Najtrafniejsze życzenie na tym forum to chyba tylko mega wzrostu kursu akcji TFONA:)
Patrząc na to co się w tej firmie dzieje ostatnio zwłaszcza w segmęcie myPhone/Tab to jestem spokojny o swoją kasę. To jak diametralnie zmieniła się polityka promocji od stron www przez mniej lub bardziej sponsorowane artykuły oraz testy robi niesamowite wrażenie. To już procentuje a to dopiero początek. Produkty same się bronią, mój Next trzeci miesiąc bez najmniejszego zwisu i praktycznie żadnej ryski działa perfekcyjnie. Jak pokazuje go ludziom to od sceptycyzmu i niedowierzania przechodzą do opcji zakupu.
Exciter? Twój tekst był też sponsorowany? :) jeśli tak to chyba kiepsko płacą.
Ja kupiłem zarowno telefon jak i tableta żeby wspierać naszą wspolnote. Telefen to mega g... jakiego w ręku nie miałem od już bardzo dawna. Testowałem w ost. 8miesicach jakieś 10 telefonów i ten chyba jako jedyny nie przeszedł pozytywnie żadnej sekwencji... w koncu bawi sie nim mój 2 letni chrześniak :)
Tablet natomiast rewelka - po prostu diablesko tani i to jest moc :) nawet jak się zepsuje to można co kwartał nowy kupować. Ale póki co działa bez zarzutów i prawie polowe sekwencji testowych przeszedł.
Jeśli chodzi o cena/jakoś(testy) to przegrywają z Manta i GoClever. Pomimo, że robione są w sąsiedniej fabryce...
No właśnie kolego podaj te rewelacje w cenie do 700zł które rozwalają NEXTA.
Telefon jest rewelacyjny i schodzi znakomicie. Byłem dziś w Teltorium i miałem w ręku odpalonego S-Lina...to dopiero mega cacko, materiały i wygląd nie ustępuje nawet topowym Samsungom. Jakość ekranu powala jakością. Działa jeszcze szybciej niż Next Jak ktoś jeszcze ma wątpliwości co do przyszłości Tfona to jego problem.
Jestem pewny że Chińczyk poważnie traktuje takie firmy jak Tfone bo dzięki nim ma strumyki na cały świat którymi może nieźle pomieszać szyki dinozaurom. To mogą być układy o których nam się nawet nie śniło ale na pewno takie które spowodują niezłą podbitke kursu.
Panowie, o czym tutaj mówić, tu nie ma górnej granicy, proponuje kontynuować temat 22 stycznia 2015r. to bedzie czwartek i wspominac wtedy czasy gdy kurs był 4 z kawałkiem. http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,15199768,Bialo_czerwone_smartfony__Polska_ofensywa_na_trudnym.html
Fajny artykuł i nieodosobiony. Tak jak wspominałem ilość informacji dotyczących tego segmentu i konkretnie "naszych" marek urosła ostatnio lawinowo. Przy dzisiejszym wpływie kanałów interntowych na decyzje klientów to musi się przełożyć na wyniki.
Myślę również, że powoli zaczynają wymiękać operatorzy GSM i wpuszczą takie marki jak myPhone na równych warunkach jak Samsung czy LG.
Ja na przykład dzisiaj przeniosłem numer z Pre-Paida Orange na Nju więc w połączeniu z Areo2 i Nextem mam nielimitowany pakier rozmów, sms-ów i internetu za całe 29zł/mies i to z miesięcznym okresem wypowiedzenia! Polak będzie kombinował jak tu mieć taniej i dobrze a to kolejna woda na młyn dla Tfona:)
Aby nie było tak różowo bo zaraz ktoś powie że płacą mi z Krakowskiem dodam że konkurencja jest naprawde silna i tu trzeba uważać aby nie zostać w tyle bo ten target klientów nie jest przywizany do marki typu myPhone, Manta czy GoClever tylko kupuje po kluczu cena/specyfikacja/opinie.