• fixing Autor: ~ap [178.36.163.*]
    obroty piękne; ewentualne informacje o przebiegu negocjacji w sprawie oddania kontroli w Ozen-ie będą widoczne jak na dłoni. a swoją drogą to ciekawe: wystarczy zapewnić firmie finansowanie produkcji i stanie na nogi... i od dwóch lat nikt nie potrafi tego zrobić.... , układają się z BPS w sprawie kredytu, renegocjują obligacje ... , a nie potrafią znaleźć partnera biznesowego? dlaczego? i jeszcze te wszystkie nieudane próby emisji akcji ... BBI kontroluje sytuację, chociaż posiada tylko niewielki pakiet (przynajmniej teoretycznie) - może czas to zmienić? nie wierzę, że wszystkie te akcje odebrała ulica, a jeżeli jest tak jak myślę, to nowi udziałowcy nie zwołują NWZA tylko dlatego, że są powiązani z BBI ... podział majątku we własnym gronie. co zostaje nam? czekać i patrzeć z boku co stanie się z OZEN-em? komu i na jakich warunkach sprzedadzą udziały w firmie? A MOŻE DĄŻYĆ DO ZMIAN?
    Remik jesteś tu jeszcze?
  • Re: fixing Autor: ~slaw [78.154.73.*]
    Podaję za Pulsem Biznesu "Resort gospodarki poinformował w piątek, że zakończył prace nad projektem ustawy o odnawialnych źródłach energii (OZE) i wysłał go do stałego Komitetu Rady Ministrów z wnioskiem o pilne zajęcie się nim. Ustawa przede wszystkim wprowadza nowe zasady wsparcia dla OZE." Ustawa wejdzie od 1.01.2015.Potencjalni inwestorzy na nią czekają "Industrial and Commercial Bank of China jest zainteresowany finansowaniem zielonych inwestycji. Czeka jednak na wejście w życie ustawy regulującej zielone inwestycje. Bank jest jednym z aktywniejszych graczy na rynku odnawialnych źródeł energii w samych Chinach."
    Sprzedaż teraz aktywów związanych z OZE to karygodny błąd.Poważni inwestorzy czekają na unormowania prawne.Teraz skupem aktywów zajmują się hochsztaplerzy i przyjaciele króliczka.Na szczęście zbliża się czerwiec i WZA.Tam będzie można rozliczyć Zarząd i Radę Nadzorczą za bezsensowne działania(mam kilka procent akcji). Wszystkich którzy są akcjonariuszami i mają podobne zdanie, proszę o kontakt fidessp@gmail.com
  • Re: fixing Autor: ~dd [37.30.115.*]
    Ustawa 1 rok za późno dla Zenka. Pewnie sporej grupie grubasów to jest na rękę. Podobnych spółek na krawędzi bankructwa jakie są w portfelu Skystone jest dużo więcej w kraju nad Wisłą. Można za grosze przejąć od syndyka gotowe przedsiębiorstwa OZE
    Ciekawe kto kupił Energo Eko I w Jastrzębiu Zdroju?
    BBI musiało sprzedać akcje BBI Zen, BBi Dev aby wypłacić kasę dla dotychczasowych udziałowców BB Investments. Czy dzięki temu mają kasę na przejęcia?

• Re: fixing Autor: ~ap [178.36.8.*]
    o jakich aktywach myślisz kolego: biogazownia Skrzatusz postawiona na kredyt i przynosząca straty? biogaz sp. z o.o. - z nawisem spraw sądowych i pozbawiona kadr... Viatron- jedyne wartościowe przedsiębiorstwo, które jednak prawdziwe zyski zacznie przynosić dopiero po spłaceniu zadłużenia (ale najpierw trzeba je spłacić!; a do tego potrzeba dużo zleceń; a jeszcze chcą rozszerzać zakres usług, inwestować... Viatron ma swojego właściciela i jest nim pan Igor Pawela- sądzę, że w głównej mierze jemu zawdzięcza swój sukces)
    Pozostał Ozen. Firma, która nie przetrwa bez dużego zastrzyku kapitału. Potrzeba ok. 20 000 000 zł- zakup surowca na min. 6-8 miesięcy zapasu. Jeżeli znajdzie się inwestor gotowy wyłożyć takie pieniądze, to będzie dobrze. Zauważyć trzeba, że od 2 lat Całe BBI szuka inwestora i nic z tego nie wychodzi. A szukali przecież "tylko" 7 mln zł.
    Dodać trzeba, że gotówka ze sprzedaży udziałów w Ozen-ie pójdzie na spłatę i wykup obligacji... a nowy większościowy udziałowiec musi jeszcze dołożyć gotówkę na drewno...
  • Re: fixing Autor: ~dd [37.31.3.*]
    Właśnie te zadłużone po uszy aktywa mam na myśli. Obsługa ogromnego zadłużenia i brak środków obrotowych, powoduje że nie mają szans na zyski. Pętla się zaciska.
    Gdyby ustawa była wcześniej uchwalona i była zachęcająca do inwestycji w OZE, to być może jacyś inwestorzy byliby zainteresowani wykupieniem udziałów w poszczególnych spółkach. Dofinansowanie pomogłoby zredukować zadłużenie. Byłaby szansa na zyski.

A teraz to tylko ogłoszenie bankructwa, syndyk sprzeda bez długów dla nowego inwestora.
    Uzyskana kasa pójdzie do wierzycieli/banków.
    Nowy właściciel będzie miał łatwiej, no chyba że kupi to za kredyt ;)
  • Re: fixing Autor: ~remik [178.36.185.*]
    niestety jestem i pozostaje mi jedynie czekać i ew. kupować
  • Re: fixing Autor: ~ap [178.36.8.*]
    może nawiążemy kontakt tel. ? nie uśmiecha mi się bezczynne czekanie do czerwca...
    a kupować można do woli ... do wzięcia jest od ręki 10 % ;- )
    przed nami przynajmniej rok niepewności - to opinia naszego wspólnego znajomego z WZA.
    I jeszcze jedno: zatrważają mnie opinie pracowników na temat władz Ozen-u........
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.10.173.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
MDIENERGIA 0,22% 0,89 2025-10-09 16:26:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.