Madkom prognozuje na 2014 rok blisko 1,5 mln zł zysku operacyjnego
Madkom, firma informatyczna z New Connect, prognozuje na 2014 rok zysk operacyjny na poziomie 1,47 mln zł, EBITDA w wysokości 2,25 mln zł i 7,4 mln zł przychodów ze sprzedaży - poinformowała spółka w komunikacie.
"(...) Prognozy wyników finansowych na rok 2014 są warunkowe i zostały sporządzone (...) przy założeniu, że spółka zrealizuje kontrakty założone w backlogu oraz będzie dysponować odpowiednim kapitałem obrotowym, którego pozyskanie planowane jest w strategii spółki" - napisano w raporcie.
Firma poinformowała jednocześnie, że przy przygotowaniu prognoz nie ujęto przychodów wynikających z nawiązanej współpracy z partnerami.
"Prognoza zatem zostanie zaktualizowana po zakończeniu pierwszego kwartału 2014 r." - podał Madkom.
Madkom jest dostawcą i integratorem oprogramowania do zarządzania dokumentami, informacją i procesami w administracji publicznej. (PAP)
ciekawy jestem ile z tego należy lub będzie dla Madkom https://www.bankier.pl/wiadomosc/Backlog-Qumaka-na-2014-r-to-obecnie-okolo-380-mln-zl-3007149.html
Raf - stonuj , niech każdy dostanie z tego torcika po kawałku i będzie dobrze . Wracając ktoś obejmie jeszcze jedną emisję akcji oprócz Qumak , pytanie kto to jest ten prywatny ???
ten prywatny kolego to ty - sam możesz się zgłosić do spółki i powiedzieć że chcesz objąć 1xxxx akcji, dostaniesz do podpisania umowę i numer konta na który wpłacisz kasę.
po zamknięciu emisji czekasz tylko na jej rejestrację w krs, kdpw i na gpw - później wyznaczenie pierwszego dnia notowań ;-)
po 0,21 to moim skromnym zdaniem gratka, ja jutro piszę do spółki w tej sprawie i dopytam się kto ten temat ogarnia :-)
tam lista była zrobiona zanim podali informacje i moim zdaniem jest to jeden chętny do objęcia akcji , a że pisze do 149 no cóż . To jest zawsze te ,, do "
krk - jesteś w błędzie pisałem dziś do spółki maila i dostałem błyskawiczną odpowiedź - ..."proszę przesłać swoje dane osobowe- ilość akcji która mnie interesuje i zostanie wysłana do Pana oferta imienna."....
czyli jest jakaś pula do rozdania dla nas i nie ma tam ustawki.
pytałem dlaczego dane osobowe - a to dlatego że oferta prywatna może być skierowana do nazwanych do 149 inwestorów, z resztą to tak działa gdyby to była oferta publiczna to mogli by ogłosić zapisy na akcje, a że jest to oferta prywatna trzeba się samemu zgłosić.
na stronach spółki znalazłem coś takiego
http://www.madkom.pl/dokumenty-korporacyjne (na samym dole - strategia... data dokumentu wczorajsza)
i
http://www.madkom.pl/kontakt-dla-inwestorow
Do dewidendy jeszcze daleko . naajpierw firma niech dalej realizuje plan przejścia na główny rynek oraz współpracy z Qumak . To będzie lepsze i większy zysk dla nas . Zaś zysk niech przeznaczą na rozwój firmy
Kolejną umowę podpisali
Oferta Madkom najlepsza – produkty z rodziny SIDAS w Urzędzie Gminy Laskowa
W dniu dzisiejszym oferta naszej Spółki została wybrana jako najkorzystniejsza w ramach zamówienie publicznego pn. „Udostępnienie e-Usług poprzez rozbudowę
i modernizację teleinformatycznego systemu zarządzania, w tym wdrożenie SEOD w Urzędzie Gminy Laskowa (województwo małopolskie).
W ramach zamówienia dostarczymy i wdrożymy oprogramowanie autorstwa naszej Spółki tj. SIDAS EZD, SIDAS CU oraz SIDAS BROKER, dokonamy integracji z platformą ePUAP oraz Systemami Dziedzinowymi. Dostarczymy również infrastrukturę sprzętową niezbędną dla realizacji projektu.
Dla mieszkańców Gminy Laskowa zostaną udostępnione i uruchomione elektroniczne usługi ułatwiające kontakt Interesantów z Urzędem.
Kolejne zamówienie Spółki w województwie małopolskim dobitnie potwierdza iż nasze produkty są niezbędne i właściwie dostosowane do potrzeb Klientów w tym województwie.
Nikt nie wchodzi zgrubą kasą bo jak wyjść z tego "CUDA" - chyba tylko po kropelce przez naganianie. Tutaj tylko albo bawisz się w dziubanie albo kupujesz więcej i zakopujesz na 3 lata a wtedy kto wie jak Qumak zamiesza, może być eldorado.
Przy takim FF kupując 20- 30 k musisz się uzbroić w cierpliwość . No chyba że obroty wzrosną jak parę sesji wstecz. Ja sam skłaniam się do zakopania na dłuższy czas i czekać na efekty współpracy z Qumak , może i na pewno będzie się opłacało
Raport bieżący nr 12 / 2013
Data sporządzenia: 2013-12-20
Skrócona nazwa emitenta
MADKOM S.A.
Temat
Informacja o zwiększeniu udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki powyżej progu 5%
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
Treść raportu:
Zgodnie z art. 70 pkt. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, Zarząd Spółki Madkom SA informuje, iż w dniu 20 grudnia 2013 r. otrzymał od Qumak SA z siedzibą w Warszawie, Al. Jerozolimskie 136, informację o zwiększeniu przez Qumak SA udziału powyżej 5% w ogólnej liczby głosów.
Qumak SA zgodnie z art. 69 ust. 1 pkt. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, poinformowała, że w wyniku rejestracji podwyższenia kapitału zakładowego Madkom SA przez Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku VIII, Wydział Gospodarczy, emisji akcji serii D nastąpiło podwyższenie kapitału zakładowego Madkom SA do kwoty 4.609.000,00 zł. Qumak SA w ramach oferty prywatnej akcji serii D nabył w dniu 4 grudnia 2013 r. 4.600.000 akcji zwykłych na okaziciela.
Mając powyższe na uwadze nastąpiło zwiększenie udziałów Qumak SA powyżej 5% ogólnej liczby głosów.
Qumak SA przed zmianą udziałów nie posiadał akcji spółki, zaś po zmianie posiada 4.600.000 akcji spółki co daje 9,98% udział w kapitale zakładowym Madkom SA, które stanowią 9,98% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu.
MESSAGE (ENGLISH VERSION)
INFORMACJE O PODMIOCIE >>>
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
2013-12-20 Grzegorz Szczechowiak Prezes Zarządu
Advertisement
RSS Google Wykop
Drukuj
Dodaj komentarz
Komentarze do artykułu
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku - Zdrowia i Mega Inwestycji Wszystkim Życzę .
No i najważniejsze - po wejściu Qumak do akcjonariatu dobrej współpracy coby nasze akcje szły powoli , nie przerwanie do góry