ludzie juz tyle stracili ze szok... mozna twierdzic ze nic złego sie nie dziej bo duze spadki a małe obroty. czyli ludzie trzymają. ale jestem przerażony bo straciłm juz chyba ponad 25 %.
trzeba to przeczekać... ja bede trzymał z nadzieją że jeszcze bedzie kiedys z 5 zł. Wartosc ksiegowa 8, mln dywidendy wypłacili nie mozna chyba nic złego powiedziec narazie...
Głowy nie daję ale wydaje mi się, że niedługo powinno się zatrzymać i może nawet krótkotrwale odbić od mniej wiecej 3,75.
Mam niewielki udział procentowy w portfelu tych akcji jeszcze z przed dywidendy - jednak mimo niej nadal wtopa ponad 20% i to pomimo uśredniania, z czym już definitywnie dałem sobie spokój.
Jeśli chodzi o wartość księgową to co ona znaczy jeśli wciąż spółka ma straty i ta wartość maleje, więc przynajmniej mnie nie dziwi dyskontowanie przyszłych strat i utrzymywanie dystansu do tej ceny będącej tylko zapisem z przeszłości.
Powołana została spółka na nowe rynki - więc albo coś drygnie i zacznie się sytuacja zmieniać na lepsze, albo to tylko sposób na wyciąganie kasy ze spółki i tworzenie jeszcze większych strat. Kto wie?! w porywach szczęścia może i coś się poprawi ale wątpie aby w krótkim terminie.
polubcie ich na fb to moze cos poprawi:P
https://www.facebook.com/Quantum.software?fref=ts
załamka normalna... wszystko leci ale zeby az tak? rekordowe dno.. ino nie widac od czego by sie miało odbic... trzeba czekac na nowy rok i nie panikowac