadczenie Inwestora,
Inwestor rozszerzy działalność Spółki o działalność inwestycyjną na wybranych rynkach, którego celem będzie nabywanie szybko zbywalnych aktywów, inwestycje w instrumenty finansowe, oraz obrót akcjami spółek zarówno w Polsce jak i za granicą. W ramach głównego podmiotu jakim jest Spółka, Inwestor nie wykluczą tworzenia nowych podmiotów, które usystematyzują działalność Spółki.
Pan Prezes Frank i Pan Wiśniewski w Radzie Nadzorczej "Pakademi" nowym ( FINARCH S.A. )
Czyżby pierwsza Spółka nowej grupy kapitałowej 8formuła hmmm ( jeszcze tylko 7 ) ...
ja się narazie na DXD przeniosłem,może się mylę a może nie,ladnie tam wygląda,tutaj to co mam poniżej 10 nie oodam;)oczywiście 10 zł,nie namawiam ,ale DXD zdołowane mocno ,ale ruszyło i to w "wielkim 'stylu :):)