• bankrut??? Autor: ~AMICA [149.254.182.*]
    co to za jaja jakies z tym kursem ostatnio a w szczegolnosci dzisiaj? bankructwo czy co?? ktos kuma o co chodzi??
  • Re: bankrut??? Autor: ~OFE [195.26.76.*]
    Zastanawiające. Może OFE wywala?
  • Re: bankrut??? Autor: ~AMICA [149.254.182.*]
    Z tego co mowia wynika ze OFE sie juz wysypaly - do konca 2013?? niezla zwala - a mialem przeczucie zeby sprzedac w okolicach PLN120 :(( stratny jeszcze nie jestem bo srednia ponizej PLN80 ale juz prawie 20% w plecy od szczytu :((
  • Re: bankrut??? Autor: ~re [77.255.106.*]
    Wczoraj amica poinformowała o zmianach w statucie. Może to ktoś przetłumaczyć na zwykły język?
  • Re: bankrut??? Autor: ~def [83.31.218.*]
    Poinformowała o zarejestrowaniu zmian w statucie . Zmiany zostały uchwalone już dawno temu w zeszłym roku . Moim zdaniem to celowe zaniżanie kursu . Nie ma żadnych powodów do takich spadków .
    obys mial racje, bo jak ktos celowo zaniza kurs to zazwyczaj po to zeby taniej odkupic, bo wie ze bedzie roslo predzej czy pozniej. patrzac na koncowke dzisiejszej sesji to na to wyglada ze ktos sie przejechal po stoploss'ach bo w pewnym momencie amica byla na dolnych widlach - 12,45% (PLN96)!!! no trudno - teraz trzeba czekac, ale az mnie kusi zeby dokupic troszke po tej cenie :))
    Ja niestety już w plecy, kupowałem po 107. Też czekałem na 120, ale ponownie już nie doczłapało.
    Jako podmioty posiadajace ponad 5% akcji - gdyby je sprzedali - musieliby podac to w komunikacie. Taki komunikat był w zeszłym roku?
  • Re: bankrut??? Autor: ~Jaro [89.76.28.*]
    Cudofix sprzedał, to i poleciało... http://cudofix.wordpress.com/2014/01/08/sprzedaz-amici-zysk-ponad-161/
    Dzięki .
    ok tyle ze cudofix czy jak go zwal, zakonczyl wychodzenie wczoraj, wiec jak wytlumaczysz dzisiejsza sesje??
    Może sporo osób zasugerowało się Cudofixem i też realizowało zyski. On ma tam sporo komentarzy, znaczy że czytają jego blog. Poza tym dzisiaj generalnie spadki, a spółce należała się korekta, jutro możliwe odbicie.
    moze masz racje, ale z drugiej strony to jesli spojrzec na dzisiejsze tranzakcje, to spore pakiety lecialy w pewnym momencie - jesli ktos inwestuje powyzej PLN100.000 w jedna spolke to raczej nie na podstawie jakiegos blogu z calym szacunkiem dla pana cudofixa :)
    ale moze sie myle ;) ja narazie obserwuje bo jak napisalem wczesniej srednia ponizej PLN80 wiec stratny jeszcze nie jestem
  • Re: bankrut??? Autor: ~re [77.255.106.*]
    Czekaj jak będzie strata to sprzedasz jak typowy leszcz.
    Duży spadek na wysokich obrotach.... Wsparcia przełamane...
    Wykres wygląda fatalnie. Nadzieja jest ....
    madrzy ludzie mowia, ze nadzieja jest matka glupich :) dlatego wlasnie ustawilem stopa na PLN90 w razie jakies rzezi :) zawsze to ciagle prawie 15% zysku w 6 miesiecy :) tylko szkoda ze nie posluchalem intuicji przy PLN120 - chytry traci 2 razy jak przyslowie mowi :((
    Tu solidna analiza pana Alberta z wysoką oceną. Amica jeszcze da zarobić, tak sądzę... http://longterm.pl/amica-analiza/
    Największy pakiet, to 500 sztuk, mam nadzieję, że się nie mylę . Nie wiemy za ile został kupiony . Nawet jeżeli kupił po 107 PLN, tzn. przed ostatnim podjazdem, to daje to: 53500 PLN. To nie jest dużo . Takich pakietów po kilka set złotych było niewiele . Zobaczymy, co jutro przyniesie :) .
  • Re: zachowanie stadne Autor: ~nhyt [192.68.51.*]
    To co teraz widzimy to zachowanie stadne spowodowane przez 2 rzeczy:
    1) OFE, przy czym OFE sypały w listopadzie i grudniu, a wg anali juz sie wysypały
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/OFE-wysypaly-sie-z-akcji-3030873.html
    Kiedy sypały, widac po trendach zmian miesiąc do miesiąca.
    Sypanko było wtedy kiedy leszcz spodziewał sie rajdu św. mikołaja i efektu stycznia.
    2) Cudofix
    Było to już omawiane ne jego forum - że jak kupi to stado pójdzie za nim. Tu było w drugą stronę. Cudofix jak sie spojrzy na wyniki, to są imponujące. Ale momenty wejscia i wyjscia bywają rózne, czasami extra (EEX), czasami w dołku (HWE), a czasmi odkupuje to co wczesniej sprzedał (QRS). Ale co jest istotne, cudofix nie kupuje złych spółek, kupuje perspektywiczne spółki.
    Z jego bloga, z dyskusji "W co teraz inwestować?), zacytuję to:
    "Proponuje kupic 5 najwiekszych hitow Cudofixa z ostatnich 3 lat i potrzymac przez okragly rok 2014 – zobaczycie, ze stopa zwrotu przekroczy 120%!"

Przypomne tylko jeszcze. że leszcz zachowuje sie stadnie - kupuje na górce (listopad, grudzień od OFE) i sprzedaje w dołku (na fali paniki, jak np. obecnie). Dlatego zawsze bedzie leszczem. W panice zapomina po co i dlaczego kupił akcje. Widzi zieleń, to kupuje, widzi czerwień, to wali w rynek.
  • Re: zachowanie stadne Autor: ~Cruz [80.48.189.*]
    Sugerujesz dołek?
  • Re: zachowanie stadne Autor: ~nhyt [192.68.51.*]
    może być jeszcze strzasniecie leszczyny
    a kto grubasowi zabroni?
  • Re: zachowanie stadne Autor: ~Cruz [83.20.177.*]
    Kompletnie tego nie jarze... Nieźle się pewnie bawią widząc jak leszczyna się panukuje....
  • Re: bankrut??? Autor: ~inw [46.186.75.*]
    bankrut
[x]
AMICA -0,38% 52,30 2026-05-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.