Zjawisko jest całkiem naturalne "nie wiem jak można wstrzymywać wzrost kursu poprzez kupowanie akcji. :-( " kiedy akcje lecą na łeb na szyje ktoś je kupuje przecież....:).
Mnie zastanawia po co ktoś skupuje akcje co 3 min w jednej cenie a nie kupi całego pakietu od razu jeśli i tak chce je kupić....?!
...chociaż z drugiej strony mógłby bardziej inteligentnie i nie po 110 sztuk tylko losowo po ileś tam 111, 99, 120 szt itp. ale może jego program tego nie potrafi ;)
rozumiem, że to spore pole do śmiechu...ale mnie tylko zastanawia jaki ktoś ma cel w takiej taktyce? Jak ma kupić 5 k alcji przez kilka h skupuje po 100 szt co 3 min to przecież równie dobrze może wystawić zlecenie kupna 5k i tyle... Po co taka kombinacja?
Przecież jak zamierza kupić to kupuje w tej cenie którą i tak ustawił...a jak kupił to chyba dobrze, żeby kurs szedł w górę, więc windowanie jest na rękę?!
widze ze panuje b.duzy optymizm.wg mnie te ceny sa nieosiagalne srednioterminowo.nawet po rekordowym 2012 cena akcjii nie siegnela nawet 10 zl.mimo ze spolka zyskowna dywindowa to jednak zysk jest duzo mniejszy.wg mnie w obecnej postaci z relpola duzo sie juz nie wycisnie.musialoby sie cos naprawde super wydarzyc aby wasz scenariusz mial miejsce.albo rozwoj droga przejec albo wezwanie przez rekina branzowego ktory prawie zawsze daje wyzsza cena z premia.wykluczam spekulantow ktorzy nigdy jak dotad relpolem sie nie interesowali.tym niemniej zycze udanego przyszlego roku.a jak zachowuje sie warszawski wig to kazdy widzi.jeden z najgorszych parkietow swiata a podobno wg tuska zawstydzilismy europe.ten smieszny czlowieczek nie zna jednej gieldowej zasady-AKCJII SIE NIE OSZUKA.TO PRAWDZIWY BAROMETR STANU GOSPODARKI
Wasze wypowiedzi są na prawdę wielką metodą prób i błędów :-)
Ale jak już się uśmiałem to wyjaśnię, żebyście sami się pośmiali ze swoich zgadywanek:
1. Ustawiłem program na 110 bo po stronie S leżało akurat tyle, że było podzielne przez 110.
2. Nie wystawiam od razu dużej ilości, żeby nie robić wrażenia zainteresowania papierem.
3. Poza tym na pewno znalazł by się jakiś mistrz wystawiający na K wyższą cenę, przez co cenę by zniszczył.
4. Nie wystawiłem losowej kwoty, bo nie mam takiej funkcji w programie.
kolego kris b rok 2012 był dla relka dobry ze wzgędu na ME i to było zdarzenie jednorazowe teraz kiedy europa wychodzi na dobre z kryzysu czeka nas kilkuletnia hossa a wyniki relka będą coraz lepsze tania miedź i duży popyt na ich wyroby tak że 20 zł spokojnie jak nie więcej