,, jaki wplyw tak niesamowicie ciepla zima moze miec na wyniki Duona?
Jak duzy procent przychodow ma grupa z tytulu sprzedazy gazu do ogrzewania mieszkan / przedsiebiorstw ?
i jak duzy spadek przychodow w tym segmencie moze Duon miec?
i tak w IV kwartale 2013 to nie bedzie jakos dotkliwe rok do doku (sadze ze niezauwazalne), ale rok do roku na I kw 2014 zapowiada sie (jak na razie) duża różnica.
jednak poprzed ciagle pozyskiwanie klientow nowych na gaz i prąd oraz,,,, moze juz jakies zyski z Czech nie martwie sie jakos szczegolnie o wyniki ;) beda na plus, tego jestem pewien! i ogrzewanie chyba nie jest jakos znaczące dla wynikow,,,,
pamietam jak rok temu prezes - przy mega mroznej zimie - powiedzial w TVN ze mrozna zima ma bardzo znikomy wplyw na wyniki, malo znaczący. Ktos pamieta taka wypowiedz? dobrze pamietam?
akcja np kupuje 2 akcje z lewej i zprawej :D w okolicac 12:30 hehe kon by sie usmial
albo nagle jednoczenie pojawiajace sie zlecenia na Sprzedazy i Kupnie w duzych ilosciach,,,, taka sytuacja
moga nas zwalic tak uwazam chociaz to malo prawdopodone, ale b prawdopodobne ze pokisza nas dosyc dlugo na takich jak teraz poziomach, miedzy 1,6 a 1,7 czy nawet 1,8 :P
Bawią się naszym kosztem, trochę nam krwi napsują. Nie obserwowalem tego, ale teraz zajrzałem to o 12:12:27 poszło ok. 80k. Ale po 1.62zł ktoś wziął 40k. Po 9:00 było tylko po kilka tysięcy na kupnie, aż do 1.57zł. Jest marazm i niewielkie pieniądze mogą namieszać, ale myślę, że to będzie okazja by dokupić.
"bylo tylko kilka tysiecy na kupnie" hehehe jasne ;) a ukrytych zapor set tysiecy ;) a nawet jak nie bylo to automat by postawil w sekunde i utrzymal kurs tak jak mu kazali ;)
nie widzisz ze to jeden automat stawia blokady i wsparcia ,,, jak zaczeli walic w 1,62 to po tym zasypaniu az do 1,6 oferty kupna i sprzedazy w tym samym czasie sie zmienialy :D po kilkadziesiac tysiecy ;)
a czestowanie po 2 akcje z lewej na prawo co,,, niby kupujacy i sprzedajacy robili oddzielnie ? :D:D:D:D automat jeden tutaj gra,,, sam ze sobą! po co ? sami sobie odpowiedzcie ;)
Może i masz rację, że się nie znam, ale odpowiedz jaki ma cel to działanie nie jest aż tak oczywista. Bo nie chodzi przecież tylko o zwiększenie płynności.