to że ASBIS jest balonem, nie znaczy ze CCS też będzie :)
spółka handlowa z c/z 42 to jakieś nieporozumienie, ale oni są w sWIG, a w tym indeksie sporo spółek jest juz bardzo mocno nadmuchanych.
co ciekawe, portal gpwinfostrefa podeje dla Asbis wskaźnik c/z = 10. jakiś błąd?
Czytaj raporty kwartalne.
Po 3 kw 26 milionow !!!!
A ja mysle, ze CCS zmierza w te sama strone. Az starch pomyslec, cos sie tu stanie jak oglosza wyniki za 4 kw. Zbieranie juz trwa. Fundy kupuja, zmienia sie akcjonariat.
Powoli bez gwaltownych skokow. Szkoda, ze nie kupilem wczesniej, ale bylem na wakacjach i przeoczylem te perle NC :-(
A jak ma sie zachowac? Wchodza fundy. Firma przynosi milionowe zyski i wyplaca dywidende.
Trzeba poczekac, az zmieni sie akcjonariat. Kurs trzymany za morde, aby mogli sie wymienic akcjami. Mysle, ze juz niedlugo zostanie puszczony. Wyniki za 4 kw w lutym, wiec w styczniu bedzie ostre zbieranie pod wyniki. Cena 5zl +/- 10% to promocja.
Ostatni dzien notowan w 2013 r dal nam probke tego co sie tu moze dziac. :-)
Cierpliwosci !!!!! Ja zbieram i oddam po 15-20 zl w marcu
A ktora spolka na NC jest plynna ? Chyba tylko te, ktore bankrutuja. Jak chcesz miec plynna spolke to idz na glowny, ale i tam sa spolki gnioty. Taka natura prowincjonalnej GPW.
ALDA? Przeciez oni nie maja zadnych informacji, tylko raporty kwartalne. Pod co to ma rosnac? Pod kosze na smieci ? Zartujesz ?
Ile masz tego do wywalenia ? Akcje parza w rece? Chacialbys sprzedac i kupic CCS, ale nie masz za co.
Troche? 18 tys akcji ? No to ty zrobiles dzisiaj obrot + moje 1000 akcji :-)
Tu moze byc tak jak na Medicalgorithmics. Tez mialem, ale za szyblo wywalilem. Dzisiaj sprzedawalbym po 100 szt tygodniowo i zyl na luzie ;-) No coz moze uda sie tym razem na CCS?
Zwykle ostatni kwartal jest nejlepszy dla tego rodzaju spolek, Swieta itp. Ludzie kupuja sprzet i telefony jak wariaci. Sam kupilem iPhona 5S za 3000 zl.
Licze na 50% rocznych zyskow. Co da nam ok. 16-18 milionow czyli ok. 1 zl na akcje czyli C/Z = 5 przy cenie 5 zl za akcje.