Dziwna sprawa, ktoś zaniża kurs, ewidentnie widać to po obrotach. Każdy trzyma nie sprzedaję a ci co nieobserwóją tego papieru boją się kupić bo niewiedzą co się dzieje.
Czytam tak poprzednie posty i powiem wam, że tylko patrzeć jak Cez pójdzie ostro w górę. Dywidenda regularnie płacona w wysokości 6-9zł do akcji, nie może pchać kursu w dół do 50zł tylko w górę. Cez to nie Polski PEG czy Tauron. To co napisałem dziś jest przykładem.
Wszystkiego najlepszego w Nowym roku
sternik tutaj trzyma kurs pytanie tylko kiedy ktoś większy przyłączy się do zabawy i z jakiego poziomu. Ja zamierzam uśredniać bo myślę, że jesteśmy blisko dna. Sama dywidenda z Cez to dwa, trzy razy tyle co na lokacie raczej trudno sobie wyobrazić, że dojdziemy do poziomu kursu przy którym dywidenda przekroczy kilkanaście procent ale na gpw wszystko możliwe.
Dywidenda jest przyznawana zawsze między kwietniem a czerwcem. Ale to bez różnicy . Dlatego właśnie opłaca się trzymać ten papier - bo na dywidendzie zarobisz a akcję czy wcześniej czy później sprzedasz za cenę dużo wyższą jak teraz ( jeśli poczekasz na dobry kurs).
Ale ma racje, skacze, skacze i można na niej zarobić a po drugię jeszcze dywidende zwinć. Dziś ponad 3% wgórę odrabia straty, tylko przetrzymać jeszcze następny tydzień i jedziemy na 100zł