• Kupno mieszkania okazyjne - jak? Autor: negla [164.127.201.*]
    Kiedy i jak Waszym zdaniem kupić mieszkanie aby trafić w atrakcyjne ceny? Ja chciałabym kupić od dewelopera własne M - 3 pokoje, na program MDM się nie załapię, a zaoszczędzić bym chciała. Słyszałam, że najlepiej kupować mieszkania teraz-zaraz, bo mogą zacząć drożeć. Jak namówić dewelopera na jakieś dodatkowe obniżki cen? Nawet jakby garaż dorzucili za free to będzie to dla mnie OK.
    Z góry dzięki za porady!
  • Re: Kupno mieszkania okazyjne - jak? Autor: comon [50.7.78.*]
    przydadzą się zdolności negocjacyjne :) o technika możesz poczytać w necie. Teraz mieszkania są relatywnie tańsze niż kiedyś, ale nowe, deweloperskie i tak bywają za drogie na kieszeń statystycznego Kowalskiego. Garaż za free - no nie wiem, możesz spróbować :)
  • Re: Kupno mieszkania okazyjne - jak? Autor: lukrecjab [31.175.37.*]
    Comon dobrze kombinuje :) ja polecam szukanie ofert last minute. Polowanie się opłaca. Deweloperzy jak mają ostatnie mieszkania to schodzą z ceny i wiem co mówię, bo kupowałam jedno z ostatnich mieszkań od PBG Erigo na Grunwaldzie i zeszli nam z ceny mocno ;) Wiadomo jednak, że takie ostatki mieszkaniowe nie każdemu się spodobają, bo np. taki układ mieszkania nie pasuje, albo nie to osiedle. Trzeba się niestety nachodzić i sprawdzać wiele rzeczy kupujac własne M. thats the way it is :D
  • Re: Kupno mieszkania okazyjne - jak? Autor: lukrecjab [31.175.37.*]
    dokładnie w Poznaniu na grunwaldzie. Nie wiem jak w innych miastach takie okazje wyglądają, podejrzewam ,ze podobnie
  • Re: Kupno mieszkania okazyjne - jak? Autor: ~lirene [89.66.4.*]
    Większość deweloperów twierdzi, że ceny mieszkań nie zmienią się, raczej utrzymają się na takim poziomie co w 2013. Przynajmniej taką informację znalazłam na dompress.pl
    http://dompress.pl/187-szczegoly-wiadomosci/lang/pl-PL/id/124/list/169/default.aspx
  • Re: Kupno mieszkania okazyjne - jak? Autor: ~Hadeido [83.10.196.*]
    sprawa to „Mieszkanie dla Młodych”. Naprawdę pomaga przy kupnie swojego pierwszego mieszkania. Jeśli ktoś jest zainteresowany, zobaczcie MdM http://mieszkaniedlamlodych.com.
  • Re: Kupno mieszkania okazyjne - jak? Autor: ~Xebni [83.26.144.*]
    A może „Mieszkanie dla Młodych”? Nie jest to jakaś super oferta, ale może okazać się dla ciebie pomocna. Zajrzyj na MdM http://mieszkaniedlamlodych.com, może dowiesz się więcej.
  • Re: Kupno mieszkania okazyjne - jak? Autor: ~dana [83.24.45.*]
    A dlaczego mają drożeć?
    3000000 potencjalnych kupców wyjechało i nie wróci.
  • Re: Kupno mieszkania okazyjne - jak? Autor: ~DZIADEK [82.143.150.*]
    A coraz większa liczba schorowanych , starych Polaków po 70 będzie na zawsze oddawać swoje mieszkania...
    Młodzi uciekli, a starzy wymierają...Oto cud Donalda na "zielonej wyspie", po 7 latach bajzlu...
    Developerka pisze, że ceny już nie spadają....hehehe! Ciekawe kiedy wreszcie napiszą, że ceny mieszkań lecą na pysk, no chyba, że chcesz "sprzedawać" mieszkanko przez 2-3 lata....