• Cisza przed zwyżką Autor: ~jan [77.253.219.*]
    Rusza II linia Ozenu.Kupiec na Viatron czeka.Ustawa o OZE wkrótce wejdzie w życie.Nic tylko patrzeć jak Skystone zacznie rosnąć.
  • Re: Cisza przed zwyżką Autor: ~janeczek [213.17.226.*]
    skąd wiesz, że rusza II linia Ozenu? skąd wiesz czy działa I linia?
  • Re: Cisza przed zwyżką Autor: ~Sonny Black [46.186.3.*]
    > 1 zł ?
  • Re: Cisza przed zwyżką Autor: ~zbankimuiwdynke [91.222.24.*]
    SKY IS THE LIMIT
  • Re: Cisza przed zwyżką Autor: ~los [83.4.17.*]
    Na wykresie trzymiesięcznym widać ciekawe rzeczy

http://gpwinwestycje.blogspot.com/2014/01/wasko-juz-powoli-zarabia.html
  • Re: Cisza przed zwyżką Autor: ~Inwestor [89.74.12.*]
    Viatron chcą sprzedać sporo poniżej wartości rynkowej....
    Ponadto na sprzedaż Viatronu muszą zgodzić się obligatariusze, a wątpię czy wszyscy się zgodzą.
  • Re: Cisza przed zwyżką Autor: ~ap [178.36.13.*]
    poniżej wartości rynkowej ...? raczej zgodnie z realną wartością.... Viatron został wprowadzony na giełdę po drobnym rozwodnieniu kapitału i sztucznym podniesieniu ceny akcji.... Pan Pawela w połowie ubiegłego roku powiedział kilka słów na ten temat.........
    nie zapominajmy o pożyczce, którą Viatron spłaca........ a ten rok jak na razie nie zapowiada się tak dobrze jak poprzedni.
    \ Sprzedaż Viatronu, to realizacja strategii- wszystko w OZEN.
    Cena sprzedaży- każda negocjowana cena daje godziwy zysk.
    A posiadacze akcji Viatronu też powinni się cieszyć- nowy właściciel- nowe perspektywy.
  • Re: Cisza przed zwyżką Autor: ~garden [195.182.207.*]
    Dnia 2014-01-09 o godz. 21:20 ~ap napisał(a):
    .... Viatron został wprowadzony na giełdę po
    > drobnym rozwodnieniu kapitału i sztucznym podniesieniu ceny
    > akcji....

Oj, Obligatariusze chyba zaczęli po przeczytaniu tego szybciej przebierać nóżkami . Nie wiem po co piszecie takie rzeczy na publicznym forum.
    Kolejna rzecz to jaka jest realna wartość Viatronu? jaka była Energo-Eko? jaka jest Ozen-u? jak tak czytam to co piszecie to okazuje się, że wartości tych spółek były przewartościowane bądź robicie teraz za adwokatów Panów z zarządu..
    Ozen..co z tego, jakby nawet chodziła II linia, mają oni chętnych na ten węgiel i brykiet czy produkują na zapas ?
  • Re: Cisza przed zwyżką Autor: ~Sonny Black [46.186.0.*]
    twoja matka odbiera 50% produkcji a ty nie wiedziałeś członek ?
  • Re: Cisza przed zwyżką Autor: ~garden [195.182.207.*]
    Od mojej matki to ty się odpierdo.
    mają zbyt i niezłe kontrakty. produkcja "na zapas" byłaby możliwa pod dwoma warunkami: spółka posiada wolne środki i pozycję pozwalającą sprzedawać pod swoją marką, w sezonie, bezpośrednio do sieci.
    Nie piszę o przewartościowaniu wszystkich spółek ...
    Viatron to przyszłościowa firma... a 10 % dywidenda i mocny akcjonariat pozwala na podnoszenie ceny akcji... choć 12 czy 14 zł to przesada (a takie wartości pojawiły się w przeszłości)
    cena zielonych certyfikatów dobija do 200,- ... może skrzatusz zacznie zarabiać .... jakiś inwestor skusi się na ciasteczko... tam też wisi kredyt- nie doczytałem jaki......... ale nie wydaje mi się, aby było to więcej jak 3 mln.
    A znasz kolego cenę za jaką SKC chce sprzedać akcje Viatronu ?
    Skoro piszesz, że NIE poniżej ceny rynkowej
  • Re: Cisza przed zwyżką Autor: ~jan [77.253.219.*]
    Inwestor-dla nauki- definicja ceny rynkowej"Cena rynkowa, oscyluje wokół wartości towaru. Zależy od gry popytu i podaży na dane dobro"Każda cena po,której zostanie sprzedany towar to cena rynkowa.Może ona być nieadekwatna do twojego subiektywnego poczucia wartości towaru,jest ona jednak ceną rynkową.Na przyszłość uwaga, operuj lepiej pojęciami ceny godziwejlubksięgowej a nie rynkową .
    Miałem się nie wdawać w głupie i bezcelowe rozmowy ale mnie prowokujesz.
    Akcje po pierwsze mają być sprzedane poza "normalnym rynkiem".
    Ponadto cena, za którą SKC chcę sprzedać akcje Viatronu mocno różni się od
    AKTUALNEJ ceny rynkowej - czyli tej po jakiej są zawierane transakcje.

Ciekawi mnie jednak fakt, że pytany o konkretne argumenty uciekasz od rozmowy, świadczyć to może o braku wiedzy i pisaniu jedynie "pustych" sloganów.
  • Re: Cisza przed zwyżką Autor: ~Sonny Black [46.186.4.*]
    weekend członek , wykdż z jamy na piwo,spacer.
    nic takiego nie napisałem - nie zdziwię się jeśli sprzedadzą pakiet kontrolny po 6 zł za akcję... a czy to dobrze ?!
  • Re: Cisza przed zwyżką Autor: ~eekarl [87.147.16.*]
    japierd......... nie wytrzymam juz,, jeszcze jeden taki wpis i ...tutaj zacytuj swoj nick
[x]
MDIENERGIA 2,24% 0,91 2025-10-10 16:49:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.