• ANALIZA SYTUACJI ATON HT Autor: ~hmm [91.227.66.*]
    Czytaliście w ogóle ten materiał?

Wiadomo, że nie ma co się ekscytować, ale moją uwagę przyciągnął jeden fragment:

"Spółka otrzymała w dniu 9 grudnia 2013 roku PRZYRZECZENIE od zewnętrznego inwestora, zgodnie z którym inwestor jest zainteresowany udzieleniem Emitentowi pożyczki w znacznej kwocie, WYRAŹNIE przekraczającej obecny poziom kapitału zakładowego."

"W przypadku zakończenia sukcesem rozmów o pozyskaniu tak znacznego finansowania zewnętrznego Emitent może uzyskać zdolność do uregulowania WSZYSTKICH swoich zaległych zobowiązań. Ponadto pojawiłyby się środki na przeprowadzenie inwestycji, które zaowocowałyby istotnymi przychodami dla Spółki."

"Jednocześnie z informacji uzyskanych od Zarządy wynika, że wspomniany podmiot posiada DOSTĘP DO POTENCJALNYCH NABYWCÓW urządzeń o oferowanych przez Emitenta. Może to mieć zatem dodatkowy, pozytywny wpływ na wyniki finansowe Aton-HT S.A. w przyszłości."

To już pewnie szansa numer 987976876, jaką dajemy Atonowi, ale co mamy zrobić, skoro rachunek maklerski pokazuje stratę -95%? Pozostaje czekać na rozwój wydarzeń, nie takie spółki wyciągane były na prostą. Ja zostaję.
  • Re: ANALIZA SYTUACJI ATON HT Autor: ~we [178.42.179.*]
    Dnia 2013-12-12 o godz. 10:58 ~hmm napisał(a):
    > Czytaliście w ogóle ten materiał?

Spółka otrzymała w dniu 9 grudnia 2013 roku
    > PRZYRZECZENIE od zewnętrznego inwestora, zgodnie z którym
    > inwestor jest zainteresowany udzieleniem Emitentowi
    > pożyczki w znacznej kwocie, WYRAŹNIE przekraczającej obecny
    > poziom kapitału zakładowego.

To pewnie ściema, bo i jak to sprawdzić.
  • Re: ANALIZA SYTUACJI ATON HT Autor: ~gr. [195.245.224.*]
    dlatego to ściema bo nie możesz sprawdzić?

Jest to tylko obietnica udzielenia pożyczki - ale to jakieś światełko w tunelu, jeżeli nic z tego nie wyjdzie to pozamiatane.
    Póki co, ja zostaję..

• Re: ANALIZA SYTUACJI ATON HT Autor: ~jojo [157.158.9.*]
    Cały ten materiał to pic. Telefon w nim podany jako kontaktowy do spółki to 71 344 70 79
    Spróbujcie zadzwonić: "nie ma takiego numeru".
    Skoro nawet dane kontaktowe są nieprawdziwe to jaką ściemą musi być reszta...
  • Re: ANALIZA SYTUACJI ATON HT Autor: ~gr. [195.245.224.*]
    masz rację, próbowałem i kicha
    napisałem maila do Centrum IR że w raporcie są... niewiarygodne informacje
    pozdr.
    Jakiś czas temu gdy obrót akcjami był zawieszony a spółka nic sobie z tego nie robiła zgłosiłem sprawę do działu interwencji Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych. Odpowiedzieli mi, że nie udało im się ze spółką skontaktować, bo dane kontaktowe na stronie są nieaktualne i zgłosili sprawę do GPW. Kilka tygodni później ponowiłem pytanie czy udało się nawiązać kontakt ze spółką. Otrzymałem taką odpowiedź:
    "Niestety nie, dostaliśmy jedynie informację od Giełdy, że udało jej się nawiązać jakoś kontakt ze spółką i zwróciła się do niej o zamieszczenie aktualnych numerów telefonów i pozostałych danych teleadresowych. Niestety Giełda nie przekazała nam żadnego oficjalnego namiaru na Spółkę. "
    To był sierpień. Mamy koniec grudnia i dane na stronie nadal są nieaktualne.
    Czyli nawet nadzór giełdy ma to w d....
  • Re: ANALIZA SYTUACJI ATON HT Autor: ~maciekk [78.31.167.*]
    Sorry, ale to jest akurat bzdura - tzn. nie wątpię w to, że takie dostałeś informacje od SII, ale ja im wielokrotnie przekazywałem dane kontaktowe do Spółki, zresztą numer na stronie i adresy e-mail działają, więc bez przesady...

Dnia 2013-12-12 o godz. 14:20 ~jojo napisał(a):
    > Jakiś czas temu gdy obrót akcjami był zawieszony a spółka
    > nic sobie z tego nie robiła zgłosiłem sprawę do działu
    > interwencji Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych.
    > Odpowiedzieli mi, że nie udało im się ze spółką
    > skontaktować, bo dane kontaktowe na stronie są nieaktualne
    > i zgłosili sprawę do GPW. Kilka tygodni później ponowiłem
    > pytanie czy udało się nawiązać kontakt ze spółką.
    > Otrzymałem taką odpowiedź:
    "Niestety nie,
    > dostaliśmy jedynie informację od Giełdy, że udało jej się
    > nawiązać jakoś kontakt ze spółką i zwróciła się do niej o
    > zamieszczenie aktualnych numerów telefonów i pozostałych
    > danych teleadresowych. Niestety Giełda nie przekazała nam
    > żadnego oficjalnego namiaru na Spółkę. "
    To był
    > sierpień. Mamy koniec grudnia i dane na stronie nadal są
    > nieaktualne.
    Czyli nawet nadzór giełdy ma to w d....

Maciekk nie wątpię, że dane im przekazywałeś. Ja też w jednym z maili podałem im nr telefonu do pani Błażejowskiej otrzymany od Ciebie. Nie wiem dlaczego z tych danych nie skorzystali. Być może nie mogli, albo nie wypadało im zadzwonić na nr komórki otrzymany od nieznanej osoby w mailu.
    Co nie zmienia faktu, że na stronie spółki w zakładce Inwestor nie działa ani formularz kontaktowy, ani podany nr telefonu, ten sam co w "Analizie" czyli 71 344 70 79
    Cała ta analiza to według mnie kolejne oszustwo, bo wynika z niej tylko tyle, że nic nie robią, nic nie sprzedają, ale mają tajemniczego inwestora, który ich dofinansuje i spłaci wszystkie długi, a potem już kurs do nieba.
    Do tego za cholerę nie zgadza mi się skład rady nadzorczej podany na stronie
    http://gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/547360,aton-ht-sa-zmiany-w-skladzie-rady-nadzorczej
    z podpisami na dale tej pseudo analizy...
    Napisałem do GPW maila z pytaniem co robi zarząd giełdy i po co wydaje jakieś uchwały skoro wystarczy napisać bzdety w analizie, podać błędne dane i wszystko jest cacy.
    Odpisali, że "Giełda podejmie stosowne działania przewidziane w przepisach prawa dla Organizatora Alternatywnego Systemu Obrotu."
    Z Centrum IR żadnej odpowiedzi. Ciekawe czy w ogóle wiedzą, że sporządzili jakąś "analizę" ;-)
  • Re: ANALIZA SYTUACJI ATON HT Autor: ~maly miki [83.4.227.*]
    To, że nie ma odpowiedzi z Centrum IR wcale mnie nie dziwi,ten raport to jakieś nieporozumienie.

ATON oddaje swoje najlepsze patenty do MOS Trade Sp. z o.o. (żeby było śmieszniej, pomimo, że ATON nie jest podmiotem dominującym w tej drugiej spółce, kto jest wiceprezesem - no oczywiście pani B., chyba za zasługi w dobijaniu ATONA):

- P 384957 - Sposób termicznego unieszkodliwiania zanieczyszczonych gazów i urządzenie do termicznego unieszkodliwiania zanieczyszczonych gazów,
    - P 394104 - Sposób i urządzenie do jednoczesnego dopalania i oczyszczania gazów wylotowych, w szczególności z pieców, spalarni i instalacji do obróbki termicznej odpadów
    - P 384958 - Urządzenie do dopalania zanieczyszczeń w gazach wylotowych
    - P 389497 - Przewoźne urządzenie do unieszkodliwiania odpadów organicznych, zwłaszcza odpadów medycznych, cateringowych i weterynaryjnych.
    Roszczenia wobec spółki SIA „Blavar” z siedzibą w Rydze, gotowe urządzenia ATON-MOS, ATON-HR MINI, czy patenty zagraniczne to przy tym pryszcz.

A jaka jest według Centrum IR główna strategia ATON-a, która ma mu pozwolić wyjść z marazmu: "Skupienie się na sprzedaży na terenie Polski urządzeń wykorzystujących technologię MOS", ATON ma jeszcze jakieś patenty na oczyszczanie gazów poza przekazanymi aportem do MOS Trade Sp. z o.o.? Te patenty były tym na czy spółka miała zarabiać, teraz za bardzo nie wiem co spółka ma robić. Nie bez przyczyny transakcję z Equity Market Consulting Group sp. z o.o. ujawniono pół roku po jej przeprowadzeniu. A już najśmieszniejsze jest jak napisałem umieszczenie pani B. na stanowisku wiceprezesa w MOS Trade Sp. z o.o.
  • Re: ANALIZA SYTUACJI ATON HT Autor: ~gucio [83.10.17.*]
    A mój rachunek maklerski pokazuje -89% to co mam zrobić też zostaje i czekam na cud przecież nie sprzedam tego za grosze a mam tego całe wory akcji.

Co to szans cóż przez tyle czasu tu było tyle obietnic że obecne doniesienia traktuje z przymrużeniem oka chociaż jeśli inwestor się wycofa to stracimy wszystko.

Uważam że 90% obecnych akcjonariuszy ma straty sięgające 70% - 95%
  • Re: ANALIZA SYTUACJI ATON HT Autor: ~MOSik [46.77.124.*]
    Zarząd słusznie postrzega MOSy jako jedyną szansę uratowania spółki, zatem dlaczego wszystkie prawa do nich, w tym kontrakty, wniesiono do spółki zależnej MOS Trade, w której 70% udziałów sprzedano następnie za długi do EMCG?...
[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.