Najczęściej zaczynają po 10.00, ale niczego pozytywnego nie ma się co spodziewać, bo cały rynek czerwony. Jak na dziennym zejdziemy ok 1.53-152. to nic dobrego nie będzie wróżyło. Trzeba będzie się ustawiać na 1.3x-1.40zł. Ja optymistycznie na to nie patrze, myślę, że zejdziemy niżej, niż 1.50zł
Widać, że te spadki na szerokim nie skończą się ot tak, od pstryknięcia palcem. Pewnie znów zakończy tę farsę jakaś gigantyczna panika z dolnym cieniem. Okolice 48000 na WIG?
No, ale co z tego, że mrozy przyjdą w lutym na 2-3 tygodnie? Nie zmieni to ogólnego faktu, że ta zima jest cieplejsza niż poprzednie. Zresztą sentyment do branży siadł (duże spadki PGNIG) a to wystarczy by inni podjęli decyzję o sprzedazy Duona szczególnie, że jest z czego realizowac zyski.
pgnig leci po negatywnej rekomendacji i ogólnej słabości rynku. ja liczę na powolne przejmowanie klientów od pgnig. duon powinien rosnąć, ale... szeroki leci i trudno ocenić do ilu spadnie.
no wlasnie tego sie boje, przecena wszedzie, wiec ludzie beda uciekac z duona by korzystac z innych przecen ? zeby tego nei bylo duon tez musi poleciec i moim zdaniem jednak poleci :/
Dziś odwrotu raczej nie będzie. Może jutro jakieś czyszczenie stopów i odbicie od okolic 1.44. Jak to padnie to koniec średnioterminowego trendu wzrostowego jak na mój gust.
Kupili ją w ubiegłym roku, bo miała generować zyski w sezonie zimowym.
"Spółka DUON Dystrybucja S.A. należąca do Grupy Kapitałowej DUON nabyła 66% udziałów w spółce Energia Praszka sp. z o.o. - lokalnym wytwórcy i dystrybutorze ciepła produkowanego na bazie gazu ziemnego."
No i znów Duonowa spółdzielnia w akcji. Standard na tej spółce. Jeśli jednak WIG poleci na 48000 to może taka zagrywka się zemścić, bo już kilka razy było w tej korekcie takie wyciąganie, a minima i tak nastapiły.
Jakby na szerokim było lepiej to jutro by był pewny wzrost, zgodnie z tradycją, a tak to jeszcze ze 2 tygodnie będą nerwowe, a czy spadnie czy bokiem pójdzie to nie wiem. Wystarczy tej korekty :-/