zauważ że wystarczy postawić 300 akcji i ci, którzy bawili się kursem i wyciągali go z 2 na 2,50 miękną. a skoro można kupić poniżej 2 to nie ma powodu do wzrostu.
Sam bym się chętnie pozbył bez straty.
Dziwna ta spółka. Szkoda że animator to dupek i ma gdzies kurs akcji. Szkoda dla spółki i jej wizerunku na giełdzie. Załuje ze syfa kupiłem i tyle w temacie.
Rozruszajcie, rozruszajcie - daliście się nabrać na tanie gierki to teraz będziecie płakać. Prezes tanio odkupi, drożej sprzeda co nie jego, potem odpali trochę swoich akcji, znów obniży kurs przewalaniem akcji, skupi -> sprzeda -> przewali... i tak w kółko ! polecam wywalić nawet z małym zyskiem, ale pewnym, a prezes niech bawi się sam w swojej piaskownicy :)))))))))
dobrze wiesz Joanno o co mi chodziło - dobra inwestycja, a generowanie sztucznego obrotu i wpływanie na ruchy na spółce to dwie odmienne rzeczy. dobrze widać jak prezes traktuje potencjalnych inwestorów, są dla niego jedynie pompką do kasy, nadmucha sobie kieszenie po czym okręt opuści. przez takie zachowanie widzę jedynie, że zależy mu na szybkim wzbogaceniu się, a nie na rozwoju spółki, a skoro traktuje inwestorów jak frajerów, którzy będą mu pompować w nieskończoność kieszeń to się wkońcu zdziwi. grubymi nićmi szyte te machlojki. pozdrawiam
Czas zwijać żagle. i robić stratę ta społka to wielka fikcja i zagrania prezesa z W-cka ,a teraz można zrobić stratę na rach. Przecież nikt nie wieży w sztuczne wzrosty typu zlecenia 11szt. ?????
śmieszą mnie wasze wypociny - tata polak i tata polaka :P piszecie coś o ustawianiu kursu o 11 akcjach, śmiać mi się z Was chce bo kupiliście papier który ma super wyniki i podniecacie się jak ktoś wyrzuci 1000 akcji na lewo albo weźmie z prawej. Co do prezesa to typa nie znam ale skoro tak niby trzepie kieszenie inwestorom to czemu nie zabrał tego 1 milliona ze spółki ? przecież skoro to taki szpec to powinien wyprowadzić ładnie zyski a widzę że tego nie zrobił.
Reasumując
1. Spółka ma dobre wyniki
2. Jest mała płynność ale to raczej wina inwestorów a nie prezesa
3. dziwne że połowa postów tutaj jest pisane z jednego IP - dziwne że to same "dobre" opinie więc sądzę że ten co tak na spadki nagania to sam dziś kupował po 1,95 :)
kto to pytał kiedy cholerstwo ruszy ? no juz ruszyło - kierunek wszyscy widzą . Znawca , dobre wyniki - czy przypadkiem niejednorazowe ? sam wiesz ze cena nominalna była 10 groszy i jak prezio wypchnie wszytsko po cene średniej 20-30 groszy powinien być zadowolony. Spłaci kredyt a raczej prywatną pozyczkę i koniec biznesu. Jeśli jestes zawodowcem to wiesz dokładnie do czego słuzy new connect , no chyba nie chxesz powiedziec że do rozwoju spółek . Juz widzę jak się śmiejesz na ten tekst . Juz widzielismy przecież notowane pizzerie z dwoma punktami na miescie i kapitalizacją 20 mln :-) no cóz cghory rynek , na rynku głównym GPW to nigdy nie przejdzie sprzedac w ofercie prywatnej 5 % akcji i zadebiutować z kapitalizacją z kosmosu . A gdzie matka polka co tak ładnie przy cenie 3,5 zł mi odpowiedziała ? ze bierze,bierze ...
kto to pytał kiedy cholerstwo ruszy ? no juz ruszyło - kierunek wszyscy widzą . Znawca , dobre wyniki - czy przypadkiem niejednorazowe ? sam wiesz ze cena nominalna była 10 groszy i jak prezio wypchnie wszytsko po cene średniej 20-30 groszy powinien być zadowolony. Spłaci kredyt a raczej prywatną pozyczkę i koniec biznesu. Jeśli jestes zawodowcem to wiesz dokładnie do czego słuzy new connect , no chyba nie chxesz powiedziec że do rozwoju spółek . Juz widzę jak się śmiejesz na ten tekst . Juz widzielismy przecież notowane pizzerie z dwoma punktami na miescie i kapitalizacją 20 mln :-) no cóz cghory rynek , na rynku głównym GPW to nigdy nie przejdzie sprzedac w ofercie prywatnej 5 % akcji i zadebiutować z kapitalizacją z kosmosu . A gdzie matka polka co tak ładnie przy cenie 3,5 zł mi odpowiedziała ? ze bierze,bierze ...
Nie specjalnie lubię jak ktoś się rozmija z prawdę :)
1. Pożyczka - spłacona została 30 września zerknij na stosowny komunikat w tej sprawie
2. w ofercie prywatnej sprzedano 15% a nie 5%
3. skoro uważasz, że wzrost przychodu z 2mln do 5,5mln to nie rozwój to gratuluję :)
4. chyba nie specjalnie orientujesz się czym jest cena nominalna :)
5. Nieruchomości biurowe to kupili po to by przecież zawinąć biznes :P
Masz rację natomiast co do jednej rzeczy - newconnect to chory rynek tu się zgadzam w 100% - niestety rynek został skażony "pizzeriami" itd. i dobre spółki giną w tłumie syfu :/
Jedno jeszcze - nie porównuj proszę spółki która ma 36 sklepów do takiej która ma 2 :)
Chętnie podejmę zakład, że spółka za rok poprawi tegoroczny wynik. Dynamiki pewnie nie utrzyma, ale może z 7-8 mln zrobi :)
Wybacz że trochę czasu mi zajęło sprawdzenie bardziej skrupulatne . Naprawdę chce porozmawiac o szczegółach ? ok., sprawdziłem komunikat, fakt o nim zapomniałem, ale jest tak nieczytelny kto komu pozyczał zarzad -preziowi ? prezio zarzadowi ( zresztą jednosobowemu) prywatna osoba preziowi ? wytłumacz bo nie rozszyfrowałem. 15 % akcji sprzedanych? hola,hola - chyba kiepsko liczę w środe albo jest tak : liczba akcji 5,5 mln x 15 % = 825 tys x 2,5 = ponad 2 mln w gotówce powinno byc w kasie. Moze nie zauwazyłem tego w raporcie . Eno jest kasa zeby poszalec :-) Wzrost przychodów sie zgadza, jest wyzej , jest to rozwój . Nie orientuję się o cenie nominalnej ? nie wynika to z wejscia kapitału ( w postaci akcji ) do spółki, 10 groszy ? to bardzo prosze wytłumacz . Lokal kupiony- widziałem to - no w koncu trzeba było się przenieśc z pokoiku ( moze dwóch). Oj nie gniewaj sie, to nie było porówananie do pizzeri tylko ze wyceny są nieracjonalne, tak jak wyceny pizzerii. 36 sklepów ? nie przesadzasz? prosze opisz mi ten sklep , ma szyby ze wszystkich stron ? ma czynsz 3 tys mies tak jak to sklepy mają ? hmmm . 7-8 mln zrobi ? to niepotrzebne sprzedawanei akcji przez prezesa, wyjmie grubą dywidendę , albo premię specjalną - to zawsze moze zrobic byle sie nie nadziac na przepisy Uskarbowego .
przecież w komunikacie pisze wyraźnie że spółka spłaciła pożyczkę, której udzielił prezes.
3tys czynszu za wyspę handlową w dobrej lokalizacji to norma - w czeladzi M1 sam mam wyspę i tam czynsz jest koło 10tys także tu nie trafiłeś.
Spółka została przekształcona z z o.o. w s.a. cena nominalna została dostosowana do wartości udziałów w spółce zoo. z tego co pamiętam to kapitał własny był sporo wyższy niż wartość nominalna. a sklepy są przeszklone z 3 stron - z przodu jest blat :) nie widziałem jeszcze takich przeszklonych z czterech :P
wyjmie dywidendę albo nie - to się okaże. Niepotrzebnie sprzedał - owszem ale tam członek rady to pozbierał więc dla mnie neutralne.
zerknij sobie na koszty zarządu w spółce :) prezio bierze poniżej średniej krajowej chyba z tego co pamiętam - symbolicznie.
Spekulować to sobie możemy - co będzie to się okaże niebawem. Zawsze się znajdzie ktoś niezadowolony kto będzie psioczył. Masz kolego nieco wiedzy i pewnie siedzisz w akcjach i się wściekasz że spadło, myślę że jak poczekasz to możesz być zdziwiony :)
czyli prezes wczesniej pożyczył spółce 0,5 mln ? a sam wział nie pytam od kogo , ale lepiej zeby to było w Urzedzie Skarbowym zarejestrowane bo będzie mila to samo co Hofman :- )) podziwiam ze ma tak zaufanych ludzi . Pewno mu z 50 tys pozyczyłes co ? hehe. Z czterema szybami przesadziłem - tak to jest jak sie szybko na forum pisze. Miozesz wierzyc czy nie , ale nie mam ani jednej akcji. Jakaś taką mam głupią zasadę że z new connect nie kupuję ;-) Moze coś wezmę ale na pewno nie teraz , myslisz ze nei mam szans po 50 groszy kupić ? Przez ile czasu jesteście w stanie trzymać cenę ? Tak w ogóle to nei zycze zle Wam- bron boze, ale staram się być obiektywny bo new conect smierdzi na odległość . Ile jestes w stanei wymienic spółek które dzis sa droższe niz w debiucie ? i nie mówie tutaj o Quercusie itp
skąd kasę wziął nie wiem ale faktem jest że jak spółka potrzebowała płynności to ją zapewnił.
Czy możesz kupić po 0,5zł idę o zakład że nie. Zapytam natomiast czy kupisz po 3zł jak po III kwartale 2014 okazę się że spółka ma 40-60 sklepów zrobiła 7-8 mln przychodów i z 1,5-2 netto zysku ? czy dalej powiesz bee bo newconnect ? z czystej ciekawości pytam.
póki co to oni raczkują ale według mnie to jedna z nielicznych spółek z tak dobrymi wynikami. Ja mam akcje i przytrzymam tyle ile bedzie trzeba :) czy stracę czy zarobię to się okaże za rok dwa pewnie :) póki w spółce się dzieje dobrze to nie mam czego się bać.
Jedyne co mnie tu irytuje to akcjonariat - płynność niska i każdy leszcz może zaniżyć kurs
też Ci życzę powodzenia :) zajrzyj tu za jakiś czas i napisz : " a nie mówiłem" albo " kurcze miałeś rację można było... " :)
WCZORAJ KUPIŁAM TROCHĘ AKCJI PIKA PO ŚREDNIEJ CENIE 2.50 CZYLI PO CENIE ZAPISÓW I CZEKAM NA PRZYZWOITY POZIOM W GRANICACH 3.50-4.50 MAM CZAS NALEŻĘ DO CIERPLIWYCH I DALEJ DOBIERAM TERAZ ŚREDNIA JEST OKOŁO 2 ZŁOTYCH JAK CHCESZ WYWALIĆ TO POSTAW PO 2 ZETA JA ODBIORĘ....
a ja się zapytam przewrotnie skąd te 36 sklepów? POZAMYKALI wszystko na Górnym Śląsku, gdzie mieli najwięcej oszklonych z trzech stron sklepów. więc pytanie ile zostało i jak z pozostałymi lokalizacjami? czy cofnęli się ponownie tylko do Wrocławia? z tego co wiem to nawet tam nie wszystkie ich lokalizacje działają i od kilku miesięcy wiszą tylko banery. ktoś kto w tym momencie zakłada, że w przyszłym roku będą mieli 70-80 sklepów jest zaje*istym optymistą :))) w tym roku moim zdaniem sparzyli się na nowym terenie i nie koniecznie będą uderzać w tym kierunku. 36 sklepów to jednak na pewno nieaktualne!
a co do zakupu nieruchomości przez spółke to inwestycja w nieruchomość jeszcze nie oznacza, że musi być ona przeznaczona tylko na działalność spółki, prezio będzie chciał to sobie tam zamieszka po likwidacji albo zrobi co będzie chciał ich zakup nie jest wcale jednoznacznie związany z rozwojem :)))
pewnie że kupno lokalu to nie wyznacznik wzrostu, ale też nie wyznacznik spadku.
skoro nie rozumiesz czym jest biznes sezonowy to i mielisz znów temat sklepów czasowych to jesteś albo niepoważny albo stoisz na K :) tak czy siak Twoje posty stają się mocno naciągane.
no ale skoro to biznes sezonowy to nie powołuj się na 36 sklepów, bo sezon się dawno skończył, a 36 sklepów to przeszłość. dodatkowo chyba nie wypalił skoro zawinęli się z Górnego Śląska szybciej niż tu przybyli, zyski w porównaniu do tego co sobie planowali - TRAGEDIA ! to jest biznes na którym można zarobić, zwłaszcza na używanych podręcznikach, oni w tym roku wtopili pomimo zysku, bo taki zysk przy takiej ilości sklepów i przy takim rozwoju lokalizacji w porównaniu z zeszłym rokiem to jak już pisałem TRAGEDIA
no to zakończyłem z tą dyskusję b o inteligencją nie grzeszysz. Nie rozumiesz czym jest biznes sezonowy. Ale mam dla Ciebie propozycję. Skoro jesteś taki pewny że spółka to syf to chętnie pożyczę do 200tys akcji na rok. sprzedasz teraz odkupisz po 0,10 gr i zarobisz krocie. mogę to zaproponować każdemu kto tu nagania na spadki.
Joanno - no właśnie wynik sezonowy, milion zysku po 3 kwartale czytaj - po sezonie. Na razie nie zaproponowali nic nowego, nie ma wiadomości ze spółki co do dalszej działalności po sezonie.
Znawca - o brak inteligencji mogę posądzić ciebie, skoro proponujesz mi 200 000 akcji to znaczy, że jesteś kimś ze spółki albo z biura maklerskiego prezesa PIK??? - to chyba jednak obiektywnością nie grzeszysz??? Nie ma co nie będę się wdawał w bezsensowne dyskusje.
Dla mnie spółka i jej wyniki mimo wszystko są słabe, zwróciłem na nią uwagę jako potencjalny klient w sezonie, zainteresowałem się co mogą osiągnąć, obserwowałem i wyciągnąłem swoje wnioski, którymi się dzielę. Prezes się w końcu zgubi w swoich działaniach i to jest obiektywna opinia kogoś kto zanim wejdzie w taki interes sprawdza spółkę swoimi sposobami, możliwości i założenia wydawały się być duże, a oni nie spełnili oczekiwań
Inwestować trzeba z rozwagą zwłaszcza na NewConnect bo jak pisałam wcześniej z 680 spółek tylko kilka [10-15-może 20] coś robi ,a reszta to chce wyczyścić inwestorów z kasy .Wybór należy do nas a czas pokaże czy PIK da zysk czy stratę - pozdrawiam...