A grubas tylko czeka zeby odebrać papier od leszcza po taniości, przecież w tym roku ma być ponad 7 mln zł oszczędności na poziomie ebitda z tytułu przejęcia włoskiego diesse
Spółki Pana Tuory mają jedną "fajną" cechę - tutaj funkcjonuje pojęcie MA BYĆ zamiast JEST a na ściemie biznesu nie da się ciągnąc zbyt długo stąd obecne poziomy cen akcji niestety.
Sporo nie jasnosci jest w tym co pan prezes mowi jesli chodzi o blue box, ale sama spolka sama w sobie jest interesujaca, choc bez blue box bedzie ciezko o duze wzrosty
Ktoś to wszystko ładnie podnosi.
Co do Diesse - prędzej czy później musza się dogadać, bo dwóch właścicieli po 50% akcji to problem dla obu.
Może Tuora znalazł jakiś wałek, może chciał zapłacić przez to mniej?
Moim zdaniem ta spółka jest skazana na sukces.
Pytanie - po ile warto wejść.
heh nie wiem po ile ja sobie ciut wcześniej kupiłem 20 tys akcji lekko po ponad 9 zł więc mam teraz szeroki uśmiech i sympatyczne skojarzenia na temat Panów Tuorów i szczerze mówiąc choć mam kase by kupic dwa razy tyle to nie wiem czy to dobre rozwiązanie bo tu niespodzianka goni niespodzianke i niestety nie są to pozytywne zaskoczenia
Dnia 2014-01-24 o godz. 10:07 ~X-Man napisał(a):
> heh nie wiem po ile ja sobie ciut wcześniej kupiłem 20 tys
> akcji lekko po ponad 9 zł więc mam teraz szeroki uśmiech i
> sympatyczne skojarzenia na temat Panów Tuorów i szczerze
> mówiąc choć mam kase by kupic dwa razy tyle to nie wiem
> czy to dobre rozwiązanie bo tu niespodzianka goni
> niespodzianke i niestety nie są to pozytywne zaskoczenia
ja mam 4 razy tyle kasy i tez nie wiem, czy wchodzic, a moj kolega, ma 8 razy tyle i mowi, ze chyba jednak da na tace...