jaki sternik ?...
zrzutnik....
krótkoterminowy, groszołap.....
REM, to nie jest papier do zarabiania na krótko....
jak ktoś chce to należy zakupić (a jest jeszcze czas, tak myślę, że max 2 miesiące) i spokojnie czekać na rozwój wypadków...
i takich 3-4 inwestorów, z perspektywą 3-4 lata tu potrzebujemy...
do wyzbierania do końca FF...
a już go jest, jak przypuszczam, bardzo malutko....
REMEDIS: Podjęcie przez zarząd uchwały w sprawie emisji obligacji
Zarząd Remedis SA informuje, iż 20 lutego 2014 r. podjął uchwałę w sprawie szczegółowych warunków emisji obligacji serii DX1 na kwotę 965.000,00 zł. O dojściu emisji do skutku spółka poinformuje odrębnym raportem. Podstawa prawna: §3 ust.2 pkt 16) Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu \"Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect\".
myśleliśmy, że nic się nie dzieje...
a tu niemała emisyjka obligów....
[25-02-2014 16:49] REMEDIS SA Podjęcie przez zarząd uchwały w sprawie emisji obligacji
--------------------------------------------------------------------------------
25.02. Warszawa (PAP/EBI) - Raport Bieżący nr 5/2014
Zarząd Remedis SA informuje, iż 24 lutego 2014 r. podjął uchwałę w sprawie szczegółowych warunków emisji obligacji serii DY1 na kwotę 3.500.000,00 zł.
O dojściu emisji do skutku spółka poinformuje odrębnym raportem.
i prawa strona znowu trochę zubożała - myślę że nadal mamy do czynienia z rozsądną akumulacją bez zawyżania kursu - oby to nie było myślenie życzeniowe
ja tu chyba, uparcie, będę się doszukiwał korelacji do kursu INC...
to po pierwsze....
a po drugie....
to, że urosło i stanęło raczej jest zdrowe....
bo teraz niby dlaczego miało by rosnąć....
myślę, że czekamy na jakieś fundamentalne informacje, które mogą przeskalować ten biznes...
i miejmy nadzieję, że takie będą....
Zgodnie z raportem bieżącym nr 4/2014 z 21 lutego 2014 r. zarząd Remedis SA informuje, iż w dniu 26 lutego 2014 r. objęta została emisja obligacji serii DX1 spółki Remedis SA. Celem emisji obligacji jest finansowanie transakcji z podmiotami leczniczymi. Rodzaj emitowanych obligacji: imienne, z kuponem odsetkowym o zmiennym oprocentowaniu. Wielkość emisji: 965.000,00 zł. Termin wykupu obligacji: 25 lutego 2015 r. Obligacje nie są obligacjami zamiennymi na akcje ani obligacjami z prawem pierwszeństwa. Emitent wskazuje, że wartość emitowanych obligacji przekracza 10% kapitałów własnych spółki. Podstawa prawna: §3 ust.2 pkt 16) Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu \"Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect\".