INVICO: Zawarcie istotnego kontraktu o charakterze strategicznym z Taghleef Industries
Kontrakt został zawarty na czas określony do 31 grudnia 2013 roku, jednakże intencją stron wyrażoną w trakcie negocjacji jest dalsza długoterminowa kontynuacja zawartego Kontraktu.
no właśnie , czas minął i nie wiemy czy planuja dalszą wspólpracę, czy już produkują na 100% , mieli w III kw już na pełny gwizdek.
Ogólnie cisza , Jak będzie coś pozytywnego to nikt się nie załapie bo skoczy tak jak na początku roku. Jedna transakcja i 50gr w górę i następna i będzie 3zł. A jak infa nie będzie to dalej kurs pewnie koło 1zł
Szkoda że nie kupiłem po te 1.1 , teraz po 1,4 wygląda troche mniej atrakcyjnie ...
No i znowu za późno.. chodziły pakiety po 87 i 90 gr a teraz jak jestem przy kompie to można 100 akcji po 1zł..
Zawsze za późno :(
No ale co się dzieje - czyzby arabowie przestali się interesować invico i wszystko się rozpadnie ? Przecież to na giełde wchodziło ponad 3zł, zrobili nowoczesny zakład i jest po 95 gr ?
Też tego nie rozumiem. Albo coś się dzieje, a jeszcze tego nie wiemy, albo niecierpliwi po 2 tys. zł wywalają i trzeba z tego korzystać. Fakt faktem, odpalenie w 100% nowej inwestycji bardzo się opóźnia, a może się nie opóźnia tylko jest po prostu problem ze zdobyciem zleceń na sprzedaż? Generalnie mamy spółkę wartą 13 MPLN z kapitałem własnym 22 MPLN i generującą 0 wyniki (czyli też bez jakiś mega strat) z dużym potencjałem na lepsze - jeśliby tylko tym się sugerować, to powinien tu być tabun kupujących. Więc pytanie o co chodzi, że cały czas spada?