• KOLEJNE INFO!!! Autor: ~John [83.4.19.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/PYLON-Pylon-S-A-Dodatkowe-informacje-dotyczace-emisji-obligacji-serii-A-3030741.html

Zachęcam do komentowania:) Będzie się działo:)
  • Re: KOLEJNE INFO!!! Autor: ~Yo yo [93.154.202.*]
    No lepszych informacji nie można było się spodziewać:) Z przyjemnością się czyta takie informacje :)Wsparcie marketingowe i informatyczne. Kreowanie marki i wchodzenie na rynki zagraniczne :) No i formatpol chce Pylona wprowadzić do Czech :) Jak dla mnie informacje rewelacyjne :)
    No i wiadomo na co zostały pieniądze przeznaczone pozyskane z obligacji :) Na urzadzenia maszyny do produkcji :)
  • Re: KOLEJNE INFO!!! Autor: ~John [83.4.19.*]
    Formatpol nie na darmo inwestował w pylona po 14 groszy, teraz kolejna spora inwestycja, więc nie tylko sam zarząd wierzy że sukces zbliża się wielkimi krokami. A inwestorzy sprzedają w strachu:) od dziś się to zmieni?
    Na pewno się zmieni ! Wątpię żeby teraz ktoś sprzedawał tym bardziej że to jest spółka która dba o swoich akcjonariuszy tak rzetelnie informując o wszystkim a to na GPW rarytas :)
  • Re: KOLEJNE INFO!!! Autor: ~Adi1 [83.26.201.*]
    No a jak oceniacie cenę wymiany bligacji na akcje ? dla nas to najważniejsze
  • Re: KOLEJNE INFO!!! Autor: ~ds [83.26.241.*]
    cięzko to oceniać, konwersja nie wcześniej jak za pół roku i uzależniona od ceny rynkowej.

za mało danych, można przypuszczać ze w momencie konwersji akcje będą droższe ale o ile droższe?
    mysle ze jak cena nie bedzie dla zarzadu zadawalająca to nie zaoferują na wymiane akcji tylko splacą obligacje + odsetki.

wiec info o cenie emisji raczej neutralne a reszta infa pozytywna, bo swiadczy ze sie rozwijają
  • Re: KOLEJNE INFO!!! Autor: ~John [83.4.19.*]
    Dokładnie, mnie te info uspokoiło, jest pomysł na ekspansje są nadzieje na zyski. A co do emisji, jeśli już do niej dojdzie to tylko Formatpol dostanie akcję, reszta będzie wypłacona, tak sądzę. Bo to strategiczny inwestor.

no chyba jeszcze Pan T.Srebnicki

ciekawie moze tu się dziać, bo z jednej strony będzie sporo pozytywnych inf o rozwoju, ekspansji, wyniki, kontrakty itp, a z drugiej strony perspektywa jakiegos rozwodnienia w przyszlosci trochę kłuje.
    ale nie ma się co czarować, każda szybko rozwijająca się spółka potrzebuje kapitał, EEX też kiedyś emitował akcje po 3 zł (przy cenie rynkowej 5 zł) i kto wtedy sprzedał, nie wyszedl na tym dobrze

mysle ze w okolicy 16-17 groszy troche się akcjonariat powymienia jeszcze, bo sporo jest takich co nie bedą czekać miesiącami na efekty inwestycji.
  • Re: KOLEJNE INFO!!! Autor: ~Yo yo [37.209.144.*]
    No na NC mało jest ludzi inwestujących na długi termin. Większość to spekulanci którzy albo naganiją na spadki albo na wzrosty :) Ja jestem w tej spółce od debiut i nawet nie sniło mi się że tak się to wszystko pozytywnie rozegra! Wypływa dużo pozytywnych informacji i widać że spółka się stara i chce sie rozwijać :) A my możemy teraz czekać jaki będzie efekt tego wszystkiego :) Jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tej spółki i wiem że z czasem zaprocentuje ta inwestycja :)
    ja inwestuje na NC i mam w portfelu spółki które są tam pół roku a jedna nawet 2 lata :) więc zdarzają się i na NC długoterminowi.
[x]
JRCGROUP 3,33% 1,24 2026-04-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.