popieram kolege ja bym jeszcze troszke wział ale mam ulokowany kapitał w innych akcyjkach... czekałem tu dwa lata poczekam jeszcze dwa jak trzeba bedzie ale mam nadzieje ze wyjde na swoje... pozdrawiam
Dokładnie. Krawce nie po to obejmowali akcje Węglopexu aby na nich stracić! Fakt - lubią kręcić, ale umieją też dbać o swoje! Zobaczycie, sprzedadzą akcje po 10 groszy! da to ok 21 mln zł!!! starczy i na kary i na skarbówkę a i jeszcze zostanie na dywidendę! przecież PSW to od kilku lat spółka inwestycyjna a nie skład węgla. Zarabiają na transakcjach giełdowych! Zastanawiacie co to za fundusz? a czy to istotne? W Izraelu nikt nie pyta o pochodzenie forsy. I o to chodzi :-). Kilka lat temu była ta sama historia. Spółka na dnie, nikt w nią nie wierzył i co? kurs poszybował o kilkaset procent. Śmiejcie się! Na przełomie grudnia i stycznia spokojnie osiągniemy kurs ok 50 gr. Powyżej będzie chwilowy opór, ale za rok nie wykluczam 0,8-1 zł. Zastanówcie się? Jakby chcieli wywalać pod historię z listem intencyjnym i sprzedażą Węglopexu to czy podaliby tak szybki termin podpisania umowy sprzedaży po podaniu komunikatu o zakończeniu negocjacji?! Według mnie gdyby mieli takie intencje to termin odsunęliby ze 2 tygodnie w czasie, aby móc cichaczem sprzedawać akcje. Prawda jest taka, że oni już sprzedali. A teraz odkupują. Dziś można było po 16 upłynnić 1 mln akcji po 6 gr. Nikt się nie skusił? Słup nie słup, ale można było szybko wyskoczyć z dużej ilości papiera. Ja do niczego nie namawiam. Każdy ma swój rozum. Co więcej? Im szybciej sprzedacie tym kurs szybciej poszybuje. Tak więc kto ma słabe nerwy to jutro rano walić PKC!!!
ty naprawdę tak myślisz jak piszesz ?
PCA sprzedaje WXP - czyli stół i krzesło w wynajmowanym pokoiku. Ta spółka od dawna nic nie robi poza robieniem strat
Za ile mogą coś takiego sprzedać ?
Rudy zakłada spółkę w Izraelu za 20 EURO, przypomnę że mają doświadczenie z Cypru, gdzie na założenie funduszu musieli wydać 50 Euro i jutro odkupi od siebie LIDERA W HURTOWEJ SPRZEDAŻY MATERIAŁÓW OPAŁOWYCH, przypomnę ktory co roku podpisuje kontrakt do 200 mln dol, zwiększa przychody zgodnie z prognozami do 1 MILIARDA w 2015r, wypłaca terminowo dywidendę, nie ma zadnych zobowiązań, a duży majątek - 3 ciepłownie i 1 kopalnie na wschodzie.
Rudy ma tylko jeden cel, opie....lić resztkę tego śmiecia takim jak Ty i zapaść sie pod ziemię bo ściga go US, KNF i już na dniach prokurator
Popieram przedmówcę.
Rudy do stary cwaniak i na pewno nie myśli, aby dać wam zarobić.
Te gno je za swoje przekręty powinni już dawno być usunięci z notowań, a zostawianie ich na rynku, to czyste przyzwolenie na robienie ludzi w ch uja .
Wspomnicie moje słowa za jakiś czas.
Nie ważne ile jest wart Węglopex, ważne ile ktoś jest gotów za niego zapłacić. Wczytaj się uważnie co pisałem wcześniej, a zrozumiesz o co chodzi. Teraz liczy się tylko to, aby w spółce pojawiły się realne pieniądze. Jakby Krawce mieli się uciec ze względu na kary od KNFu to już dawno by to zrobili. A co do upłynniania akcji to co im da sprzedaż na takim groszowym poziomie? Nawet przy sprzedaży 10 mln akcji ich zysk wyniósłby kilkaset tys zł. Co to jest względem ich potrzeb? Jakby grali pod wywałkę to dzisiaj otworzyłoby się od razu na 10 gr tak żeby DT nie mieli okazji niczego kupić a potem stopniowo by wywalali. Jeśli masz inne zdanie a posiadasz jeszcze akcje to po prostu je sprzedaj. Wykorzystaj podbitkę Krawców i tyle. A jeśli nie masz to po prostu teraz nie kupuj i tyle. Ktoś musi brać za kilka miesięcy kiedy zacznie się właściwa dystrybucja.
Hehe, jakie forum wzajemnej adoracji, 2gr up i juz ludzie pieja z zachwytu ;-) jak bedzie- zobaczymy. Na razie radze przyjrzec sie faktom. Zanim dojdzie na te wasze 80gr ja chetnie to wywale wam znacznie nizej by wyjsc w miare na zero po pol roku posiadania tej perelki z nc.... Pozdrawiam tych rozsadnych
Wywalaj i to szybko! Odkupisz potem na znacznie wyższych poziomach.
Dziś ogłoszą umowę. Myślę, że sprzedadzą Węglopex za ok 20 mln zł. z tego zapłacą 2,5 mln skarbówce. a co z resztą? pewnie będą chcieli tą kasę "wyciągnąć" na kary dla KNFu. Z dywidendą za dużo zachodu. Najpewniej zrobią więc skup akcji własnych, podobnie jak na SPC. Tyle, że pewnie wezmą nie tylko od Platyny. Krawce po ostatnich karach zapewne przestali przeprowadzać operacje na swoich akcjach bezpośrednio z konta Platyny. Teraz "zaprzyjaźnieni" skupują, za chwilę oddadzą funduszowi krawców i wtedy pojawi się komunikat o zwiększeniu zaangażowania. Potem PSW odkupi od nich te akcje i będą mieli na zapłacenie kar. Jak myślicie, po ile będą skupować? na pewno nie po 10 czy 20 gr? Wskazówką może być ostatnia emisja.
Na koniec pytanie? Czy sądzicie, że Krawcom opłaca się wywalać akcje właśnie teraz w grudniu? Platyna to nie ofe, nie muszą robić pompki żeby wykazać się zyskami. Jak sprzedadzą teraz to przecież będą musieli się podzielić ze skarbówką. Jakby mieli robić akcję pod wywalanie to przeprowadziliby ją w styczniu. pozdrawiam myślących!
Dokładnie! jakoś kolejka do wywalania się nie zwiększa. Zostali niezorientowani. Reszta dobrze wie, że prawdopodobnie jutro przebijemy 10 gr! zaś cierpliwi sprzedadzą po nowym roku za kilkakrotnie wyższą!
cos tu nie gra, moj program pokazuje,ze jest wieksza sprzedaz niz kupno
czyzby ktos nas podpuscil,duzego pakietu tak szybko i tak nie bedzie mozna szybko sprzedac!!!!!!!!!!!!
to sprzedawaj szybko póki coś jeszcze stoi z lewej! koniec podbitki, koniec podbitki, buahaha!
ludzie poczytajcie posty z przed 2 lat tych wszystkich co teraz psioczą na spółkę. Jak był kurs po 1 to chwalili PSW aż miło. Teraz jak jest na minimach to namawiają was do sprzedaży. Ile jeszcze może spaść?kilka groszy. a ile może potencjalnie wzrosnąć? kilkadziesiąt. już wiecie o co się toczy gra?! pozdrawiam myślących
Też się właśnie zastanawiam co mówili Ci co teraz tak psiacza i odradzaja kupna.co mówili jak był kurs po 1,2 zeta.teraz odradzają jak są przesłanki do wzrostu. Myślę ze info będzie po sesji, no chyba żeby dali w trakcie sesji.
do jóźwiaka:
coś czuję że wczoraj łykałeś po 6gr i teraz czekasz na S na 7 gr i naganiasz na forum innych co by od ciebie kupili śmiecia. A później się będziesz cieszył że nagoniłeś frajera jakiegoś i jaki to z ciebie wielki inwestor.
i jak tam jóźwiak, kiedy będzie te 20 mln ze sprzedaży Węglopex? hahha
no bo chcę w końcu kupić te akcje po 10gr albo i więcej, bo jestem dawcą kapitału,
nie to co ty, WIELKI ynwestor....
ja łykałem gamoniu po 6 i ci powiem,że nie bedę sie tłoczyl potem ,jak odwieszą może lekko spaść ,potem będą dobre infa i kurs w górę i nie kupisz po 6 ,marzenie ,ja myślę o wiele wyższych poziomach ,sprzedawaj jesli masz zaraz po odwieszeniu i daj na luz ;)gwarantuję cci ,ze ktoś to kupi ,nie zauważyłeś ,ze nie było żadnego wywalania na wieść o sprzedaży wgpxu ? drobni bili się po 5,6 dalej bali się brać i to mnie nie dziwi,ja wtedy brałem węglopex bo był bez kolejki :):)pozdrawiam myślących ,niemniej bez dawców nie byłoby gieldy ;)
najpierw niech wyplaca zalegla dywidende,jeszcze nie wplynela na konto!!!!!!!
tez jestem obkupiony i licze ,ze pojdzie do tych 15 groszy bo jak jeszcze poleci to bede musial sprzedac
ty żartujesz? powiedz że żartujesz.
jakim cudem to to ma być po 6gr czy 60 gr jak oni akcje Węglopexu które podobno wyceniali na 40 mln sprzedali za 2mln z kawałkiem po 2 gr za akcję. to jakim cudem tu ma być 6gr?
No tak, spółka cacy, super, zaraz kupią ciepłownie, wykupią działające kopalnie u Rusków, tylko ten niedobry KNF się ciągle czepia i czepia.....
TACY SZCEKACZE,UJADAJACE NIE POWIEM PSY BO MAM DWA I SA LEPSZE OD LUDZI :)ujadające stworzonka ostatnio na 01 cybaton widziałem ,nie wiem czy zdążyli zakupić jak zaczeło iść do góry ,ja brałem 20 dni temu ,ujadacze pewnie ujadają ,wczoraj mogłem popchnąć po 2 zeta ale nie zrobiłem tego,pójdzie w góre i nie wiem czy kółeczko dam rade zrobić ,psw czeka to samo a ujadajace żmijowate stworzenia niech kupują akcje pko bp lub kghmu licząc na dużą dywidendę :):)
Po co uswiadamiasz chłopaków, oni wiedzą lepiej.
Może jak umoczą na tym badziewiu swoją kasę, to wtedy zmienią zdanie.
Czasami tak sobie myślę, że te pozytywne teksty to same rude piszą, gdyż nie chce mi síę wierzyć, że są jeszcze idioci, którzy dają się nabierać na wyimaginowane plany.