• Teraz, Teraz, Teraz Autor: ~Andrew [15.195.185.*]
    Wsiadać bo odjazd!
  • która spółka, która...??? Autor: ~xxx [193.109.127.*]
    podziel się, pls
  • Re: która spółka, która...??? Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    czym sie ma dzielic,,, kolega gdzies wyjezda i pociag mu rusza :D:D:D:D bo napewno nie duon ;)
  • Re: która spółka, która...??? Autor: ~xxx [193.109.127.*]
    Aaaaa... to na forum PKP powinien pisać :-)
  • Re: która spółka, która...??? Autor: Rotterdam [151.248.36.*]
    Jadziem ;-)))
  • Re: która spółka, która...??? Autor: ~xxx [193.109.127.*]
    niezłe to było, nie? :-)
  • Re: która spółka, która...??? Autor: ~Andrew [15.195.185.*]
    Zatkało kakało?
  • Oficjalnie korekty koniec! Autor: ~O0o [46.77.124.*]
    Nie zakalo :))))

Tm bardziej nie zatkalo z si idealnie wstrzelilem z zakupami w dolku hehehehe :))) wig20 moze posiwadczyc, co prawda nie za wszystko za co moglem ale zapakowalem spory pakiecik po 1,59 :))))) wiec moje kakalo ma sie elegancko i jest zadowlołone.

Oficjalnie, korekty koniec!!! Wskazniki wracaja na wzrosty :)))) chociaz mozliwe ze jeszcze sie troszke pokonsolidujemy.
  • Re: Oficjalnie korekty koniec! Autor: ~O0o [46.77.124.*]
    Ahhhh wig20 bravo! Pieknie twoja analiza i slowa ze to koniec przedwczoraj sie sprawdzily! Trafiles w 10tke!!!! Szacunek.

Moge potwierdzic ze wig20 przedwczoraj powiedzial ze to absolutnie koniec i juz nizej nie bedzie, ze wracamy do wzrostow. A na jakiej podstawie to dla siebie zostawie.

No i wszyscy co pluja na AT hehehe radzezaczac ja doceniac.
  • Re: Oficjalnie korekty koniec! Autor: ~Inwestor88 [89.70.146.*]
    aktualna sytuacja
    Autor: ~wig20 [83.23.71.*], 2013-12-04 09:37
    Wg mojej subiektywnej oceny, nic na chwilę obecną nie wskazuje na odbicie kursu. W najbliższym czasie przewiduje spadki, okolice 1.50, a może nawet 1.40.

DO SPÓŁDZIELNI: przestańcie sie wyglupiac juz
    Autor: ~wig20 [83.23.68.*], 2013-12-04 14:56
    Ile można ludzi nabierac ze nagle odbija, dajcie już sobie na luz. Zwalcie to i tyle, kazdy głodny jest!

Ciekawie interpretujesz takie wypowiedzi - wig20 pisze, że będą spadki - Ty piszesz, że on mówił, że będą wzrosty.

Przepraszam, lecz ja wypowiedzi wiga20 odbieram jako naganianie i naciąganie teorii AT w zależności od swojej aktualnej pozycji w "krótkoterminowym pakieciku AT".

Warto zauważyć, że takie wypowiedzi pozbawione są z racji swoich podstaw znamion obiektywizmu. Warto, żeby inni czytający wypowiedzi wiga20 zdawali sobie z tego sprawę.
  • Re: Oficjalnie korekty koniec! Autor: ~wig20 [83.23.68.*]
    @inwestor88 - no przepraszam, ale chyba nie sądzisz, że odkryję się tutaj na forum niczym ekshibicjonista w parku. @o0o ma u mnie wykupiony abonament. Nie wszystko co tutaj piszę oznacza to co myślę, czasami zachowuję się prowokacyjnie wobec rynku. Przepraszam urażonych, ale to nie jest fundacja polsatu, nie wiem jak wy ale ja gram realną kasą, a nie żetonami z wózków spod hipermarketu. Giełda to w dużej mierze hazard, kto grał w pokera to wie, jak bardzo czasami jest potrzebny blef. Miarą skuteczności na gpw nie jest otwartość, zasady i moralność, miarą skuteczności jest rosnący zysk. Banały, wiem ale wielu z Was ulega dziwnemu poczuciu że domy maklerskie, serwisy giełdowe zawsze napiszą prawdę, ostrzegą kiedy uciec z akcji, nie - uwierzcie mi to jedna wielka maszyna do manipulacji, Bądźcie czujni, miejcie własne przemyślenia i zasady, nikomu ich nie zdradzajcie. Powodzenia!!! pozdrawiam starych duonowców od 0.80 zł !! ;)
  • Re: Oficjalnie korekty koniec! Autor: ~Inwestor88 [89.70.146.*]
    Jestem uczestnikiem rynku kapitałowego z przerwami od ponad 17 lat więc doskonale zdaję sobie sprawę z wszelakich mechanizmów nim rządzących. Przypominam sobie jednak siebie sprzed tych lat i wiem jak byłem naiwny - tak więc sam posiadając akcje i mając swój własny partykularny interes ostrzegam innych początkujących (i czasem nie tylko początkujących, gdyż walka z emocjami jest czasem ciężka) inwestorów przed wypowiedziami w Twoim stylu. Zwracam uwagę innym na cel, który autor chce przez to osiągnąć i wskazuję drugie dno takich wypowiedzi.

Cel mój został osiągnięty, gdyż sam przyznałeś się w powyższej wypowiedzi do używania blefu, a co za tym idzie "grania na emocjach współinwestorów". Tym samym w oficjalny sposób zdemaskowałeś swoje zachowania na tym forum. Mam nadzieję, że Ci którzy to przeczytają na przyszłość będą spoglądali na Twoje wypowiedzi z należytym dystansem, który uchroni ich od podejmowania pochopnych decyzji.

Pod względem celu inwestycyjnego widzę, że się zasadniczo różnimy - dla mnie też ważny jest zysk, lecz nigdy nie staram się go osiągnąć kosztem drugiej strony celowo. Uczestnicząc w "grze" rynkowej staram się zawsze domyślić co siedzi w głowach innych uczestników i jakie nimi powodują emocje, a co za tym idzie jakie będą podejmowali decyzje inwestycyjne. Jest to skomplikowany, lecz zarazem fascynujący proces. Natomiast dla mnie osobiście wprowadzanie kogoś celowo w błąd pozbawione jest moralności i honoru.

Argumentowanie swojego zachowania tym, że inni tak robią świadczy tylko o słabej wierze we własne siły i niemożności obrony swoich własnych poglądów. Jeśli natomiast te poglądy pozwalają na świadome wykorzystywanie naiwności innych, to już dla mnie jest to działanie poniżej moich standardów.

Sam uwielbiam zarabiać, jak i też mieć rację w swoich decyzjach, lecz staram się by nie odbywało się to kosztem innych zarówno w życiu, jak i w biznesie, jak i w inwestowaniu. Do tej pory bardzo dobrze na tym wychodzę i nie zamierzam zmieniać mojej postawy.
    Każdy sam wybiera swój model inwestycyjny, lecz ja ciesząc się ze swoich zarobków potrafię z satysfakcją spoglądać potem w lustro. Redukcja dysonansu poznawczego i wyszukiwanie argumentów dla uzasadnienia pewnych "niemoralnych" działań jest już wyborem każdego z nas osobno - każdy w końcu sam jest kowalem własnego losu.
    Tak więc reasumując - nie umniejszam AT - sam używam AF w celu zidentyfikowania spółek w które chcę zainwestować, a w pewnym stopniu AT w celu ustalenia momentu wejścia i wyjścia, lecz mając własny interes we wzroście wartości kursu Duona, w który zainwestowałem postanowiłem aktywnie zaistnieć i "zdemaskować" intencje stojące za Twoimi wig20 wypowiedziami, gdyż na dłuższą metę były one dla mnie sprzeczne z moim własnym interesem.

Tak więc baw się emocjami innych dla swoich własnych celów, ale na tym podwórku siła Twoich negatywnych wypowiedzi została mam nadzieję zminimalizowana.

Pozdrawiam
    Inwestor88
  • Re: Oficjalnie korekty koniec! Autor: ~bufecik [78.8.95.*]
    szacun Inwestor88

ciekawy tu skład sie robi ,ja już ponad 20 lat na tej wojnie ,ale oczywiście też z przerwami ,bo to oczywista oczywistość , wiedza nie zastąpi doświadczenia .

uczciwość ,pokora i szacunek do rynku to fundament sukcesu inwestycyjnego

raz jeszcze Szacun .

• Re: Oficjalnie korekty koniec! Autor: ~Marky [87.206.156.*]
    Jak dla mnie to "ząbek" w średnim terminie wg mnie jeszcze spadnie, w dłuższym horyzoncie nie mam wątpliwości że będą kolejne szczyty.
    Na ostatniej sesji kupowali "podbieracze" jak zobaczą że nie ma aż takiego odbioru to będą sypać.
  • Re: Oficjalnie korekty koniec! Autor: ~wig20 [83.23.87.*]
    Inwestor 88, piszesz:

".....Pod względem celu inwestycyjnego widzę, że się zasadniczo różnimy - dla mnie też ważny jest zysk, lecz nigdy nie staram się go osiągnąć kosztem drugiej strony celowo....."
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Większej ilości hipokryzji w tym zdaniu już chyba nie można sobie wyobrazić! :-))
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Czyli na tzw. "górkach" kupują od ciebie krasnoludki, tak?! Przechowują te akcje w leśnym skarbcu, zaliczają wirtualną stratę, po czym znów ci sprzedają w dołku. Przyznasz, że to wywód godny polityka! Hehehehe

Co do mojego posta, stać mnie w nim było na szczerość, napisałem że CZASAMI używam blefu, a nie jak wynika z twojej manipulacji moim tekstem, zawsze jej używam. Nie chcę mi się dalej analizować twojego elaboratu, bo szkoda czasu. To giełda i za stary jestem na takie ckliwe posty.
  • Re: Teraz, Teraz, Teraz Autor: ~mars [87.99.28.*]
    uprzejmiej Jędruś uprzejmiej:) dla nas nie ma roznicy kurs na dzisiaj, my kupujemy dobre przedsiebiorstwo na kilka lat. wszyscy ktorzy tutaj pisali kupowali ta spolke jak jeszcze zagrozen bylo wiele. przetrzymalismy kurs po wywalaniu pbg i przetrzymamy nie jedna korekte a prawdopodobnie ciebie nie ebdzie za dwa tygodnie.
    fajny prezent, pozytywny akcent na koniec tygodnia na h1
    pozdrawiam
[x]
DUON 0,00% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.