• Do - DRUG Autor: ~mati [91.189.142.*]
    Drug - odkupujesz już pomału te niby 20tyś co sprzedałeś naganiając na 1 zł? co oczywiście wcale nie powiedziane że nie będzie jak więcej posranych z kilkoma setkami będzie sypać. Płynność na S na chwilę obecną jest już na wyczerpaniu (przypuszczam że podobne poziomy obstawiamy do dobrania większej ilości) bo fund się prawie wysypał najpierw sobie odpowiednio kurs systematycznie dźwigając a ostatnio dodali oddający ze stratą już plus ratujący kapitał. Tylko jak się zatrzyma wiesz gdzie będzie w krótkim czasie bo chętnych oddać poniżej 3-4 zł nie będzie a główny takiej ilości nie puści bez podbitki i wtedy znów się puści swoje i taki sam scenariusz z dodrukiem akcji będzie a gdzie zarobi się więcej % w kilka miesięcy min ---% . Tylko nie mów że trzeba ciągle obracać bo najwięcej się zarabia jak praktyka mnie nauczyła zwłaszcza na NC to jak gra się jednodniowo lub na kółka jak tu (poszło-spadło znów pójdzie) na skakaniu mniej się zarabia bo mało kiedy się wstrzeli w dołki i górki no i podstawa nie w1 spółkę modląc się później tylko oraz tam gdzie jest płynność aby w razie czego pozbyć się uśrednić itp.
  • Re: Do - DRUG Autor: ~Drug [79.97.137.*]
    Swieta racja. To jest typowa strategia na NC. Zgadam sie z nia w 100%. Jak sam pisales tutaj moze dojsc najwyzej do 3 zl. Pozniej bedzie i tak nowa emisja. Ja poczekam, az dowiem sie kto wzial akcje z drukarni. Swoja droga, kto pisal do prezia, jak mozna kupic akcje po 1 zl? Prezio pisal jakies dydrymaly w uzasadnieniu emisji bez prawa poboru.
    Smiechu warte. Dym... leszczy. Wyglada na to, ze emisja bedzie wkrotce, bo z obligacji dostali tylko 6 milionow i brajuje im wlasnie 4 mil.

Nie mowie NIE, jesli spadnie w okolice 1 zl. Mozna bedzie odkupic tak dla sportu :-)

Inwestuje zyski w inne spolki, ktore potencjalnie dadza mi wiekszy zysk niz Polfa w drugim kolku. Zbieram druga 'Polfe'. Maja podobna strategie do Polfy i mniejsza kapitalizacje.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.26.180.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Do - DRUG Autor: ~krk [87.101.35.*]
    No to zagadka --- co Drug zbiera i tak zachwala ,a ni huhu chce zdradzić .
  • Re: Do - DRUG Autor: ~mati [91.189.142.*]
    A Broadgate na ile oceniasz? ja się spóźniłem liczyłem że więcej wpadnie ale dobre i tyle.

Na chwilę obecną jest kilka fajnych spółek i to właśnie z NC z głównego też mam przynajmniej 1 na 100 % ale tam ogólnie to teraz może być różnie bo fundy w nich są i trzeba zachować ostrożność.
    Tez mam pare tysiecy akcji. Tu trzeba ostroznie. Pamietam czasy jak Broadgate chodzil po 13 zl i zjechal do 20 paru groszy. Zaczeli przynosic zyski. To dobrze wrozy.
    Pozyjemy zobaczymy. Musza podac wiecej szczegolow na temat nowej inwestycji.

Ciekawe, czy rodzi sie nam drugi SKOTAN ? Z kapitalizacja 135 milionow, wtedy 13 zl moze byc promocja !!!!
    do tych dwóch powinno spokojnie dojechać , jak przebije to coś koło 3,2 kolejny hamulcowy.
    Drug - znowu celujesz w kosmos ???
    Choć nie powiem spółka ciekawa , wartość księgowa 3,7 za 2012 !!! , teraz jeszcze dopiszą sobie do rachunku sprzedane udziały za 10,6 mln może być ciekawie .
    A nawiasem może zrobimy wątek gdzie wzajemnie będziemy się wspierali - mocno powiedziane , wymieniali zdaniami na temat spółek bez wyzwisk . Przesadnie coś w rodzaju małej spółdzielni - taki geesik . To mogłoby działać na zasadzie - słuchajcie jest spółka taka lub taka tak wygląda jakie jest wasze zdanie i z strony technicznej i fundamentalnej . ( choć ja uważam ,że od powiedzmy miesiąca na niu żądzą technicy wykresowi )
    Spółdzielni nie ma co zakładać bo nas jeszcze o manipulacje podadzą.
    Po drugie jak zaczniesz podawać spółki to inni stwierdzą że jesteś naganiaczem a tym bardziej że przecież żaden z nas tu dobroczynnie nie siedzi tylko chce zarobić w mniejszym lub większym stopniu. Zresztą każdy dysponuje innymi kwotami do wyłożenia na daną spółkę i nie wszystkim odpowiada być w grupie np. jak tu przy kursie na polfie tych co po kilkaset szt obracają a inaczej z tymi co są w stanie kupić pakiety np. ok 20-30 tyś. bo tutaj w kilku przy tym ff bez wywalania oczywiście fundów, głównych wywindować kurs lekko do poziomu ok 5 zł w tydzień regularnie dobierając by można było - a później to jak myślisz jak by to wyglądało jak by się ktoś wyłamał?

Ale rozmowa rzeczowa bez wyzwisk i obrażania się nawzajem mile widziana bo na forum to można tylko coś ciekawego się dowiedzieć jak samodzielnie zagłębisz się w temat i przemyślisz wszystkie aspekty za i przeciw oraz po oddzieleniu min 90-95% głupot i naganiania jakie tu występuje. Ale przy okazji jak tłum tak ślepo idzie za swoim "guru" podłańczając się do nich można coś zarobić. Można też grać jednodniowo na tym co wychodzi na czołówkę z obrotami nie wiedząc co to nawet jest za spółka za bardzo.
    Popieram inicjatywe. Wymiana informacji i opinii o spolkach bylaby pozyteczna. Jednak kazdy inwestuje na swoje ryzyko i ze swoja startegia wejscia / wyjscia.

Przy okazji. Zajmowanie pozycji za stadem leszczy nie polecam. Zbyt nerwowo. Trzeba caly czas trzymac palec na enterze. Pare razy sie spoznilem i mialem w plecy. Na NC sa jazdy + / - 40% nawet bez widel.

Na poczatek polecam analize UNIMOTGAZ. Potencjalnie moze byc tu drugie ONICO lub DUON. Kapitalizacja smieszna jak na taka spolke z obrotami do 300 mil rocznie.

Wiecej w nastepnym wpisie. Ide an spacer troche pomyslec i poanalizowac. :-)
    Ja myślałem raczej o Twojej drugiej połowie wypowiedzi . I chodzi mi o luźną wymianę zdań .A naganianie , ja wiem ktoś za ciebie wciska enter i kupuje ? No chyba już nie ma takich naiwnych ,że wieżą że w szybkim czasie przykładowo polfa będzie po 20 -30 zla ? Dziwi mnie na przykład sytuacja gdzie polfa rusza z 0,8 pod 4 i dalej są chętni do brania . Przecież to jest ściana strachu , w tydzień 395% do przodu !!! Jeden impuls i się wszystko wali , a tutaj jeszcze dołożył się cwany fund i nie jestem do końca przekonany ( jak pisał Rocco ) czy nie przyłożyli się do tego wzrostu i obrotów aby wywalić akcje. I naprawdę nikt z nas nie wie czy się wysypali ,czy jeszcze mają - na pewno trzeba odczekać aż się uspokoi
    Jeszcze tacy się zdarzają co robią to co inni chcą tylko za nie swoje pieniądze.

Tutaj fundowi pewnie jeszcze coś zostało choć jak już to nie wiele pewnie a co zrobi czy wywali do końca czy podciągnie najpierw to niewiadoma i zależna jest od tego ile tego ma jeszcze (choć końcówka sesji nie do nich należała tylko do spanikowanych). Polfę obserwując od jakiegoś czasu można było też zauważyć dziwne ruchy służące zaniżaniu a takie coś robi się w jednym celu i tu pojawia się drugie pytanie ...... dlatego nie ma co tak skreślać polfy z listy mających w portfelu zakładając nawet jeszcze dodatkowe zejście niżej za pośrednictwem spanikowanych i ratujących to co włożyli a ich tu jest już nie wiele bo inni "wiszą" na wyższych poziomach.
    Co do wyjścia na 395% to się łatwo realizuje przy takiej ilości jaka była w obiegu.
    Obliczcie sobie też % od max do kursu obecnego - i co wam wychodzi?

68% ???
    wiem
    Ja jej nie skreślam , ani o tym myślę . Tylko lubię spokój i poukładane . Jak kupowałem średnio 0,82 ani przez myśl mi nie przeszło ,że taki odpał będzie . Jak długo jestem na giełdzie pierwszy raz tak trafiłem i najważniejsze wytrzymałem prawie do końca , a jestem naprawdę długo
    61,8 - miało być
    Ja brałem ze średnią ok 96 opchnąłem ok 85% od max bo za dużo tego było by zostawiać na ostatnią chwilę choć obstawiałem tak w okolice 2 zł ale w dłuższej perspektywie nawet a tu taka miła niespodzianka.
    Teraz zacząłem zbierać na drugie kółko ale już na spokojnie - jak spadnie niżej to fajnie dokupię jeszcze jak pójdzie to też spoko wystarczy po małym zaokrągleniu.
[x]
POLFA -2,86% 0,25 2016-06-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.