No lepszych informacji nie można było się spodziewać:) Z przyjemnością się czyta takie informacje :)Wsparcie marketingowe i informatyczne. Kreowanie marki i wchodzenie na rynki zagraniczne :) No i formatpol chce Pylona wprowadzić do Czech :) Jak dla mnie informacje rewelacyjne :)
Formatpol nie na darmo inwestował w pylona po 14 groszy, teraz kolejna spora inwestycja, więc nie tylko sam zarząd wierzy że sukces zbliża się wielkimi krokami. A inwestorzy sprzedają w strachu:) od dziś się to zmieni?
Na pewno się zmieni ! Wątpię żeby teraz ktoś sprzedawał tym bardziej że to jest spółka która dba o swoich akcjonariuszy tak rzetelnie informując o wszystkim a to na GPW rarytas :)
cięzko to oceniać, konwersja nie wcześniej jak za pół roku i uzależniona od ceny rynkowej.
za mało danych, można przypuszczać ze w momencie konwersji akcje będą droższe ale o ile droższe?
mysle ze jak cena nie bedzie dla zarzadu zadawalająca to nie zaoferują na wymiane akcji tylko splacą obligacje + odsetki.
wiec info o cenie emisji raczej neutralne a reszta infa pozytywna, bo swiadczy ze sie rozwijają
Dokładnie, mnie te info uspokoiło, jest pomysł na ekspansje są nadzieje na zyski. A co do emisji, jeśli już do niej dojdzie to tylko Formatpol dostanie akcję, reszta będzie wypłacona, tak sądzę. Bo to strategiczny inwestor.
ciekawie moze tu się dziać, bo z jednej strony będzie sporo pozytywnych inf o rozwoju, ekspansji, wyniki, kontrakty itp, a z drugiej strony perspektywa jakiegos rozwodnienia w przyszlosci trochę kłuje.
ale nie ma się co czarować, każda szybko rozwijająca się spółka potrzebuje kapitał, EEX też kiedyś emitował akcje po 3 zł (przy cenie rynkowej 5 zł) i kto wtedy sprzedał, nie wyszedl na tym dobrze
mysle ze w okolicy 16-17 groszy troche się akcjonariat powymienia jeszcze, bo sporo jest takich co nie bedą czekać miesiącami na efekty inwestycji.
No na NC mało jest ludzi inwestujących na długi termin. Większość to spekulanci którzy albo naganiją na spadki albo na wzrosty :) Ja jestem w tej spółce od debiut i nawet nie sniło mi się że tak się to wszystko pozytywnie rozegra! Wypływa dużo pozytywnych informacji i widać że spółka się stara i chce sie rozwijać :) A my możemy teraz czekać jaki będzie efekt tego wszystkiego :) Jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tej spółki i wiem że z czasem zaprocentuje ta inwestycja :)