• hey ynwestorzy, już po walnym wiec jutro odjazd ? Autor: ~abc [217.75.56.*]
    tak jak to zapowiadaliście. ps niektórzy zapowiadali odjazdy po raportach nawet za 2 kwartał łohohoh
  • Re: hey ynwestorzy, już po walnym wiec jutro odjazd ? Autor: ~sobowtór [89.77.83.*]
    Skoro masz ochotę podyskutować merytorycznie. wkleję jeszcze raz to, co napisałem w poniedziałek.

Obecne wzrosty, patrząc na wykres, maja odmienny charakter od poprzednich. Trwają od 28 października czyli dwa i pół miesiąca. Poprzednie, silne wzrosty z czerwca 2013 zakończyły się cofnięciem kursu w pierwszej fazie o prawie 90%. Obecnie kurs cofnął się o 70 %. Piątkowa świeca sugeruje odreagowanie spadków. Czas pokaże, czy będzie to odbicie typu, jak sugeruje abc, do ok. 24 groszy, czy też mocniejsze, tzn. kontynuacją wzrostów z przebiciem ostatnich szczytów. Ja optuję raczej za tą drugą wersją. Dlaczego? Ze względu na charakter ostatnich wzrostów. Wstęga średnich sma na wykresie dziennym ułożona w odpowiedniej dla wzrostów sekwencji od kilku tygodni, zanikający wolumen na spadkach a zwiększony na wzroście w piątek. Najbliższe sesje powinny dać odpowiedź co dalej z kursem.

Dodam jeszcze, że kolejne górki i dołki od wspomnianego 28 października są na co raz wyższych poziomach. NWZA nie przyniosło żadnych rewelacji. Ale skoro spółka kupuje kilka działek to oznacza, że ma jakiś pomysł na ich zagospodarowanie. NWZA nie przyniosło też żadnych złych informacji. Wziąwszy pod uwagę powyższe fakty trend wzrostowy ma bardzo duże szanse na kontynuację. A czy Ty masz jakiś argument na przewidywane spadki? Pisanie, że kurs musi zachować się tak samo jak przy poprzednich podejściach w okolice 0,30 zł ponieważ jest manipulowany, nie jest rzeczowym argumentem tylko domysłem, przypuszczeniem. Jesteś w stanie odpowiedzieć sensownie? Zapraszam.
[x]
NEMEX -25,00% 0,03 2015-10-28 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.