Niedługo ujrzymu 1,5 zeta
Potem 1,20
Wiem , ze patrzycie na mnie z niedowierzaniem
Na Calatravie w swoim czasie przy 0,25 jak pisałem , ze bedzie ponizej 0,05
tez pukali się w czoło i mowili na mnie wariat
No nie sądzę. Gdyby nie korekta na szerokim to dzisiaj SKOTAN byłby bliżej 3 PLN niż 2.40. W ostatnim czasie jest wyjątkowo silny w stosunku do innych spółek czy do WIG20 z którym zawsze był mocno skorelowany. Jeszcze jedno - obroty. Te z ostatnich 2 tygodni wybitnie pokazują, że nie ma chętnych do sprzedaży. Może jeszcze spadnie trochę na słabych obrotach ale średnioterminowe perspektywy określiłbym co najmniej jako dobre.
To jeszcze a propos PC Guard :-)
Na godzinowym od 10/12 ultimate jest wzrostowy łącznie z zachowaniem trendu. To w połączeniu z linią trendu cenowego, mocnym wyprzedaniem sugeruje korektę spadków. Oczywiście co dalej będzie zależało od siły popytu nie mniej poziomy 2.20 PLN powinny być osiągnięte. To oczywiście technika bez uwzględnienia sytuacji na szerokim rynku bo tu wtedy wiadomo, że wszystko rządzi się swoimi prawami.
skąd wziąłeś tą wartość ?
według mnie linia trendu została już dzisiaj przełamana i jutro/czwartek powinien być powrót w okolice 2 pln. dlaczego 1,9 jest ważne ?
W ciągu 2 tygodni spółka spadła z 2.50 na 1.90 - nic się takiego nie wydarzyło co miałoby powodować głębszą przecenę. Poza tym, po takich spadkach nawet zdechły kot by się odbił.... Oczywiście ZOBACZYMY.
Dnia 2013-12-17 o godz. 23:00 ~Analityk napisał(a):
> Ja coś wiem
ale sami rozumiecie.....ze zrozumiałych
> względów poki co na razie nie moge nic powiedziec
powiem
> tylko , ze nic nie dzieje się bez przyczyny
spojrzcie na
> obroty i skale spadku
czekajcie na istotną informacje !!!
> Ja coś wiem
powiem
spojrzcie na
> obroty i skale spadku
> Ja coś wiem
powiem
spojrzcie na
> obroty i skale spadku
Te 1,5 zeta to ma być jutro!!!
Wyniki OK. spółka z bilansu jest OK. Niedowartościowanie, dobre wskaźniki. Mam nadzieję że spadki są tylko spowodowane ogólnym trendem na rynku. Raczej spadkami w USA. A tu jedyne co może mieć istotny wpływ i powód załamania kursu to ewentualne umoczenie spółki w jakiejś aferze z informatyzacją urzędów. Ale nie wiem czy PC Guard wykonywał wcześniej takie roboty? Nie wiem jestem na tej spółce od niedawna i śledziłem jej wcześniej. Może wy coś wiecie lub pamiętacie ?
Niestety chyba jeszcze za wcześnie. Dzisiejsza sesja w zasadzie zanegowała wczorajszy dorobek. Chyba będzie okazja dokupić z niższych poziomów. Długoterminowa linia trendu to okolice 1.64 i myślę bezpieczne. Podaż na razie nie odpuszcza.
Re: Konkwistador.
W okolicach 1.92 przebiega średnioterminowa linia trendu prowadzona od dołków z kwietnia. Drugie wsparcie jakie było to średnia 100 sesyjna (aktualnie 2.01) - obydwa zostały w zasadzie złamane. W okolicach 1.64 przebiega długoterminowa linia trendu od sierpnia 2012 (dlatego napisałem, że bezpieczna). Do tego z wysokości powstałej ostatnio RGR zasięg spadku wypada także w okolicach .... 1.64. Liczyłem na odbicie od poziomów 1.90 i te chyba było - niemrawe niestety i "zgaszone" dużymi obrotami. Jak będzie - zobaczymy. Zastanawia mnie także skala spadków z ostatniego miesiąca. Biorąc pod uwagę np. C/Z powinna być korekta ale czy aż tak głęboka i mocna? Pytań jest kilka a póki co na razie wygląda to raczej średnio wg. mnie.
Pozwole sobie mieć inne zdanie,mamy tu spadek symetryczny w swej gwałtowności do wcześniejszych wzrostów do poziomu 2,75 .Obecnie znajdujemy się blisko ukształtowanej już linii trendu wzrostowego .Ta dynamiczna korekta skokowego wzrostu nie zapowiada dalszej przeceny chociażby z jednego ważnego powodu,a mianowicie nie ma przesłanek do negatywnej oceny rozwoju spółki przynajmniej w horyzoncie 1 roku.