posiadam akcje Zamet od dawna. Mam niską średnią kupna, dobrana została w oparciu o analizę fundamentalną i ma u mnie status nie na sprzedaż.
Zamet to spółka, która pozyskała 3 największych odbiorców w sektorze off-shore, więc jest monopolistą w swojej niszy, terminowo realizuje swoje zobowiązania, praktycznie zero długów, polityka dywidendowa to minimum 50% zysku dla udziałowca, jak kiedyś rozmawiałem z działem inwestycji to się dowiedziałem wszystkiego, co chciałem wiedzieć, portfel zamówień mają wypełniony na kilka najbliższych lat. Tu jeszcze wchodzi kwestia przejęcia Mostostalu Chojnice.
Chyba nagonka się powiodła ;) Pamiętam jak Zamet stał powyżej 2 zł i czasem się pojawiali forumowicze piszący, że to przewartościowany gniot. Swoją drogą pozdrowienia dla Sławka (nie wiem, czy jeszcze jesteś na Zamecie), którego nie znam. Bardzo mi się podoba, w jaki sposób dobierasz spółki.
z tym naganianiem to żart, jakoś nie pamiętam, by Zamet wymagał nagonki, ulica nie czai tej spółki, poza tym we ff jest mało akcji. jak uda im się kupić Mostostal to jestem ciekaw jakiego rzędu będą zyski i poziom dywidendy, takiej spółki się nie sprzedaje. swoją drogą moim zdaniem akcjonariusze strategicznie dążą do wprowadzenia spółki do ekstraklasy = kapitalizacja 1 500 000 000 zł, łatwo obliczyć o jaki kurs akcji chodzi, oczywiście to tylko jakieś tam moje poglądy.
z tym naganianiem to żart, jakoś nie pamiętam, by Zamet wymagał nagonki, ulica nie czai tej spółki, poza tym we ff jest mało akcji. jak uda im się kupić Mostostal to jestem ciekaw jakiego rzędu będą zyski i poziom dywidendy, takiej spółki się nie sprzedaje. swoją drogą moim zdaniem akcjonariusze strategicznie dążą do wprowadzenia spółki do ekstraklasy = kapitalizacja 1 500 000 000 zł, łatwo obliczyć o jaki kurs akcji chodzi, oczywiście to tylko jakieś tam moje poglądy.