• Prognoza MADKOM !!! Autor: ~vvv [195.72.148.*]
    Madkom prognozuje na 2014 rok blisko 1,5 mln zł zysku operacyjnego

Madkom, firma informatyczna z New Connect, prognozuje na 2014 rok zysk operacyjny na poziomie 1,47 mln zł, EBITDA w wysokości 2,25 mln zł i 7,4 mln zł przychodów ze sprzedaży - poinformowała spółka w komunikacie.

"(...) Prognozy wyników finansowych na rok 2014 są warunkowe i zostały sporządzone (...) przy założeniu, że spółka zrealizuje kontrakty założone w backlogu oraz będzie dysponować odpowiednim kapitałem obrotowym, którego pozyskanie planowane jest w strategii spółki" - napisano w raporcie.

Firma poinformowała jednocześnie, że przy przygotowaniu prognoz nie ujęto przychodów wynikających z nawiązanej współpracy z partnerami.

"Prognoza zatem zostanie zaktualizowana po zakończeniu pierwszego kwartału 2014 r." - podał Madkom.

Madkom jest dostawcą i integratorem oprogramowania do zarządzania dokumentami, informacją i procesami w administracji publicznej. (PAP)

morb/ asa/

To będzie po polfie i 01 cybaton kolejny hit !!!
  • Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~krk [87.101.35.*]
    Same dobre informacje z firmy docierają , dodam że zakończono subskrypcję akcji na okaziciela - czyli Qumak .
  • Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~ciekawski [46.205.68.*]
    ciekawy jestem ile z tego należy lub będzie dla Madkom https://www.bankier.pl/wiadomosc/Backlog-Qumaka-na-2014-r-to-obecnie-okolo-380-mln-zl-3007149.html
  • Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~obcy [88.199.6.*]
    Na rynek wchodzą zawodowcy
    to widać .
    Pięknie poszło do góry , reakcja na dobre informacje z opóźnieniem
  • Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~kkk [83.28.143.*]
    a to dopiero początek, tutaj będzie się dopiero działo w przyszłym roku...
  • Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~emka [85.221.208.*]
    piękna sesyjka
  • Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~raf_ [188.147.236.*]
    Chwile mnie nie bylo a ten naganiacz vvv sciagnal nam na glowe jakas holote ;)
    o następny paw z jednym piórem w d.....
    Raf - stonuj , niech każdy dostanie z tego torcika po kawałku i będzie dobrze . Wracając ktoś obejmie jeszcze jedną emisję akcji oprócz Qumak , pytanie kto to jest ten prywatny ???
  • Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~ciekawski [83.8.153.*]
    ten prywatny kolego to ty - sam możesz się zgłosić do spółki i powiedzieć że chcesz objąć 1xxxx akcji, dostaniesz do podpisania umowę i numer konta na który wpłacisz kasę.
    po zamknięciu emisji czekasz tylko na jej rejestrację w krs, kdpw i na gpw - później wyznaczenie pierwszego dnia notowań ;-)
    po 0,21 to moim skromnym zdaniem gratka, ja jutro piszę do spółki w tej sprawie i dopytam się kto ten temat ogarnia :-)
    tam lista była zrobiona zanim podali informacje i moim zdaniem jest to jeden chętny do objęcia akcji , a że pisze do 149 no cóż . To jest zawsze te ,, do "
  • Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~ciekawski [37.31.190.*]
    krk - jesteś w błędzie pisałem dziś do spółki maila i dostałem błyskawiczną odpowiedź - ..."proszę przesłać swoje dane osobowe- ilość akcji która mnie interesuje i zostanie wysłana do Pana oferta imienna."....
    czyli jest jakaś pula do rozdania dla nas i nie ma tam ustawki.
    pytałem dlaczego dane osobowe - a to dlatego że oferta prywatna może być skierowana do nazwanych do 149 inwestorów, z resztą to tak działa gdyby to była oferta publiczna to mogli by ogłosić zapisy na akcje, a że jest to oferta prywatna trzeba się samemu zgłosić.

• Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~ciekawski [37.31.190.*]
    na stronach spółki znalazłem coś takiego
    http://www.madkom.pl/dokumenty-korporacyjne (na samym dole - strategia... data dokumentu wczorajsza)
    i
    http://www.madkom.pl/kontakt-dla-inwestorow

;-)
  • Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~vvv [195.72.148.*]
    raf sam jesteś hołota i cham
    ciekawski - może masz racje . Daj znać jak nabędziesz akcje . Ja ma pełny portfel i już nie dokupuję - średnio 0,2
  • Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~ciekawski [46.205.10.*]
    już poprosiłem o ofertę na kolejne akcje i mam już ofertę na stole
    jutro uzupełnię umowę i heja!
    dokupuję 120k
  • Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~jaro [88.199.6.*]
    Dywidenda będzie dawana w zależności od ilości
    akcji na koniec roku czy dobrze myślę,jestem
    cienki w tym temacie.
    Do dewidendy jeszcze daleko . naajpierw firma niech dalej realizuje plan przejścia na główny rynek oraz współpracy z Qumak . To będzie lepsze i większy zysk dla nas . Zaś zysk niech przeznaczą na rozwój firmy
    Jestem tego samego zdania , systematyczne zyski r/r , rozwój firmy a potem podział zysków . Sama firma z dobrym zarządzaniem przyniesie nam zyski
  • Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~Obawa [178.255.168.*]
    Swiezy raport:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/MADKOM-Raport-miesieczny-Madkom-SA-za-listopad-2013-r-3015313.html
    Mamy kolejny dobry raport
    oby tylko pokazowych wystrzałów nie było
    obserwujcie foremke :-)
    Kolejną umowę podpisali
    Oferta Madkom najlepsza – produkty z rodziny SIDAS w Urzędzie Gminy Laskowa

W dniu dzisiejszym oferta naszej Spółki została wybrana jako najkorzystniejsza w ramach zamówienie publicznego pn. „Udostępnienie e-Usług poprzez rozbudowę
    i modernizację teleinformatycznego systemu zarządzania, w tym wdrożenie SEOD w Urzędzie Gminy Laskowa (województwo małopolskie).

W ramach zamówienia dostarczymy i wdrożymy oprogramowanie autorstwa naszej Spółki tj. SIDAS EZD, SIDAS CU oraz SIDAS BROKER, dokonamy integracji z platformą ePUAP oraz Systemami Dziedzinowymi. Dostarczymy również infrastrukturę sprzętową niezbędną dla realizacji projektu.
    Dla mieszkańców Gminy Laskowa zostaną udostępnione i uruchomione elektroniczne usługi ułatwiające kontakt Interesantów z Urzędem.

Kolejne zamówienie Spółki w województwie małopolskim dobitnie potwierdza iż nasze produkty są niezbędne i właściwie dostosowane do potrzeb Klientów w tym województwie.

Wartość zamówienia: 362 442,81 zł
  • Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~Bartek [83.30.30.*]
    To w takim razie emisja się pospina jak złoto i jedziemy na północ ! GOOD
    Panowie wy piszecie,a ja sam mam zbierać? :-)
    emka 47 300 już ma jeszcze 2300 i starczy . Muszę najpierw coś wywalić
    emka 47 300 już ma jeszcze 2700 i starczy . Muszę najpierw coś wywalić
    krk zostaw trchę innym , coś się tak żucił na te akcje
    kontrakty za pół bańki podpisane w grudniu + realizacja umów wcześniej podpisanych - to będzie hit po polfie
    jutro winda i to przez duże ,, W "
  • Re: Prognoza MADKOM !!! Autor: ~Gerwazy [89.161.72.*]
    Nikt nie wchodzi zgrubą kasą bo jak wyjść z tego "CUDA" - chyba tylko po kropelce przez naganianie. Tutaj tylko albo bawisz się w dziubanie albo kupujesz więcej i zakopujesz na 3 lata a wtedy kto wie jak Qumak zamiesza, może być eldorado.
    Przy takim FF kupując 20- 30 k musisz się uzbroić w cierpliwość . No chyba że obroty wzrosną jak parę sesji wstecz. Ja sam skłaniam się do zakopania na dłuższy czas i czekać na efekty współpracy z Qumak , może i na pewno będzie się opłacało
    ja mam podobne zdanie
    jeszcze dokupię do mojego pakieciku i niech spokojnie czeka
    Raport bieżący nr 12 / 2013
    Data sporządzenia: 2013-12-20
    Skrócona nazwa emitenta
    MADKOM S.A.
    Temat
    Informacja o zwiększeniu udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki powyżej progu 5%
    Podstawa prawna
    Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
    Zgodnie z art. 70 pkt. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, Zarząd Spółki Madkom SA informuje, iż w dniu 20 grudnia 2013 r. otrzymał od Qumak SA z siedzibą w Warszawie, Al. Jerozolimskie 136, informację o zwiększeniu przez Qumak SA udziału powyżej 5% w ogólnej liczby głosów.

Qumak SA zgodnie z art. 69 ust. 1 pkt. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, poinformowała, że w wyniku rejestracji podwyższenia kapitału zakładowego Madkom SA przez Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku VIII, Wydział Gospodarczy, emisji akcji serii D nastąpiło podwyższenie kapitału zakładowego Madkom SA do kwoty 4.609.000,00 zł. Qumak SA w ramach oferty prywatnej akcji serii D nabył w dniu 4 grudnia 2013 r. 4.600.000 akcji zwykłych na okaziciela.

Mając powyższe na uwadze nastąpiło zwiększenie udziałów Qumak SA powyżej 5% ogólnej liczby głosów.

Qumak SA przed zmianą udziałów nie posiadał akcji spółki, zaś po zmianie posiada 4.600.000 akcji spółki co daje 9,98% udział w kapitale zakładowym Madkom SA, które stanowią 9,98% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu.

MESSAGE (ENGLISH VERSION)

INFORMACJE O PODMIOCIE >>>
    PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
    Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
    2013-12-20 Grzegorz Szczechowiak Prezes Zarządu
    Advertisement

RSS Google Wykop
    Drukuj
    Dodaj komentarz
    Komentarze do artykułu

Nie wiem , będą chcieli przekroczyć 10%
    rusza powli !!!
    uważać
    Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku - Zdrowia i Mega Inwestycji Wszystkim Życzę .
    No i najważniejsze - po wejściu Qumak do akcjonariatu dobrej współpracy coby nasze akcje szły powoli , nie przerwanie do góry
[x]
MADKOM -1,54% 2,56 2025-10-17 16:27:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.