BAJ pewnie sypal bo wiedzial ze go odwolaja czy zawiesza, cokolwiek to oznacza. Teraz po odwolaniu juz jest nowy Prezes z KGHM i nowa rada nadzorcza wybrala nowych czlonkow.
Kurs juz nie spada, wiec pewnie trzeba odkupic to co sie sprzedalo ...
to nie sprawa KNF. Narzekalismy na Baja ale teraz to mamy dopiero gwiazdy co tylko chodza do kasy po wyplate. Reszta dla nich sie nie liczy. Maja dojna krowe to ja doja
Baj gdy rozpoczął zaniżanie kursu miał ponad 197 tysięcy akcji. Teraz zostało mu kilka lub kilkanaście tysięcy. Trzeba to mu zabrać i kurs pójdzie do góry a on przestanie straszyć batonami powyżej 2 tys. Za miesiąc będą wyniki za I kwartał a w nich rozliczenie kilkudziesięcio milionowego kontraktu wykonanego na rzecz KGHM w 2013 r. Jak nie teraz to za miesiąc kurs ruszy ostro do góry.
Ja za kilkanaście dni będą miał nową kasę to Bajowi z 2000 akcji ściągnę. Jeszcze takich z 10 i będzie po Baju i w końcu ten mały człowieczek zniknie z Biprometu.
Nie wierzę w żadne KNFy bo tutaj rączka rączkę myje. Wystarczy spojrzeć na DROP gdzie akcję w ciągu kilku tygodni straciły około 300% bez żadnego powodu. Tam jeden sypie do wora drugiemy i systematycznie dołuje kurs.
Widać że Baj celowa zaniża kurs. Stawia 2500 a za 3 minuty następne 2500 po tej samej cenie, przecież nie po to żeby sprzedać tylko żeby postraszyć. Mądry człowiek tak nie sprzedaje, ale czy Baj jest mądry?
ze sprawozdania zarzadu BIPROMETU
podpisane przez Nowego Prezesa :
Czynniki, które spowodowały wyraźne pogorszenie wyniku a.d. 2013 w stosunku do 2012 roku, mają charakter tymczasowy i nie powinny trwale pogorszyć kondycji finansowo – ekonomicznej Spółki.
Dotyczy to również tej części prac projektowych i budowlano-montażowych, które zostaną rozliczone w 2014 roku."
"Fakt udziału w Grupie Kapitałowej prowadzącej inwestycje na rynkach
zagranicznych oraz doświadczenie spółki BIPROMET S.A. w realizacji tego typu inwestycji stwarzają potencjał na wzrost udziału przychodów z eksportu. Dotyczy to np. usług projektowych na rzecz podmiotów należących do Grupy Kapitałowej KGHM Polska Miedź S.A., zlokalizowanych na terenie Stanów Zjednoczonych, Kanady oraz Chile."
wydaje mi się, że CP przekroczył 5% bo chce mieć swojego przedstawiciela w Radzie Nadzorczej.
Długofalowo to ma sens bo będą mieć jakiś tam wpływ na to co się dzieje w spółce.