• ATAK POPYTU Autor: ~barcarola [83.30.73.*]
    Ciekawe przyspieszenie. Atak popytu, a tak!
  • Re: ATAK POPYTU Autor: dobrylibero [83.71.1.*]
    jak to mówią - przed świtem najciemniej. Idzie na chama - to znaczy, że traci cierpliwość
  • Re: ATAK POPYTU Autor: ~SHUN [94.246.150.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/550359,komunikat-z-200-posiedzenia-knf;jsessionid=2CXL1osOYNSPU-sCl0pOdBvC.undefined

pkt.8
  • Re: ATAK POPYTU Autor: ~swiezak27 [62.133.153.*]
    No to co? schodzimy z parkietu??
  • Re: ATAK POPYTU Autor: ~Al [88.199.34.*]

(PL)-CHEMICZNY-GIEŁDA-SPÓŁKI-KOMUNIKAT-(PL)-0-ZAKŁADY CHEMICZNE PERMEDIA SA-PLPERMD00019-PERMEDIA

PERMEDIA SA zezwolenie na zniesienie dematerializacji akcji spółki

27.11. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 33/2013

Zarząd Z. Ch. "Permedia" S.A. z siedzibą w Lublinie (dalej "Spółka") informuje, że w dniu wczorajszym tj. 26 listopada 2013 r. powziął informację o decyzji Komisji Nadzoru Finansowego (dalej "Komisja") z dnia 26 listopada 2013 r., na mocy której udzielone zostało zezwolenie na przywrócenie akcjom Spółki formy dokumentu (zniesienie dematerializacji akcji). Komisja określiła termin zaprzestania podlegania obowiązkom wynikającym z ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych na dzień 17 grudnia 2013 r.

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.
  • W jaki sposób będą rozpowszechniane raporty o wynikach ? Autor: ~Dim [83.243.32.*]
    O wynikach rocznych i jak powinny się rozchodzić informacje o spółce po 17 grudnia?

Zakładając oczywiście że większościowy da sobie spokój z pozostałą resztą udziałowców co do ich drylowania i główne jego działania były związane z zejściem z GPW.
  • Re: W jaki sposób będą rozpowszechniane raporty o wynikach ? Autor: ~obserwator [31.61.129.*]
    Wyniki nie będą publikowane. Jedyna możliwość to udział w WZA.
  • Re: W jaki sposób będą rozpowszechniane raporty o wynikach ? Autor: ~barcarola [83.30.76.*]
    Nie rozumiem, dlaczego maja nie być publikowane na stronach SPÓŁKI.
    Prócz tego imienna buchalteria!
  • Re: W jaki sposób będą rozpowszechniane raporty o wynikach ? Autor: ~obserwator [31.61.129.*]
    Może zarząd będzie publikował na stronie spółki, ale patrząc po ilości informacji jakie spółka publikuje to wątpię by tak się stało bo nie będą podlegać pod ustawę która wymusza publikację raportów
  • Re: W jaki sposób będą rozpowszechniane raporty o wynikach ? Autor: dobrylibero [83.71.1.*]
    Obserwator szacuneczek za Twoją troskę o nas - małych akcjonariuszy - jak wyczuwam między wierszami zalecasz szybką sprzedaż, ale może byś się w paru słowach przedstawił. Nie że to jest na tego typu forach wymagane. My zachowaliśmy wobec siebie dużą przestrzeń prywatności, ale co zbudowało nam wiarygodność (kruchą bo kruchą, ale zawsze jakąś) to dzisiątki postów, które przez ostatnie pół roku każdy z nas publikuje tutaj. Co Ty za wiarygodność ze sobą wnosisz, bo przejrzałem i przez ostatnie pół roku, gdy rozgrywały się kluczowe sprawy dla naszych skromnych portfeli, Ciebie tu nie było. Nagle ocknąłeś się, czy nabyłeś papier w ostatnich tygodniach?

Bronimy się na miarę naszych możliwości przed zakusami rekinków pokroju Wygrysa, nie dlatego że jesteśmy pazerni, ale że rekinki o pełnych kieszeniach chcą mieć jeszcze więcej i mają gdzieś cały ten narybek. I mają w dupie, że to ten narybek zbudował dużą część kapitału tej spółki, kupując kiedyś akcje po 20PLN i więcej. Nie poczuwają się, że są mu coś winni, choć powinni - tak mama uczyła.

A więc poprosimy Pana o parę słów o sobie, co go wiąże ze spółką na czym stoi. Wystarczy parę słów, prosimy...
  • Re: W jaki sposób będą rozpowszechniane raporty o wynikach ? Autor: ~swiezak27 [62.133.155.*]
    Może to Ten co kiedyś pisał ze ma papier od 24zł, może sprzedał i teraz go boli. Jakoś wartość akcji i spółki będzie musiała być wyrażana. Zostało nas ponad 10% także nie jest tak żle, ja mam średnią 18,50 i dalej wierze w to że jeszcze zarobię tym bardziej teraz że zrobią tak jak im bedzie wygodnie a zależec im będzie napewno na najwyższej cenie akcji.
  • I PO ATAKU... Autor: ~barcarola [83.5.151.*]
    No co to się stało? Nie chcą akcji skupić swoich?
    Tanio leżą. I firma nie zainteresowana?
    Ot, ciekawa taktyka.
  • Re: W jaki sposób będą rozpowszechniane raporty o wynikach ? Autor: ~jaz [89.66.63.*]
    ¨¨dobrylibero
    Dobrze napisane. Ja mialem troche wiecej papiera. Wyszedlem z kilkoma tysiacami bo gotowke musialem odmrozic ale kilka tysiecy zostawilem i nie sprzedaje. Chetnie poczekam az zaczna ciagnac zatrzymane dywidendy i przytule moja czastke
  • Re: ATAK POPYTU Autor: ~stary ted [91.145.150.*]
    Nikt nie chce sprzedać to próbują straszyć.Jak to mówią strachy na lachy.
  • Re: ATAK POPYTU Autor: ~Optimianin z netu [159.205.131.*]
    Czas podnieść cenę sprzedaży.
  • Re: ATAK POPYTU Autor: dobrylibero [83.71.1.*]
    To jest jedyne sensowne rozwiązanie. Zadziałałoby jedynie jeśli wszyscy SOLIDARNIE tak zrobią. Ale czy jeszcze to słowo na kimś robi wrażenie. Wiem jedno - w ten sposób zawsze się w tym kraju wybranialiśmy przed wielkoludami. W razie czego ja swoje nadal trzymam na 30PLN.
  • Re: ATAK POPYTU Autor: ~Optimianin z netu [159.205.138.*]
    Niestety spora grupa inwestorów ustawiła zlecenia sprzedaży na 9,45zł (po co było się w takim razie denerwować przez kilka miesięcy i zamrażać kapitał jeśli można było skorzystać z wezwania?) A przecież oprócz inwestorów indywidualnych jakąś część akcji mają inwestorzy instytucjonalni (prawdopodobnie - bo po wezwaniu w pozycji pozostali akcjonariusze jest ciągle ponad 15%) i to raczej oni w końcówce zdecydują o cenie PMD. No chyba że sie mylę ale mam nadzieję, że w takim przypadku ktoś mnie sprostuje.
[x]
PERMEDIA -15,34% 8,00 2013-12-12 11:00:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.