pewnie wykorzysta to nie tylko do podłóg ale to produktów oferowanych przez spółki z grupy np. kleje Syntosa itd.
będzie musiał je rozleklamować, żeby ludzie trafili i wiedzieli co tam w nich jest
na pewno dobry zakup - własna dystrybucja. Przecież wszystcy wiemy jak wyglądaja umowy z marketami. Nie jest łatwo i tanio :)
A czy w kontekście tego zakupu zdejmie Barlinek z GPW? Jak się sprawa ma na dziś dzień? Nie jestem w temacie ostatnio. Ale to info mówi mi, że trzeba wejść w spółkę jeszcze raz - o ile oczywiście będzie nadal notowana. Jak uważacie?
PS. To już drugi taki jego zakup od EI. kiedyś kupił akcje Opoczna.
kupił, chyba przejął bo IE nie było w stanie spłacać kredytu który zaciągnęli na zakup komfortu,oczywiście zakup był niewypałem bo komfort od lat przynosi gigantyczne straty-patrz sprawozdania finansowe z lat 2010-2011-2012, a teraz mają ponad 30 mln straty za 2013, do tego zerowy majątek bo ich środki trwale ograniczają sie do floty i bodaj jednej nieruchomosci jaką mają............nie idzie deska barlinecka wiec teraz juz na wejsciu klient bedzie miał wmawiane ze ona najlepsza,,,,,rozumiem że branze dywanów i drzwi skasuje bo to wynika z jego wypowiedzi ...w kazdym razie zakup komfortu to zły pomysł bo to bankrut zapłacił co najwyzej za znak towarowy
niemoto finansowa......
1. Komfort miał stratę w 2011 oraz 2012r(30mln) 2013r ładny zysk
2. EI nie brali kredytu na Komfort
3. EI zarobił na Komforcie wyprzedając już sam jego majątek trwały - i tu prawda pod tym względem to brak wartości Komfortu obecny
4. W 2012 EI żeby ratować Komfort pożyczył mu pieniądze, które w w 2013r. zostały zwróćone z zysków
5. Obecnie firma całkiem prężnie działa, usunęła nierentowne sklepy w Polsce, wycięła Czechy i Słowację.
Panie Kuba nie ma pan informcji o 2013 roku, bo takich nie ma nigdzie ale powiem panu z pierwszej ręki za 11 miesiecyjest 20 mln straty, komfort był kupiony za kredytw 100 proc piszą na tym nawet na stronie EI, niezostał spłacony, a wiem to od BZWBK bo tam mają go zaciągnięty, co gorsza nie mlejli płynnosci ginansowej i poszli na ukladz bankiem ze będą spłacaćna raziejedynie odsetkibo kapitalu nie dadza rade,wiec daj sobie spokoj
Panie "maniek" poszperaj w necie i znajdziesz info odnosnie roku 2013.Niestety nie masz racji.A tak nawiasem mówiac Twoje posty wydaja mi sie pisane przez kogoś z konkurencji KOMFORT.