Nawiązując jeszcze raz do historii pragnę zauważyć, że na początku b.r. spółka była w stanie co kilka, kilkanaście dni podawać informacje o zmieniających się terminach różnych czynności związanych z kredytem pomimo tego, że były to również terminy planowane a nie obligatoryjne. Obecnie, gdy oczekiwany jest harmonogram wypłat a planowany termin minął trzy tygodnie temu brak jakiegokolwiek komunikatu. Wiem, że firma spełnia wszelkie wymogi informacyjne ale uważam również, że drobnym akcjonariuszom należy się zwykła uspokajająca informacja, że nie ma żadnych podstaw do obaw a opóźnienia nie należy wiązać z jakimikolwiek nowymi, nieprzewidzianymi okolicznościami, uniemożliwiającymi domknięcie transakcji. Jest rzeczą niewyobrażalną, że w przededniu tak istotnego dla Spółki wydarzenia jak uruchomienie olbrzymiego kredytu, władze spółki nie są w kontakcie ze stroną amerykańską i nie posiadają jakichkolwiek nowych informacji oprócz wcześniej opublikowanych.
Mój mail ma na celu wyrażenie obaw drobnych inwestorów, którzy ulokowali pieniądze w akcjach spółki i martwią się o efekt inwestycji
Odpowiedź 12:59
Jest dla nas jasne i oczywiste, że akcjonariusze spółki chcieliby otrzymywać bardzo częste aktualizacje stanu transakcji, szczególnie takiej, która budzi takie emocje. Jednakże prosimy, by zrozumiał Pan naszą sytuację. Otóż nie możemy podawać informacji, które nie są sprawdzone, bądź ze swej natury nie niosą konkretnych treści, znaczących dla transakcji. Oczywiście jesteśmy w bieżącym kontakcie z aranżerem, lecz nie możemy publikować komunikatów o przykładowej treści: „dnia […], jak co dzień przeprowadziliśmy rozmowę z przedstawicielem PCG i zostaliśmy poinformowani, że przeprowadzane są dalsze prace wynikające z procedur bankowych”
Poniżej link do strony PCG pośredniczącej w transakcji kredytowej. Link podany przez prezesa Depa.
http://prometheuscapitalgroup.us/
fajnie , że odpisuje tylko.... czy to nie jest znowu lanie wody ? odpowiedzi unikające konkretnych odpowiedzi ? skoro są w kontakcie dlaczego nie dadzą komunikatu jakie jeszcze zostały czynności i dlaczego przedłożą sie to o 3 tyg. Tylko tyle i aż tyle! Wku... mnie ten cały prezesina śmieszny. Nie oczekuje cudów ale jakiegokolwiek szacunku do akcjonariuszy.
No prosze, to jednak strona ktorej link podalem jest wlaciwa a biedak- detektyw nwa zarzucal mi klamstwo. Co do maila sniegowego; ja w czasie rozmowy rowniez dowiedzialem sie, ze obecnie nie wolno im publikowac niesprawdzonych informacji. Pisalem, ze prezes Rozlucki mocno sie wzial za rynek NC i ukrocil bajkopisarstwo dlatego ostatnia informacja byla najbardziej konkretna, poniewaz dostali ja z Prometheusa jako oficjalna i po konsultacji z odpowiednim czynnikiem na GPW pozwolono ja im zamiescic. Zreszta dobrze, ze nie zamieszczaja komunikatow z datami wzietymi z sufitu, bo zawsze dla kursu sie to potem zle przekladalo. Uwazam,ze cala sprawa zamknie sie w tym roku a czy to bedzie za dni 5 czy 25 tego nie wiem. Tekst Kluby o cierpieniu , ktore bedzie wynagrodzone niech bedzie mottem naszej spolki.
Dlaczego od razu biedak- detektyw?
Radzę sobie w życiu całkiem niezle :)
Nie zarzucalem Ci kłamstwa twierdziłem jedynie ze ta strona to jakaś fikcja założona przez studenta nie aktualizowana od kwietnia 2012.
Veno,
Nie potrzebujesz języka aby tam zadzwonić bo po prostu sie nie dodzwonisz
Znajdź w Google kierunkowy do NY i wpisz numer ktory podałeś.
Linia jest odcięta bo sygnał od razu sie urywa. Wiem bo wiele razy próbowałem
Wystarczy spróbować a nie sie mądrzyć znachorze.
Nawet jeśli myślisz ze sie polaczysz to chyba warto wydać 2 pln na połączenie żeby mi udowodnić ze kłamie?
Milo nwa ze trzymasz reke na pulsie, chroniąc nasz majatek. I mimo braku akcji pilnujesz zbyt optymistycznych wpisow i podwazasz ich tresc. Jak uwazasz, ze to wszystko wałek to jaki masz cel? Wytlumacz nam po co Depend tyle miesięcy sciemniac skoro nic z tego nie ma?
nie interesuja mnie wasze pieniadze czy stracicie czy zarobicie.
w sumie to sam sie zastanawiam po co Wam pisze, bo uwierz mi, że nie planuje zakupów, może przez sentyment a moze aby każdy z Was sam sprawdził to co można zamiast wierzyc tylko w to co podaje prezes spolki.
Kluba to dla mnie frajer bo na początku przemiły do czasu az zacząłem zadawac niewygodne pytania jak sądze bo potem kiedy dzwoniłem codziennie bo nie odpisywał mi na maila to mnie straszył sprawą sądową za molestowanie telefoniczne :))
tak wiec nie mam o nim dobrego zdania. moze dlatego Wam pisze o tym co wiem.
napisze to po raz kolejny. nie twierdze, że Kluba Was oszukuje bo nie mam dowodów, mam nadzieje, że nie naciągnie ludzi ktorzy mu zaufali a jedynie jestem ostrożny w tym co mowi.
mam nadzieje, że dowiemy sie wiecej czy to prawda czy nie:.
Szanowny Panie,
Departament Ochrony Klientów Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego potwierdza, że do Urzędu KNF wpłynęła Pana korespondencja elektroniczna z dnia
13.11.2013 r., zawierająca zastrzeżenia odnośnie działalności spółki Depend S.A. notowanej na rynku NewConnect.
Rynek NewConnect jest rynkiem alternatywnym. Nadzór nad tym rynkiem odnośnie obowiązków informacyjnych sprawuje Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie
Natomiast należy wskazać, iż UKNF na bieżąco analizuje transakcje dokonywane również na rynku NewConnect. W przypadku powzięcia przez UKNF w wyniku tej analizy uzasadnionego podejrzenia odnośnie ewentualnych naruszeń norm prawa UKNF podejmie działania przewidziane stosownymi przepisami.
Dzięki bałwan za info , tak jak myślałem nie ma się co pieklić sami będą mieli harmonogram to go po prostu podadzą i już. Ci co w tym czasie będą bez akcji będą mieli nie lada problem.
Napisałem tego maila dobrze wiedząc, że żadnych rewelacji nie otrzymam. Byłem ciekaw, w jakiej formie dostanę odpowiedź. I ta mnie zadowoliła. Miałem też nadzieję, wyczytać coś między wierszami. Ale nic takiego nie znalazłem.
No i dobrze że Ci się nie udało ;) Źle by to o nich świadczyło :)
Podejrzewam że wiele więcej od nas nie wiedzą , dowiedzą się parę godzin wcześniej , teraz tylko mogą monitować żeby się ktoś tam pośpieszył z podpisywaniem - ciekawe czy akcja z zakupami zacznie się parę godzin przed oficjalnym info czy jednak teraz będzie inaczej.
z wypowiedzi prezesa "Otóż nie możemy podawać informacji, które nie są sprawdzone, bądź ze swej natury nie niosą konkretnych treści, znaczących dla transakcji."
Kluba chyba nie czuje niektorych faktów czyli ze kredyt mial juz byc w lipcu.. potem ze juz 8 listopada...wiec nijak sie ma sie to do tego co pisal w komunikatach a co napisal wczoraj.
no i tu jest problem w wymiarze pozostałych 60%
możliwe, że to my odebraliśmy jednak za dużo akcji i z nimi zostaniemy bez infa
ale moim zdaniem 40% szansy, że dociągną do końca całe postępowanie o uruchomienie linii kredytowej na nową działalność trzyma nas przy tej spółce
czekam nawet do wiosny 2014 - wtedy stracę cierpliwość i nadzieję
Tutaj gdyby było tak różowo jak piszą to już dawno by był kurs na poziomach zł jest takie stare powiedzenie giełda wyprzedza przyszłość i jak myślisz to powiedzenie nie dotyczy tej jedynej spółki
bardzo dobrze piszesz ale ja pije piwo u laskowika a ty piszezssz wiec pomysl troche bo zobacz ze ronia i dzialka nic nie pisze a wy to chyba jestescie lawnikami a ja na piwo mam a ze bedzie czy nie bedzie wielu stoi pod 5 i mnie to pie....,, bede zerem i zaczynam od nowa jak kuklewski pomyslec cipy ja trace 150 kilo on 350kilogramow to dla rozumnych
Dnia 2013-11-28 o godz. 13:46 ~spekulant 1973 napisał(a):
> Tutaj gdyby było tak różowo jak piszą to już dawno by był
> kurs na poziomach zł jest takie stare powiedzenie giełda
> wyprzedza przyszłość i jak myślisz to powiedzenie nie
> dotyczy tej jedynej spółki
Wszyscy się okopali na swoich pozycjach i caly czas jest czekanie. Popytu nie ma ale również nikt specjalnie nie wywala akcji, wiec wuluzuj z histeria. Przyjdzie info o harmonogramie to pofrumiemy. Malo tu pisze, bo i po co.Tez czekam od paru miesięcy i wymeczony jestem, ze to tyle czasu trwa ale poczekam jeszcze trochę, bo mysle,ze już długo to nie będzie trwalo.
Może się powtarzam jestem tutaj prawie rok i z mojej obserwacji zauważyłem że jak ładnie napiszą że za dwa miesiące powinna być kasa itp to kurs góra dwie sesje podejdzie do góry a potem osuwa się swoim ciężarem a odwrotnie jest na innych spółkach kurs idzie do góry wszyscy się dziwią dlaczego to tak rośnie a potem ukazuje się informacja i na końcu leszcze pod tą informację kupuje akcje a tutaj jak zwykle ma być odwrotnie
A tak na marginesie jeżeli ta odpowiedz ze spółki jest prawdziwa to co oni odpisali to jest kpina i nie wiem dlaczego bałwan śniegowy tak się ucieszył , niech poczytają swoje raporty i zastanowią się czy rzetelnie przykładają się do nich i akcjonariusz nie jest karmiony marzeniami
spekulant ty nie grzej sie tak , chciałbys zeby tak jezdziło z góry na dół a ty bys oczywiscie mistrz zarabiał , o nie ma tak dobrze
moja siora jest posrednikiem kredytowym tak ze troche wiem jak to wszystko wyglada od strony naszych banków a mysle ze te amerykańskie wcale nie lepsze pod tym wzgledem, jak sie nie pogoni analityka to sprawy tkwią w martwym punkcie
Jutro zmiana kodu stare przysłowie mówi jak nie chce rosnąć to będzie spadać pocieszacie się że przy małych obrotach ale fakt jest faktem kapitał się kurczy
spekulant,
poszukaj spółki, która może poda szczególnie dobry komunikat - taki, którego rynek nie przewiduje, nie spodziewa się. Uzyskasz wówczas efekt ceny, którego się teraz spodziewasz i bez nerwów. Jest jednak pewna trudność: skąd weźmiesz przesłankę odnośnie wyboru? A jeśli już znajdziesz, to drugą trudnością jest czas oczekiwania na informację.
Mnie nie interesują informacje tylko kreski i oczywiście mylę się i to wiele razy ale grunt że suma sumaru nie tracę swego kapitału i jest mi obojętne czy dostaną kredyt czy nie ważne że walor daje zarobić ale teraz nie posiadam go sprzedałem jak był wolumen powyżej 200 000
Ja tylko siebie słucham i sam przyznasz że to jest czasami ciężko samego siebie słuchać i stosować się do swoich reguł gry człowiek ma taką naturę że chce ciągle ulepszać kombinować nawet w tedy jak jest o.k