• to ile bedzie straty za IV KW Autor: ~ŁOWCAKRAWCÓW [95.108.90.*]
    jezeli sprzedali za 2 mln a w ksiegach mieli po 20 kilka mln

to ładnie zaksieguja stare w IV kw

:O

pora na łowy
  • Re: to ile bedzie straty za IV KW Autor: ~Iwan [31.0.163.*]
    straty? zysk 2,3 mln przy kapitlizacji 4 mln = rajd minimium x 10.
  • Re: to ile bedzie straty za IV KW Autor: ~ŁOWCAKRAWCÓW [95.108.90.*]
    jaki zysk człowieku

chociażby fak iz na koniec III kw

akcje były weglopexu po 3 gr

a sprzedali po 1

to strata minimum 4 mln

pozdr ziom
    jaki zysk człowieku

chociażby fak iz na koniec III kw

akcje były weglopexu po 3 gr

a sprzedali po 1

to strata minimum 4 mln

pozdr
  • Re: to ile bedzie straty za IV KW Autor: ~wegielek [5.173.46.*]
    ze sprzedaży mają żywą gotówkę na inwestycje,kolega ma rację ,będzie rajd na 10 groszy jak nic
  • Re: to ile bedzie straty za IV KW Autor: ~Iwan [31.0.163.*]
    Normalny zysk jest kasa jest zysk w 4 kwartale o to pytasz nie interesuje mnie co po ile tylko zywa gotowka która będzie odnotowana jako zysk za 4 kwartal.
  • Re: to ile bedzie straty za IV KW Autor: ~olo [82.143.177.*]
    wyprowadzili 20mln do weglopexu teraz odali za 2mln zeczywiscie zrobili interes. cały czas na szkode spólk i akcjonariuszy robia. akcje weglo... teraz po 8 smigaja szkoda z ew rynek po 3 nie oddali
  • Re: to ile bedzie straty za IV KW Autor: ~psw [83.4.9.*]
    WPX podpisze kilka kontraktów na sprzedaż węgla , paliw , rzepaku na dziesiątki mln USD
    pokażą zyski , obiecają dywidendę ( może nawet jedną wypłacą )
    i zrobią ten wał co na PCA jeszcze raz jako fundusz z Izraela
  • Olo - która prokuratura to ciągnie? Trzeba poinformować AKCJONARIUSZY Autor: ~MAX [89.72.105.*]
    Złożenie zeznań NIE jest sformalizowane. Jestem tego ciekaw bardziej, niż kolejnych przekrętów i oszustw. Na razie obiecują przejście na główny na spółce Węglopex... a przecież wszyscy wiedzą, że to śmiech na sali.... :))) Już PSW "wprowadzili na główny. TO OSZUŚCI i tyle.

Olo. Nie zdążyłem z terminem i nie wiem, czy sprawa trwa. Nie wiem ile ludzie mogą (mają prawo) napisać. Ale wiem, że jeśli mogą, to trzeba to upublicznić i rozpropagować.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.68.51.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Iwan sory ale sie mylisz

chyba za długo nie inwestujesz na rynku wiec cos napisze tobie

jezeli na koniec wrzesnia akcje weglopexu ktore miał psw były po 3 grosze to wykazali to w raporcie z taka wycena jezeli teraz sprzedali po 1 gr to niestety w raporcie zaksieguja spadek tego aktywa o 2 grosze

fakt pojawi sie gotowka na rachunku ale ogolnie kapitał własny spadnie o te 4 mln i wykaza o tyle strate .... co z tego ze maja gotowke jak i tak musza spłacić us i maja kary ....

dla mnie złe info

zobaczymy jak w poniedziałek na to rynek zareaguje ......

na poczatku tego roku pisali ze chca weglopexa sprzedac za kilkadziesiat mln ..... okazało sie ze dostali 2

• Re: to ile bedzie straty za IV KW Autor: ~Iwan [31.0.36.*]
    Caly czasn liczysz wartość ksiegowa a ja licze zysk , po 2 nic nie wiemy o szczegółach umowy bo nie wiem na przyklad czy przed podpisaniem umowy opylili jakiś towar Z WEGLOPEXU a sprzedali tylko miejsce na NC, ITP ITD,Po 3 zawsze patrze na wykres bo informacje ze spolek sa często kłamliwe i celowe w swoim rodzaju .Dlatego moim zdaniem czas rozpocząć zakupy, a tu rob jak chcesz.pozdr.
  • Re: to ile bedzie straty za IV KW Autor: ~hgt [77.87.0.*]
    A jak myślicie po co krawiec wyciągnął miesiąc temu 2 mln z SPC?
    Cel udzial w spółce z branży paliw
  • Re: to ile bedzie straty za IV KW Autor: ~wegielek [164.127.194.*]
    za dwie duże banki moga kupic udziały w jakiejś ciekawej spółeczce ,dobrze ,ze choć jedna osoba nie opluwa,ale tak to wszyscy psw brali ,wgpx lezał,teraz i tu tam dzida ;)
  • Re: to ile bedzie straty za IV KW Autor: ~mundial [5.60.194.*]
    Masz absolutną racje, jedna osoba nie opluwa.
    Gdybym miał zgadywać, to ta jedna osoba ma tłusty ryj, a na imię ma Piotr.
  • Re: to ile bedzie straty za IV KW Autor: jer56 [87.205.249.*]
    Według mnie 2,3 mln za akcje węglopex to i tak dużo.Przecież za te akcje oni nie zapłacili złotówki .https://www.bankier.pl/wiadomosc/PSWCAPITA-Przeniesienie-zorganizowanej-czesci-przedsiebiorstwa-2428754.html
  • Re: to ile bedzie straty za IV KW Autor: ~mundi [89.68.51.*]
    Strate to bedziesz mial ty jak sprzedaz choc watpie ze cokolwiek masz, tacy jak ty i paru tu podobnych co tylko ujadaja jak wsciekle psy i wszedzie widza przekrety ,takie same Tomki agenty
  • bedzie zyski i dzida wieeeeeeeelachna :):):):) Autor: ~wegielek [164.127.194.*]
    nie ździwiłbym się gdyby psw nabyło pakiet akcji wgpx,jako spólki z nowymi wladzami,perspektywami itd.,itp.,etc.,etc., tak gdybam in plus tylko:)
  • Re: to ile bedzie straty za IV KW Autor: ~Iwan [31.0.137.*]
    Jeśli to o mnie ze nie opluwam to nie jestem żaden Piotr bardziej inwestorek poszukujący spoleczek do długoterminowych inwestycji bo moim zdaniem zaczela się wlasnie kilkuletnia hossa i dobre inwestycje mogą przynieść zysk rzedy kilku tys % Pochwale się ze wiosna 2009 kupiłem 10 spoleczek w których były min Krezus 080 Optimus 1.2 i EkoExport .3.80(2010) i pare innych na których na razie mam straty ale te 3 strzaly (po kilka tys % zrekompensowaly mi wszystko 180 TYS ZYSK kREZUS 300 tys zysk Optimus- Eko export jeszcze nie sprzedany. .Mysle ze będzie podobnie chociaż marze o większej celności hehe przynajmniej z 5 trafien w dziesiatke.
    Iwan ale ja nie pisze o wartosc ksiegowej tylko o zysku netto za IV kw

jezeli 30 wrzesnia pakiet weglopexu był po 3 gr to tak został zaksięgowany za III kw

i teraz jezeli sprzedali go po 1 gr za akcje ... to w IV wykażą strate netto na tym akcjach

mimo tego ze bedzie gotowka ale o wartosci 1/3 wyceny na koniec III kw .... stad nie bedzie zysku tylko strata

sam mam akcje i nie wiem czy trzymać .... bo jeszcze coś wymyślą czy wykorzystać ewentualnie obecną podbitkę na wyjście ....

z jednej strony walczyli aby knf odwiesił ale z drugiej ... czy oni jeszcze mogą coś realnego pokazać i zbudować oprócz bajerowania i zmyślania :/

[x]
PSWCAPITA 0,00% 0,01 2014-04-04 14:52:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.