Je bo inaczej cały czas kurs jest sterowany. A tak od czasu do czasu mogą leszcze cos zyskać na wzrostach. Bez tego to zarabiają tylko biurowy maklerskie.
No i gra gitara. leszcze kupujcie tylko po fixingu wtedy mamy większa szanse a nie jak się na początku lub w trakcie sesji wypstrykacie z kasy! Myślec! To naprawdę nie boli!
Dranie w banie... Jak posiedzieć dłużej niz kilka sesji to zrozumiesz ze ta spółka nie zachowuje sie przewidywalnie i naprawde wielu zostali na wyższych poziomach niz kurs jest teraz. Natomiast jezeli większość zakupow odbywa sie pi fixingu to kurs ma większe szanse na to aby iść do góra zanim cypryjski maklerem zwali go w skutecznie w dół . Jak dla mnie to do końca roku pójdziemy juz trendem bocznym w okolicach 5,4. Dopiero informacje o dywidendach powodują wystrzał w gore.
Wypstrykajcie sie z wszystkiego a na końcówce maklerem nas wszystkich uwali i kurs znowu poleci na dôł. Swoją drogą to musi chyba byc frustrujace u niego, ze dzien w dzien musi kontrolować kurs aby od razu nie poszedł za szybko do gôry. Niestety grubasy o tym wiedza a leszcze tylko tracą. Myśle ze dzisiaj i tak bedziemy na czerwono.
No i co !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!? W końcu przynajmniej jeden posłuchał i mamy +6% po fixingu!
Gdyby tak jeszcze leszcze nie srały w portki za każdym wahnięciem to kurs stabilnie szedłby do góry.
Ale nie ma róży bez kolca. Maklerek z Cypru się obudzi i się zemści..... niestety.
To tylk pokazuje, że spekulanci liczacy na 4,5 polegli. Ile by nie mówić to oni swoje :) Nikt nie patrzy na fakt, ze spółka m ogromny potencjał i bardzo zdrowe fundamenty.
Nie wiem od ilu lat siedzisz na Syntku ale ja od ponad 2.
I nie pisz o dobrych fundamentach czy innych pierdołach. Własnie kiedys tak myślałem: Syntek, chemia fantastyczne podłoże fundamentalne itp itd. I wieli tak myśli a zostaje w ręka w nocniku jak nic nie idzie jak powinno! Na której spółce masz 12 miesięczny trend boczny chociaz spółka zawira kontrakt z Goodyerem na ponad 2 mld!? Wszystko wskazuje, że idzie powinno iśc do góry a tu idzie wręcz przeciwnie w dół! Poza tym jak Członek zarządu kupuje kilka mln akcji to kurs powinien przynajmniej iśc do góry a tutaj idzie w dół. I zastanawiasz sie w końcu jakie tutaj działaja prawa? Analiza fundamentalna padła, Analiza techniczna także to co w końcu? I zaczynasz analizowac ilość akcji ..... i tutaj zaczynaja Ci sie otwierac oczy. Bo jak jeden gościu ma ponad 61% akcji spółki to praktycznie może sterowac kursem jak chce. Nawet jak był kurs wywindował się w górę na 6,8 zł po informacji o dywidencie na poziomie 0,5 zł/akcje to potem wszystko spadło do 4,7 zł/akcje. Dlatego tutaj trzeba miec naprawdę dużo rozsądku i grac po Fixingu wtedy lub w zakresie krótkoterminowym bo na otwarciu bardzo często masz 0% po czym cały dzień mamy na poziomie +1,5% a na końcówce kiedy wiekszość sie wypstrykała z kasy to zaczyna działac cypryjski maklerek ..... i kurs leci na ryj.
Na tym walorze najwazniejsze są: nie analizy tylko zdrowy rozsądek, rozmowy z pracownikami, którzy Ci powiedzą jaki jest stan w zakładach i co planuja w inwestycjach?
Witam, jeżeli pijesz do mnie odpowiadam: od 2004 roku z różnymi przerwami. Jedyna spółka, którą tak długo się interesuję. Dla mnie zysk na tej spółce jest jednym z najbezpiecznejszych. Ale to dla mnie - co chcę podkreślić.
Na marginesie, kilka miesięcy temu była info o zmianch na Cyprze - proponuję odszukać i przeczytać.
Po dywidendzie moim zdaniem mieliśmy fundamentalne uzasadnienie spadku ceny papiera o czym świadczy tegoroczny wynik finansowy. Niemniej to przeszłość.
Pracownicy, jakkolwiek mogą być źródłem infomacji to jednak mają jedną wadę - pracują w tej firmie, przeżywają różne stany psychiczne, najczęściej nie są zadowoleni. W związku z tym ich opinie mogę być różne.
Goodyear ruszy w 2015. Zatem rynek prawdopodobie nie wycenia tego jeszcze tak jak powinien.
No i dzisiaj stan na 16:30 mamy kurs +3,1%. I jak to się ma do analiz? ... nijak.
Jestem przekonany, że kurs po fixingu będzie gorszy zatrzyma się z 1 z przodu bo już nie będzie siły nabywczej ... jak zwykle a maklerek z Cypru będzie się tylko śmiał i rechotał z leszczy.
A gdybyście czytali i słuchali to kurs pewnie by się utrzymał a może byłby i większy....
Jutro tradycyjnie zwałka.