....poprzerzucali sobie od rana 1 mln sztuk, powoli, tak by było widać, że zlecenia z ukrytego tam stoją, a może ktoś się dorzuci,....spokojnie i bezpiecznie, bo nikt gówna nie tyka, te przejścia z groszówkami spadły im do tego jak z nieba, a kto wie czy o tym nie wiedzieli i całe to uwalanie było m. in. pod to i teraz czekają, ktoś się jeszcze dorzuci .....sprawa jest oczywista, od miesiąca przewalone 120 milionów akcji ( wszystkich jest 80 milionów ) i żadnych zmian w akcjonariacie ........ i wszystko jasne !!!!
...no nie jestem do końca pewnym czy zgodnie z prawem, a raczej jestem pewny, że nie !!!!!, manipulacja kursem w celu uzyskania korzyści majątkowej nie jest dozwolona, nawet jeśli chodzi o np. realizację straty podatkowej, to odbywa się to kosztem drobnych akcjonariuszy i jest to też uzyskana korzyść , a jeśli chodzi o zbieranie akcji po uwaleniu, to tym bardziej, ....tylko nie wiem czy wymagane jest doniesienie, bo z urzędu chyba nie jest to ścigane .......
Oczywiście , że jest to niezgodne. Tylko, że aby to było przestępstwo to trzeba to jeszcze udowodnić. I tu zaczyna się problem. Dlatego określiłem , iż jest to zgodne z prawem. Polska niestety jest republiką bananową i to boli. Oj bardzo boli. Ale to rozważania nie na tym forum.
....do rozważania na tym forum, jak najbardziej, może ktoś to czyta, co się zainteresuje, i udowodnienie manipulacji na mewie, a później przeniesienie tego na Mostostal może być bardzo łatwe, a właśnie na mewie ze względu na śladowy wręcz free float, wystarczy prześledzić zawierane transakcje w ciągu ostatniego miesiąca....( skąd wychodziły i do kogo trafiały), ba można się [pokusić również manipulacją na forach i zsynchronizować to ze sobą ........zresztą widać to na moim przykładzie, że to banał !!!!
...a podniesienie kursu jest tu oczywiście banalnie łatwe, ale jeśli podnieść , to po to by komuś na górce oddać, a wy komu to oddacie , po odpier ...oleniu takich szopek jeszcze długo nikt tego kijem nie tknie, no chyba że, co już powtarzałem wielokrotnie, będziecie dupczyc siebie nawzajem, .....hehe, takie wewnętrzne safari, ...powodzenia !!!!
...pewnie, że nie mogę wiedzieć kim dokładnie jesteś, ale wiem NA PEWNO z jakiej jesteś spółdzielni, a jakie tam zajmujesz "stanowisko", to już mnie gila.
Widzę , że jesteś bardzo pewny. Pewność jest dobrą cechą, ale też zgubną. W życiu, a szczególnie na giełdzie takie pojęcia: "na pewno", "nigdy", "na 100%", "zawsze" nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością. Też mnie boli, że zostałem wydymany , ale mam jeszcze nadzieje , że nie wszystko stracone.
....a dorzucę jeszcze, że w przypadku takiej manipulacji jak na mewie i mostost, ważne są nie tylko same ich działania , ale przede wszystkim intencja tych działań, ciekaw jestem jaką tu by trzeba wymyśleć teorię by intencjonalność przemawiała na korzyść manipulujących ???!!!!
....akurat w waszym przypadku użycie kwantyfikatora wielkiego " na pewno ", jest z mojej strony zupełnie uzasadnione, a nadzieja na giełdzie to zły doradca .....
...mnie tylko zastanawia, a raczej nie mogę wyjść z podziwu zmarnowanej szansy , że i intakus i mewa nie chodzą jeszcze w okolicach 1 zł, ( Mostostal mniej bo tam jest najbardziej rozproszony akcjonariat), ale na tych dwóch spółkach powodów było aż nadto, a tu tylko uwalanie , pilnowanie kursu i straszenie, zamiast konkretnej wyceny jeszcze przed podaniem rozstrzygających informacji, no ale nic, może się dowiem , dlaczego ???
....no chciałbym poznać tego miszcza strategii, autora tego scenariusza, uje ania kursu dla przejmowanych spółek mewa, intakus calatrava, mostostal , ciekawe któż to ma taki tęgi łeb ??????
..... a ja myślę, że się dogadali, Narkiewicz miał problemy i wywalali mu calatravę, mysle, że miał kontakt z Patrowiczem w związku z PC .......no i się dogadali ......skądś tu słupy Narkiewicza, które przejęły akcje od Cypru ( Patrowicza), no i albo w efekcie chcą się nawzajem wydupczyć, albo będą wspólnie pompować, a wtedy może być wesoło .....i ja tak to widzę !!!!!
...składkowa podaż na 10 rośnie,..... ciekawe, .......bez spółdzielni całe dnie cisza, a inwestorów i zleceń więcej niż na KGHMie ......dziwy cuda !!!!
....co nie na łapkę moje pisanie, ....ale jakby tak was tam prześwietlili,..nono wszysto czarno na białym popodpierana sprzedaż przewalone w miesiąc 120 milionów akcji ( 150 % wszystkich ), wystarczy przeanalizować !!!!!....., swoja drogą takie przewały na mewie , to już desperacja !!!!
Dnia 2013-12-09 o godz. 15:16 ~Hybybybyy napisał(a):
> ..... a ja myślę, że się dogadali, Narkiewicz miał problemy
> i wywalali mu calatravę, mysle, że miał kontakt z
> Patrowiczem w związku z PC .......no i się dogadali
> ......skądś tu słupy Narkiewicza, które przejęły akcje od
> Cypru ( Patrowicza), no i albo w efekcie chcą się nawzajem
> wydupczyć, albo będą wspólnie pompować, a wtedy może być
> wesoło .....i ja tak to widzę !!!!!
NO tak to widzę !!!
po co to tyle się produkować znawcy GPW zasada prosta 40 raz w dół 3 razy w górę cierpliwość jest najlepszym doradcą przyjdzie czas na Mewę a te głupoty kto kupił kto sprzedał na nic się zdają tylko przeszkadzają co mnie to interesuje jeden Cel MEGA MEWA nowa firma w Mongolii wydobycie węgla a co tam i tak można ,zasada jest prosta lepiej nie ujadać ,tylko cicho siedzieć i czekać aż 5 zl za sztukę Wiara czyni cuda
MEGA MEWA biznes stulecia 5 zł to niezła przebitka ale co tam w końcu los jest zmienny
MEWA jest THE BEST 5zł za rok o tej porze 5 zł realizacja zysków
jak dotrwa do 2014 12 10 z akcjami Mewy to 5 zł za akcje minus 0.20 groszy to jest4.80 zł nie żle jeśli wystarczy cierpliwości to zarobiony na lata Kopalnia w Mongolii to żyła złota do 2020 tak piszą w mediach
Cierpliwość - czasem popłaca czasem nie, kto mądry o tym wie.....
W tym roku raczej nic już się tu nie zdarzy.
Ale myślę, że w styczniu będzie się działo.....
...jak nie ważne kto od kogo kupuje !!!, oszustwo jest karalne !!! i uciszać to możecie samych siebie ...!!!!,....ustawiacze z mewy, warto przejrzeć transakcje warto, bo tu przy tym free floacie nic się nie ukryje !!!
Hybybyby powiedz jaki ty masz cel w tym zdołować kurs i uwalić akcjonariat bo Mewa to inwestycja, dla mnie za rok będę sprzedawał to co kupiłem miedzy czasami po trochę sprzedam po trochę dokupię ale taki jest mój cel gdy piszesz w ten sposób pytanie brzmi komu to służy ? rozumiem czasami rozgoryczenie że nie rośnie na zawołanie ale jak jesteś znawcą giełdy to zapewne znasz jej mechanizmy Ja powiem szczerze nie znam się i nie mam zamiaru się wgłębiać w tajniki ,wiem tylko jedno MEGA MEWA to jest dla mnie marzeniem i cel 5 zł a czy tak będzie pożyjemy zobaczymy
i jaką masz pewność że to ta spółdzielnia nie inna ,chyba że jesteś przedstawicielem branży -to już inna sprawa ,ale jeśli nie to nie masz żadnej pewności a co do takich spraw to sam mówisz że giełda to nie Św Mikołaj a szkoda ,i jako znawca giełdy to kupując MEWE widocznie uważasz że ma potencjał do wzrostów ,może tak ,może nie ale kopalnia w Mongolii tu coś jest na rzeczy ,jedni mówią że to ptaszysko już dawno nie fruwa inni że się wykurowała i będzie latała kończę te opowieści a co do tego że w tym roku nie urośnie to nie byłbym tego taki pewien
/...ma ktoś lornetkę i miejscówkę w pobliżu Hotelu Hyatt może 12 12 13, przed 10 warto spozirać któż to tam się kręci , a może zawitają dzień wcześniej, a w ogóle ktoś sprawdził czy coś jest zarezerwowane dla mewy, czy to po prostu nie mewa tylko ściema ???!!!