Witam dawno nie pisałem to za sprawą pewnych obelg jakie panują na tym forum..
Dziwię się upartemu i wiecznie walczącemu z forumowiczami mającymi ogromną
wiedzę ARMAGEDONOWI tak to jaś..Spółka od czasu jego wieszczenia zyskała ponad
100% aon wiecznie opluwa wszystkich.Myślę ,że dla dobra sprawy ignorować jana
to żecz obowiązkowa (niech pisze dla siebie lub dla kilku swoich kolesi o tej samej
kategorii myślenia)..Co do Spółki to widzę to bardzo optymistycznie i fajno się
czyta przytomnych inwestorow.Co do jana to kiedyś napisał mi o Łukaszence pewnie
z niego czerpie te mądrości...Jan bez odbioru..Pozdrawiam pozostałych..
I z tym zupełnie się zgadzam u mnie spadł śnieg dzieci lepią bałwany,jan jest leprzy on
lepił i lepi bałwany bez śniegu..Co do GUARDA możemy spać spokojnie czas
udowodni ,że pieniactwo nic nie daje ..Pozdrawiam
Witaj barakuda:) Ja dokupiłem ostatnio po 2.28-2.30:) Niech jeszcze spadnie do 2,20 to jeszcze dokupię. Bardzo dobrze, że ostatnio spadło, niech konsoliduje się na tym poziome będzie miało dobre podłoże do wybicia. Najważniejsze przed nami wyniki za 4 kw i cały rok ;-)
baracuda nie siej zametu i nie idwracaj uwagi od istirnych sygnalow ,lepiej powiedz forowiczom co widzisz na wykresie ,ale szczerze ,moze pare slow co formacji ,ktira sie wylania.ja przemilcze .To test na twoja przyzwoitisc
Tegoroczna jesień jest wyjątkowo udana dla akcjonariuszy PC Guard. Od początku września do 22 listopada, gdy kurs ustanowił 2,5-roczny rekord (na poziomie 2,77 zł), papiery informatycznej spółki podrożały już o przeszło 40 proc.
Popyt na akcje napędzały m.in. bardzo dobre wyniki za III kwartał. W tym okresie spółka miała aż 554 mln zł skonsolidowanych przychodów, w porównaniu z niespełna 123 mln zł rok wcześniej. Zarobek netto wyniósł przy tym 3,2 mln zł (1,34 mln zł przed rokiem). Po dziewięciu miesiącach obroty grupy, w której gros wyników generuje zależny Imagis (notowany na NewConnect), wynosiły już 1,39 mld zł (0,24 mld zł rok temu), a zysk netto 9,8 mln zł (2,8 mln zł).
– III kwartał nawet nas zaskoczył tempem wzrostu sprzedaży – przyznaje Mariusz Bławat, prezes PC Guard. Twierdzi, że po dziewięciu miesiącach grupa już wykonała wewnętrzny budżet na cały rok (firma nie publikowała prognoz), zarówno jeśli chodzi o przychody, jak i wynik netto.
Według Bławata skokowa poprawa wyników to efekt koncentracji na najszybciej rosnących częściach rynku IT. – Imagis i jego podmioty zależne skupiły się na sprzedaży tabletów i smartfonów. Firmy mają bardzo dobre relacje z producentami urządzeń. Dodatkowo część sprzętu wzbogacana jest o mapy cyfrowe, co podoba się klientom, wśród których są również inni dystrybutorzy sprzętu IT – zaznacza.
Deklaruje, że z uwagi na naturalną w branży IT sezonowość IV kwartał powinien być dla grupy najlepszy w tym roku, również w obszarze systemów do zarządzania (ERP), który pozostał domeną spółki matki. Zastrzega jednak, że tempo wzrostu będzie znacznie mniejsze niż w III kwartale. – Popyt na nasz sprzęt sprawił, że w drugiej połowie września zrealizowaliśmy i rozliczyliśmy już część kontraktów planowanych na IV kwartał – dodaje.
autor: Dariusz Wolak
Informacje ze spółki płyną bardzo dobre;-) Polecam także stronę http://www.biznesradar.pl/notowania/PC-GUARD#1d_lin_lin
mnóstwo wskaźników zarówno at jak i fundamentalnych. Szczególną uwagę radzę zwrócić na wycenę porównawczą;-)
P.S
Jeżeli jutro wybiję powyżej 2,45 to radzę się nie zastanawiać;-)
Witam, miło się czyta, a po informaciach za 4 kwartał i raporcie rocznym będą
płakać naiwniacy ulegli jaśkowi( nie potroili kapitału.)
W Spółkę inwestują nowi poważni inwestorzy i tylko cierpliwość,i a infa to radość
dla duszy.Dokupiłem kilkadziesiąt kilogramów ..Pozdrawiam
baracuda ,czemu sie produkujesz kiedy pcg jest w korekcie ,a na horyzoncie jawi sie formacja 'upadku".
Jestes zwyklym naciagaczem.Pozytywne prognozy podaj przed wzrostem, to uznam cie za przywoitego forowicza.
Janie, też umieram z ciekawości, w którym momencie wykrystalizowała się formacja "upadku", której nikt nie przewidział i co posiadaczy akcji PcGuarda czeka? Gdzie jest dno?