Taki kilku procentowy wzrost w czasie, gdy większość dobrych spółek kisi się na minimach z uwagi na zasiany niepokój i niepewność co do dalszych losów OFE, świadczy o tym, że spółka ma ponad przeciętny potencjał wzrostu. Sprzedają teraz tylko niecierpliwi i znudzeni bądź potrzebujący nagle gotówki - reszta spokojnie stoi, patrzy i dokupuje. Ja też jeszcze dokupiłem, tym razem po 0,58.
dodam jeszcze , że wątpię aby taka spółka jak MIT chciała scalać akcje a wiadomo , że niedługo wchodzą alerty spółek groszowych. Biorąc pod uwagę jak bardzo ta spółka jest nie dowartościowana to musi przebić 1 zł na sam początek i to chyba prędzej niż później. ale może się mylę :P takie tam przemyślenia.
Pomimo kolejnej fali sporych spadków na wielu silnych, często wciąż niedowartościowanych spółkach, MIT trzyma się w górnym poziomie ostatniego wzrostu. Akcje tej spółki na pewno warto trzymać - Choć nie tylko z tego powodu!!
Ja z kolei dziś sprzedałem. Jeśli spadnie to odkupię, jeśli wzrośnie będę żałował dzisiejszej decyzji. Będę obserwował tę spółkę i czasami coś poklikam. Życzę powodzenia i kilkudziesięcio % zysków;)
Piątek, koniec tygodnia, to na ogół kiepski moment na sprzedaż. Doświadczenie nauczyło mnie, że w poniedziałek, jak po świętach czy długich weekendach, z reguły następują wzrosty, na ogół niewielkie, ale jednak.
Dnia 2014-01-10 o godz. 12:09 ~Adwersarz napisał(a):
> Piątek, koniec tygodnia, to na ogół kiepski moment na
> sprzedaż. Doświadczenie nauczyło mnie, że w poniedziałek,
> jak po świętach czy długich weekendach, z reguły następują
> wzrosty, na ogół niewielkie, ale jednak.
Mam podobne obserwacje i dlatego dokupiłem dziś akcje po 63gr
licząc, że wepchnę je komuś w poniedziałek po 68 gr :)
Wygląda na próbę wciągnięcia innych do gry - w celach dystrybucji? :/
Podobnie wczoraj było na LSTCAPITAL. Bardzo duże obroty "w miejscu"
Dziś świeci na czerwono.
Dnia 2014-01-10 o godz. 13:15 ~Drobny inwestor napisał(a):
> Wygląda na próbę wciągnięcia innych do gry - w celach
> dystrybucji? :/
Podobnie wczoraj było na LSTCAPITAL. Bardzo
> duże obroty "w miejscu"
Dziś świeci na
> czerwono.
Nie porównuj badziewia, do tego dwukrotnie przewartościowanego, do solidnej, poważnej i wielokrotnie niedoszacowanej firmy!!