Podaż akcji jest obecnie bardzo mała, a faktyczne FF może być jeszcze niższe. Chwilowe zejście kursu poniżej 2 złotych jest w moim przekonaniu czystą manipulacją w wykonaniu wiadomo kogo.
Dnia 2013-12-08 o godz. 17:19 ~Jomini napisał(a):
> Jesli dobrze liczysz, zatem oficjalnie FF to ok, 3,3%
> Tylko co z tego skoro akcje są poniżej 2 zł
===========================================
Nie wprowadzaj zamieszania! Oficjalne FF to 4,03%. (100%-83,39%-12,58%)=4,03%.
A co z tego? To z tego, że jest bardzo mało akcji do podania, a z czasem będzie jeszcze mniej. Mniejsza podaż to wzrost kursu akcji.
Wzruszająca historia, nadal pytam i co z tego, że FF to 4,03% skoro nie ma już lock up, a kurs jest 44% poniżej ceny z emisji pierwotnej i 70 gr od ceny, za którą kupował APN Promise, a średni obrót dzienny waha sie w okolicy 2 tyś zł ?
Nie mam nic do tego Jethro-Tull, że ożywiasz forum Sevenetu (chwała Ci za to), ale to, że w obrocie jest niewiele akcji wie każdy kto umie dodawać, a już na pewno ludzie z Sevy i Pomise, ale dla nas maluczkich nie przekłada sie to kompletnie na nic. APN Promise jest ostatnim akcjonariuszem, któremu w tej chwili zależałoby na wzroście kursu, a przy małej płynnosci i niewielkim FF, tak samo szybko jak można pdobić cene rynkową można i ją zbić - vide ostatnia sesja.
Radzę więc zachować umiarkowany optymizm, bo ten "hurra optymizm" ma nie wiele wspólnego jak na razie z rzeczywistoscią. Niemniej, sobie i innym akcjonariuszom Sevy życzę oczywiście samych korzystnych scenariuszy dla dalszego rozwoju sytuacji.
P.S. Przeczytaj sobie jeszcze raz moja wcześniejsza wypowiedź o 3,3%, to może "załapiesz" co tam jest napisane między wierszami..
Ty chyba jesteś z tych ynteligentnych, którzy kupili akcji w IPO po 3,55 zł, by później sprzedać mi to po 80 groni:) Tak w ogóle to tutaj jest najgłupszy akcjonariat jaki kiedykolwiek widziałem. Ale tacy są potrzebni by móc zarobić +200% i więcej:)
Bez odbioru ..............................
~Jethro-Tull
Trochę nie podoba mi się twoje ostatnie stwierdzenie, bo dotyczy także i mnie, to raz. Dwa to ze jak czytam różne teorie spiskowe tu prezentowane to też raczej się jakoś nimi nie przejmuję. A trzy to że twojego optymizmu tak do końca to nie podzielam - bardzo nie podoba mi się na przykład sprawa z Logitelem, sev żadnych informacji na ten temat nie przedstawia ale jak na razie to umoczony jest jeden milion... a spójrz tak z ciekawości na skład rady nadzorczej Logitela - no daje do myślenia...
Bardziej interesuje mnie nieobecność pana Dariusza Gryzio na WZA, która to nieobecność zadecydowała o wynikach głosowania nad uchwałą ws. dywidendy.
L-4, kaprys, czy też inny powód? Jaki? Robi się ciekawie ...
To widzieli?
http://www.parkiet.com/artykul/9,1351743-APN-Promise-pracuje-dla-MSZ.html