• droga CEZ na 100 zł. Autor: ~gimli [217.17.33.*]
    wydaje się, że mamy już odwrócenie trendu na wzrostowy. Fundamenty są niezłe, powoli też pojawiają się perspektywy wzrostu cen energii na rynku niemieckim. Porównać wyceny CEZ do wyceny polskich koncernów energetycznych praktycznie się nie da. Może gdyby PGE było po 8-10 zł można by je porównać z obecną wyceną CEZ.
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~bosfan [109.243.134.*]
    Nie wiadomo czy sypacz się już wysypał. zgadzam się, że warto cez posiadać ale z odwróceniem trendu nie byłbym taki pewny.
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~bosfan [31.175.33.*]
    Na giełdzie czerwono na cezie zielono.
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~gimli [217.17.33.*]
    czyli jednak może mam rację i trend się odwrócił. Zobaczymy w najbliższych tygodniach. W każdym razie podtrzymuje swoje zdanie, że warto kupić cez w obecnej cenie nawet gdyby później konieczne było uśrednianie.
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~xxx [77.255.117.*]
    szokuje mnie zachowanie cezu wczoraj sprzedałem po 87,2 dziś kupiłem po 84 i sie przez chwilę nawet cieszyłem i masz ci los 81zł!!!
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~Mirta [83.7.119.*]
    Czesi są po prostu niobliczalni to co się dzieje na tym papierze to po prostu Czeski Film
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~bosfan [164.127.80.*]
    mnie akurat takie zachowanie kursu cieszy może jeszcze będzie okazja dobrania poniżej 80 zł. Problem to ma ten, który musi sypać po tak niskiej cenie. Robi to z dużą stratą to pewne. Tak samo pewne jest że jak skończy kurs szybko wróci powyżej 100 zł.
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~igor [78.8.138.*]
    jak ze stata jak ma po 71-76zl!!!???

• Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~Mirta [83.27.111.*]
    bosfan ten wczorajszy spadek miał jeden cel zebranie tych akcji gdzie były stop lossy i stąd ta niespotykana i dziwna jak na te spólkę zwała,pewnie sa zadowoleni ale ilu jest niezadowolonych??
    igor i ty myślisz, że sypią ci nielliczni co zebrali poniżej 80 zł dla paru groszy zarobku. Już bardziej prawdopodobne jest, że sypacz ładuje w rynek resztki akcji i robi to ze stratą.
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~kubus [188.33.232.*]
    tylko Igor ma rację , siedziałem na cez ie , prawie rok i wczesniej wiele razy na kròcej ... uśrdnia lem od 89 do 71 , wziąłem dywidenda , do tajemnicy pory nie wyplacili reszty ... trzeba mieć dużo szczęścia i wprawy aby tutaj nie polegnąć , wielki potencjał do wzrostów , ale nie wiadomo kiedy koniec spadków , przy 72 pomyśle o kupnie ponownie ...wszystkim powodzenia ....
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~kubus [31.174.158.*]
    chyba jednak 71... ujnia ...
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~ameryk@777 [89.229.8.*]
    trudno powiedzieć , trzeba czekac
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~gracz [188.95.29.*]
    nie czekać tylko ładować a jak spadnie poniżej 70 to dopiero będzie eldorado i okazja do dobierania. Ceny prądu wkrótce się odwrócą i ma rację kolega gimli, że 100 wcześniej czy pózniej na cez wróci.

• Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~st [89.69.159.*]
    Trzyma ktoś za mordę- wywala po 11 akcji żeby cos nie ruszyło up
    ciekawe na ile tym razem starczy mu sił na trzymanie kursu poniżej 80. Zobaczymy.... Ja dokupuję i po cichu liczę że jeszcze będzie okazja dokupić bliżej 70 zl.
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~cez [178.37.127.*]
    zauwazylem j ze ostatnia sesja mega wzrostowa 84,7 !
    wylaczyli komputer o 16,20 i tak sie bujalo i ktos zrobil kuku i podbil kurs
    byli troszke w szoku bo teraz kurs pilnuja do konca jest te 1k obstawione aby ktos nie podbil !!!!!!!!!
    robia to gnoje z pragi dranstwo !!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~artie [46.169.37.*]
    robią tak odkąd CEZ jest notowany w wwie - automat wrzuca paczki po tysiąc na K/S, aby trzymać kurs, gratuluję spostrzegawczości
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~cez [77.254.133.*]
    arte to nie spostrzegawczosc tylko wyjatek w regule ze po wylaczeniu komputerow zrobili tu myk podbicia badz sciagniecia tego co poustawiali grajacy na pare zlotych!!!!!!!\
    kazdy widzi co tu grane jedno wielkie skur....
    czy sternik tym razem odwróci kurs? dna jakoś nie lizneliśmy.
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~gracz [188.95.29.*]
    wygląda na odwrócenie trendu. Powinniśmy żeby kontynuować trend spadkowy tak jak piszesz gimli przynajmniej liznąć dna w okolicach 70 a nic z tego nie wyszło. Ledwie parę sztuk przemieliło się po 75 z groszami i od razu wybicie ponad 80. Wygląda, że nie ma frajerów na oddawanie niżej a zamiast tego pojawił się popyt odbierający akcje sternikowi.
    Sternik może nadal sypać i robić krótkie korekty ale na więcej raczej się nie odważy.
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~TomaszMroczek [78.8.15.*]
    ok

--

do wyników będzie gra !

TROCHĘ FAKTÓW:

Cez w porównaniu do konkurentów ma:

-małe zadłużenie,

-duży cash flow

-dość stabilne zyski rok do roku

- jest nisko wyceniany do konkurencji

--PATRZ KONKURENCI JUŻ ZACZĘLI HOSSĘ ENERGETYCZNA!--

-

DYWIDENDA : 7,5% TO OBOK ENERGI NAJLEPSZA SPÓŁKA,MOCNO NIEDOCENIONA PRZEZ RYNEK I ZDOŁOWANA ZRAZEM!

--

WIEC :

==

w pn ruszamy ,najpóźniej we wtorek po święcie u jankesów!

---

później oczekiwanie na wysokość dywidendy!

--

PS ZWIĘKSZONE OBROTU POTWIERDZAJ CHĘĆ ZAKUPÓW PRZEZ DUŻYCH I NISKA WYCENĘ CEZU!

--

PZDR.

wycena CEZ w stosunku do polskich firm to jakaś kpina tego nawet nie da się porównać. Czytam sprawozdania finansowe, analizuje fundamenty, zadłużenie i potrzeby inwestycyjne i wychodzi, że aby porównywać CEZ np. do PGE CEZ musiałby mieć kapitalizacje 80 miliardów pln - dopiero wtedy można zacząć porównywać bo każde wcześniejsze porównanie jest pozbawione sensu. CEZ produkuje energie z olbrzymią marżą z atomu i własnego węgla do tego sprzedaje ją po stałych cenach do Niemiec jak to wogóle porównywać do PGE, tauronu czy enei.
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~gracz [176.101.128.*]
    wydaje się, że gimli znów przewidział odwrócenie trendu na wzrostowy. Zastanawiasz mnie kolego coraz bardziej szczególnie, że na Boś również trafiłeś bezbłędnie a dawniej na bgż.
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~Tom [94.193.181.*]
    Robi sie tutaj bardzo ciekawie, a wzrosty moga okazac sie naprawde duze.
    Cena 100 zl to pewnie tylko maly przystanek we wzrostach.
    Oby tylko na szerokim nic sie nie popsulo
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~warren_omaha [78.10.238.*]
    SPRZEDALEM W PI.DU WYNIKI PEWNIE Z DUPY!!!

OBSERWUJAC RYNEK,CENY ENRGII SZKOD AGADAC!

MOCNO POWYZEJ KSIEGOWEJ I NIKT NIE CHCE BRAC,NIEBEZPIECZNE TO !

ALE DZIEKI PANOWIE I PANIE MILO BYLO DWA MOCNE UDERZNEIA,BUY AND SELL I DOWIDZENIA!
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~bosfan [164.127.194.*]
    no gimli cóż można powiedzieć - gratuluję i mam nadzieję, ze twój scenariusz na bosiu też się w pełni sprawdzi. niestety na cez zrealizowałem zysk po 94 bo potrzebowałem kasę na bośka.
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~Tom [81.219.132.*]
    Na raziejest dobrze,a i warunki do wzrostow pozostaja dobre.
    Dodatkowo ciagle jet tutaj bardzo cicho...:)
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~misztal [164.127.19.*]
    https://www.bankier.pl/forum/temat_wiecie-co-oznacz-gigantyczny-wzrost-obrotow-ja-tak,15547695.html
  • Re: droga CEZ na 100 zł. Autor: ~ave [78.8.140.*]
    oszaleliscie zysk ceziu to pogrom tutaj dopiero pogrom andciaga!!!!!
[x]
CEZ 0,77% 209,60 2026-04-02 14:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.