-ma problem ze strategią;
-ma problem z ceną akcji;
-ma problem z dołowaniem kursu;
-ma problem z polityką informacyjną
warto się przyjrzeć wynikom,kapitałom uzyskanym w wyniku zakupu obligacji,emisji akcji..zleceniom które nie skutkują zmianami w akcjonariacie..
pomoc on line jn.
dno@knf.gov.pl
Czy masz jakiś plan dotyczący zawiadomienia KNF? Ja przyłącze się do osób , które są poważnie zainteresowane doniesieniem do knf o sprawdzenie transakcji na akcjach mewy i podejrzenie manipulacji kursem spółki.
wystarczy przeslac na podany wyzej adres maillowy..kontrola im dobrze zrobi...wystarczy rozwinac te tezy z 1 wpisu..to jest ewidentne zwalanie kursu..pytanie czy opłacili zakupy?
Aha jeszcze pytanie do xxxx czy przesłałeś już zawiadomienie na maila do knf-u? Czy to tylko twoje luźne dywagacje? Pytam poważnie, bo jestem już mocno wkoorwiony tym co tu się wyprawia. I mam zamiar poważnie zacząć działać. Jeśli takk ma działać GPW to powinna ona zniknąć z Polski lub zmienić nazwę na KiZ.
Uważam , iż w kupie siła i gdyby naprawdę znalazło się parę poważnych osób to można coś z tym zrobić. Nie wiem czy lepiej może wystosować oficjalne pismo, a może przez kancelarię? Nie wiem. Ale mam wrażenie, że to jest zorganizowana grupa, bo nie chce mi się wierzyć, że tak rynek reaguje na spółkę. Wiem także iż trudno udowodnić takie sprawy. natomiast jeżeli by się za to wziąć poważnie to może by coś się wskórało. Poza tym rozważam formę prawną z powództwa cywilnego, ale muszę się zorientować czy są szanse, bo może się okazać, że bardzo marne. Dla mnie to jest manipulacja i oszustwo. Oby to się nie skończyło tak jak PMI.
Najpierw trzeba napisać do knf i powiadomić o sprawie niech oni zabiorą głos. Ja już napisałem liścik piszczcie następne jak zobaczą że jest dużo wiadomości w tej sprawie to może coś zrobią, potem ewentualne kroki prawne
...hehe, pitu pitu... jurku wyzelowany, czy jak ci tam jeszcze jest ......co sondujesz sprawę....., takie pieprzenie kotka , doskonale wiesz, że możecie się wyłgać np. realizowaniem straty podatkowej, ( choć to tez jest przekręt ) ważna jest intencjonalność i wraz z przebiegiem manipulacji takowa musi być dowiedziona ,a wiaże się niewątpliwie z uzyskaniem korzyści majątkowej ........, póki co mam niezły materialik i czekam na rozstrzygniecie , ....ale żeby nie było, bardzo zachęcam do pisania, a może coś znajda ??!!!
Myślałem, że jesteś osobą z drobnego akcjonariatu, który po prostu umoczył i się pociesza, że wzrośnie, choć gadałeś sensownie. Po Twoich postach atakujących mnie uważam,iż prawdopodobnie jesteś także z grupy, tylko twoje zadanie jest inne. Choć dalej mam nadzieję , ze się mylę i chyba nawet członek grupy nie jest , aż tak bezczelny aby czuć się bezkarnie. Grupie chodzi o to aby była dezinformacja i aby wystraszyć, zmanipulować drobnych i na końcu zwyczajnie ich okraść. Tu widzę jest jawna i bezczelna zagrywka.Nie będę Ci pisał jak udowodnić taki proceder, ale przy determinacji można. Poza knf są inne urzędy państwowe , które bardzo mocno przypatrzą się rzekomym stratom. W każdym razie nie widzę innej drogi jak na początek knf , a później następne zawiadomienia do odpowiednich urzędów i służb i ewentualne powództwo. Aha zapomniałem dodać jeszcze czwartej władzy-media. Tu będzie się liczyła determinacja. Ja ją mam.
....bardzo ładnie napisane i naprawdę mam materiały i chętnie przygotuje ( muszę zebrac wszystko do kupy )przez weekend i mogę zmiescic na forum , jeśli masz taka determinacje jak najbardziej, bo w sumie , jeśli będą mieć informację o manipulacji poparta rzeczowymi materiałami, to w przypadku odwrócenia trendu, bez problemu korzyści się znajda, wiec naprawdę wspieram, ...
Nie wiem czy odkrywanie dowodów na forum to rozsądna opcja- chyba, ze to dowody śmieciowe. Niedawno mówiłeś , iż warto kupować , trzymać , nie dać się wyleszczyć- posłuchałem Cię i nie dałem się wyleszczyć. Teraz dajesz jasny sygnał, że jak kurs wzrośnie to dowody są na talerzu, czyli raczej nie wzrośnie, bo z twojego wywodu wynika, że jednak jesteś bardziej zorientowany niż drobny inwestor. Nieprawdaż? Choć dalej nie sądzę abyś był, aż tak bezczelny, ale mogę się mylić.
Na marginesie nie interesuje mnie zbawienie świata i zaprowadzenie porządku na giełdzie. Natomiast interesuje mnie to , że wpakowałem się w szambo , bo ktoś bezczelnie tym manipuluje. Interesuje mnie odzyskanie moich straconych pieniędzy nie przez to , że byłem nierozsądny, ale przez to, że mam podejrzenia , iż kurs jest celowo ustawiany ...etc. Stąd moja determinacja. Jeśli odzyskam swoje pieniądze mam w nosie tą spółkę.
ehhhh, no właśnie dokładnie tak myślałem, że nie będziesz chciał żebym pisał czegokolwiek na forum, a materiały sa bardzo ciekawe, ...ale wiesz co hehe, starczy ciuciubabki, jak podpompujecie spółke, do poziomów 4-5 zł ( a jest to możliwe , patrz wasz resbud) to i ja pewnie nie będę zbawiał świata .....
Proszę bardzo o te dowody nawet teraz. Może się przydadzą . Twoja informacja tu na forum będzie bardzo istotna. bardzo proszę. Ja naprawdę się za to zabieram bo nie lubię jak ktoś mnie oszukuje.
...tak jak pisałem , musze pozbierać to do kupy, i ubrać w słowa, sa daty godziny ilości, konkretne zlecenia na arkuszu i w rynku, które miały miejsce, do tego skorelowane z wpisami na foru z konkretnymi IP, także spokojnie, cierpliwości ...no i trzeba ubrać to w słowa, włącznie z moimi teoriami co do tutejszej manipulacji, ....także jest troszkę pracy, ale myslę, ze się opłaci ....
ok. czekam i trzymam za słowo. Pozbieraj i wrzuć na forum. Bedzie to ewidentny dowód w sprawie. Mam nadzieję , że jesteś poważny, choć w tej stajni Augiasza nikomu nie można wierzyć.
Pomóżmy Mewie ##
Panowie tu nie trzeba żadnych dowodów - przecież to co podali w kolejnych komunikatach / np, akcje obligacje/, to są dowody nie trzeba nic zbierać - tu trzeba się zebrać i postanowić. Przyłączam się do tych ud czynu - trzeba dać kopa w d. oszustom, MANOLA