biorąc pod uwagę podpisane ostatnie kontrakty c/z na przyszłość to ok 4,jednej rzeczy nie potrafię zrozumieć op jaką cholerę zapisywać się na nowe emisje jak na giełdzie są tak nisko wyceniane spółki jak InstalKraków?
Coś zaczyna cuchnąć na całej GPW ,spółka z takimi kontraktami codziennie zalicza spadki,chyba na całej GPW trwa dystrybucja,bo jak wytłumaczyć te spadki c/z 7 c/wk o,7?
Po prostu nie będzie rajdu świętego mikołaja i będzie lekki dołek w grudniu - oczywiście to tylko domysły. Ale na koniec roku dundy i ofe i tak podciągną bo nie mają innego wyjścia. Problem tej spółki polega na tym, że nie siedzą w niej ani OFE ani porządne Fundy - przynajmniej nie powyżej 5%. A poza tym Panowie o czym Wy? Krótkoterminowo moda się liczy a nie wyniki i wskaźniki ;-)
moja teoria jest taka,kapitału wbrew pozorom nie jest tak dużo ,i te oferty publiczne szczególnie Energa odciągają kapitał z rynku po debiutach uważam że InstalKraków przejdzie 23zł i powinien dojść do ok 25zł,to taki e spółki jak InstaKraków powinno się posiadać w portfelu bo to właśnie one będą przez najbliższe lata korzystać z ogromnych funduszy przeznaczonych na modernizację sektora energetycznego i ja tu widzę jeszcze spory potencjał w wypłacanych dywidendach.spólka jest wskażnikowo najtańsza w branży i lada moment pewnie w akcjonariacie pojawi się jakiś fund 75% w wolnym obrocie to nie jest częste zjawisko na GPW zresztą obroty z ostatnich 2 miesięcy mogą być tego potwierdzeniem.
Mam akcje tej spolki od pewnego czasu i tez licze na pokazny zysk...............
Kontrakty sa zawierane jeden za drugim :)To bardzo dobrze rokuje na przyszlosc firmy i nasza:)