• rekomendacje Jana Autor: ~doktorrobert [109.196.41.*]
    Janie

Najwyższy czas na następną rekomendacje.
    Zrealizowałeś olbrzymie zyski na PCG i co dalej.

Odkupujesz PCG czy masz inny pomysł.

• Re: rekomendacje Jana Autor: ~jan [31.174.158.*]
    doktorowi nie bede nic rekomendowal -mam tylko magistra:)
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~aaaaaaaaaaaa [77.114.85.*]
    chamstwo

stracilem po 27 hroszy na akcji!

mwzrost mial sie zakonczyc na 2,50... kto to widział!!!!!!!!!!!!

• Re: rekomendacje Jana Autor: ~marek29 [83.22.6.*]
    a stracisz chyba jeszcze więcej
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~stiopa [89.69.159.*]
    A ja czekam na 1,15 - jak Jan zalecał hehe
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~RAV [37.30.0.*]
    również czekam.
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~RAV [37.30.34.*]
    Jak nie będziecie jutro kupować od rana to Jan się doczeka 0,5-0,6zł.
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~RAV [37.31.120.*]
    A teraz podziękujcie Janowi za dobre rady.
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~RAV [37.31.120.*]
    Uważam Janie. Nie jest sprawą tak oczywistą , że kupisz po 0,51-0,54zł. Ta sesja może zakończyć się dzisiaj młotkiem.
  • Re: rekomendacje Jana Autor: tsmat [83.21.187.*]
    Jo també ho crec!

):c
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~jan [77.254.185.*]
    zauwazcie ,ze cala "stajnia" narka jest prawie na dnie ,to koniec epoki N.
    Byl kedys w biznesie taki gosc a nazywal sie baksik ,wielka kase robil ,ale dzis nic nie znaczy w " czystym" biznesie. :)))

pieknie mieszaja w glowach ,patzrcie na batony :))
  • Re: rekomendacje Jana Autor: tsmat [83.21.187.*]
    ~jan

Jeśli dziś wystrugają młota, to odbicie murowane ;) Pieski znikły więc uważam, że teraz lepiej mieć coś niż nic.

Umiera król niech żyje król. :)

• Re: i katalończycy tutaj są na forum czy co? Autor: ~Tomi [80.238.105.*]
    i katalończycy tutaj są na forum czy co?
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~konkwistador [89.186.17.*]

jak widac warto byc cierpliwym i patrzec chlodnym okiem

ps mysle ze doktorat z pcguard jak najbardziej ci sie nalezy

a przy 2.50 zl wydawalo sie to nie mozliwe
    hi konkwisto ,chyba tylko ja uwaznie cztalem twoje zapiski :)

ALE,ALE , co tam panie w gnr ? :)))

coz bedzie z tego ?
    przebite MACD od gory

pojda za ciosem?
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~roy [83.23.25.*]
    jan naganiaczu narków zamknij już się, już nikt nie wierzy w twe kłamstwa, tu będzie naście groszy, nie narażaj ludzi na straty bo złodzijom o to chodzi no chyba że jesteś jednym z nich
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~kox [83.1.135.*]
    roy ???? co ty
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~konkwistador [89.186.17.*]

witaj janie

pcg wkoncu kazdy zauwazyl wartosc pcg bez imagisu dodajmy

oczywista oczywistosc ze sprzedazy nie bedzie fizycznego cashu

gnr nie wiedzialem ze sie tym interesujesz

wedlug mnie stoi na bocznicy gotowy do zmiany tredu
    czeka az trava dogra swoje fale

do pazdziernika nie notowane

pozdrawiam
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~jan [94.254.209.*]
    myslisz ,ze beda to rodowe srebra nieweglowskiego? ;)))
  • Re: rekomendacje Jana Autor: tsmat [83.11.85.*]
    nie zauważyłeś ~janie zmiany nastawienia nowych nicków na forum. :)

Już nie chcą żeby kupować teraz wszyscy chcą ------------> żeby wywalać ... w jak najszybszym tempie.

Cóż za zmiana :)

• Re: rekomendacje Jana Autor: ~MAPI [89.78.69.*]
    Ja dziś uśredniłem po raz kolejny i wcale nie zamierzam wywalać, średnią teraz mam całkiem ładną. Coś czuję, że to nie koniec tej zabawy, PCG już wszyscy na giełdzie dostrzegli i dalej nie będzie spadać bez negatywnych komunikatów.
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~MJ23 [89.151.28.*]
    Negatywne komunikaty już były . Trzeba było uważać.
    I te domniemane przekręty z VAT-em w IMAGIS-ie uzasadniają wg ciebie taki zjazd jaki obecnie mamy. Jakoś sam IMAGIS ma się całkiem dobrze. To jest czysta spekulacja na razie nic negatywnego się jeszcze nie wydarzyło, nawet IMAGIS nie został jeszcze sprzedany i jest w dalszym ciągu w PCG. Wszystko można odkręcić i kurs oszaleje w drugą stronę. Dla mnie negatywnym sygnałem będzie emisja z wyłączeniem prawa poboru ( która prawdopodobnie zostanie zablokowana w Sądzie) lub jak Jan zacznie naganiać na wzrosty :))). Wtedy na pewno głęboko zastanowię się nad wywaleniem tych akcji.
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~MJ23 [89.151.28.*]
    Nie no OK. Jeśli dla ciebie jest wszystko w spółce przejrzyste i nie ma negatywnych sygnałów to tak. Powodzenia w dalszym uśrednianiu. Szczerze.
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~jan [94.254.209.*]
    zawsze mnie to zastanawia skad tylu idi...otow sie bierze .czy to frustraci-desperaci ktorym odjelo rozum czy zwykle tluki-malolaty czy tez oplacani przez "Animatorow" .Wiem jedno ta spolka raczej sie nie podniesie ,a poziom 2 zl to bedzie wywolywal konwulsyjny osmiech Animatora przez najblizsze 10 lat.
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~re [89.229.218.*]
    re, janie lecimy na 1pln
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~rado1982 [82.24.30.*]
    Cóż mam napisać Janie - sprzedałem po 2,45 - dzięki za to!!! zapomniałem o tym papierze na kilka miesięcy i obserwuję a tu poniżej 80 gr, patrzę dzisiaj -14% co tu się dzieje? chciałem dokupić po 70 kilka gr a tu... co radzisz Janie? Dzięki, pozdrawiam
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~AL [95.85.10.*]
    1 zl to juz historia

kierunek 30 gr
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~rrr [31.174.84.*]
    Chłopaki chcecie odrobić? czytajcie o EBC :Poniżej zestawienie wszystkich najważnijeszych wiadomości (na podstawie publikacji na http://forum.parkiet.com/viewtopic.php?t=185351&postdays=0&postorder=asc&start=165)

Sytuacja spółki (spółki zależne i inwestycje) robi się troszeczkę zawiła, więc postaram się podsumować, z czym mamy do czynienia. EBC Solicitors prowadzi działalność Autoryzowanego Doradcy NC, oraz od niedawna działalność inwestycyjną:

Wyniki po 3 kwartałach 2013:

Przychody: 1 784 361,01 zł

Zysk: 424 162,84 zł

Spółka deklaruje przeznaczanie na dywidendę od 25% do 50% zysku. Za 2012 wypłaciła 600 tys, co daje 20 gr na akcję.

Inwestycje Exclamation

1.East Side Capital

EBC kupiło 240 570 280 akcji i PDA spółki East Side Capital za 0,57 mln zł. Prognoza wyników za 2013 spółki ESC na dzień 13.11.2013:

1) przychód netto ze sprzedaży netto w kwocie 1.500.000 zł
    2) zysk ze sprzedaży w kwocie 340.000 zł.

2.EBC Incubator sp z o.o.

EBC posiada 75% akcji EBC Incubator sp z o.o. EBC Incubator otrzymała dotację w kwocie 9.990.250 zł.

Cytat:
    W ramach programu Spółka będzie udzielać wsparcia merytorycznego, doradczego, technicznego jak i kapitałowego autorom innowacyjnych pomysłów biznesowych, m.in. z branż zaawansowanych technologicznie takich, jak: medycyna, biotechnologia, chemia, OZE/ochrona środowiska. W ramach realizacji programu Spółka planuje docelowo co najmniej 17 wejść kapitałowych w wysoce innowacyjne przedsięwzięcia biznesowe.

Procentowe wsparcie nakładów to: 89,80 %

3.EBC SEEDFUND LIMITED

EBC posiada 100 % w kapitale zakładowym czyli 3.983 udziałów o wartości nominalnej 1€ każdy. Spółka ta w swoim portfelu posiada:

35 proc akcji Talents Group Holding S.A., w której portfelu znajdują się:

1. Mobdater sp. z o.o.
    2. Foodscan sp. z o.o.
    3. ProudApp sp. z o.o.
    4. Luckey sp. z o.o.

spółki te są w 100 % własnością Talents Group Holding S.A. oraz otrzymały bezzwrotne dofinansowanie w łącznej kwocie 1.876.070 zł. Same na swoje projekty wykładają 604.440.

Aktywa te zostały zakupione za 25% akcji EBC Incubator, a wartość transakcji wyceniona na 850 tys zł.

3.Inpigo

W listopadzie EBC za 2 złote nabyło 248 234 ackji Inpingo S.A.
    W grudniu za 128 720 zł 128 720 akcji Inpingo S.A.

Czyli na chwilę obecną EBC posiada łącznie 376.954 akcji stanowiące 29,77 proc. w kapitale.

Spółka Inpingo:
    Cytat:
    Inpingo S.A., [...] specjalizuje się w zakresie wprowadzania nowych technologii i oprogramowania na rynek wydawniczy. Inpingo S.A. zapewnia szerokie wsparcie przy wdrażaniu skutecznych strategii wydawniczych na rynku treści cyfrowych i nowych mediów. Głównym celem działalności Inpingo S.A. jest udostępnienie użytkownikom (wydawcom, bibliotekom cyfrowym, archiwom cyfrowym jak i każdej firmie i instytucji, która prowadzi działalność wydawniczą) skutecznych i prostych narzędzi w postaci aplikacji online pozwalających na pełną obsługę procesu publikowania i dystrybucji treści.

4. Innowacje Polskie

EBC za 1zł nabyło 29 udziałów stanowiących 29% w kapitale w spółce Innowacje Polskie.

Cytat:
    Innowacje Polskie sp. z o.o. jest spółką celową, która
    na dzień sporządzenia niniejszego raportu nie prowadzi działalności operacyjnej. Emitent informuje, że w dniu 25 października 2013 roku Innowacje Polskie sp. z o.o. złożyła wniosek do Narodowego Centrum Badań i Rozwoju o wspólną realizacje projektu pod nazwą „Innowacje Polskie” w ramach programu BRIdge Alfa w następującym zakresie:

1. współfinansowania projektów badawczo-rozwojowych we wczesnych fazach rozwoju - projekty w fazie proof-of-principle i/lub proof-of-concept, w celu zwiększenia podaży projektów B+R atrakcyjnych dla inwestorów typu venture capital i/lub private equity, w okresie realizacji do 5 lat;
    2. testowaniu nowych rodzajów instrumentów interwencji publicznej maksymalizujących efekty publicznych wydatków na B+R oraz zwiększających prawdopodobieństwo realizacji celu, o którym mowa
    w punkcie 1 powyżej.
    Wnioskowana kwota dofinansowania z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju to 16.000.000 zł szesnaście milionów złotych.
    Jan ja ciebie nie obrażam więc się zachowuj. Jak ci prawdę ktoś napisze do dostajesz od razu głębokiej frustracji. Szczekasz co ci N każą i świadomie wprowadzasz drobnych w błąd. Gdyby drobni nie sprzedawali dzięki twoim rekomendacjom to N nie opłacała by się ta jazda do dołu bo sami tracą na tym olbrzymie pieniądze. Tu drugiej Calatravy nie będzie, wybij to sobie z tej pustej głowy. N nie mają tyle kasy i akcji by wygrać z popytem i całą giełdą.
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~re [89.229.218.*]
    lecimy na 1 zeta i juz
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~ipad [178.181.43.*]
    jw.
  • Re: rekomendacje Jana Autor: ~RAV [188.146.139.*]
    Pojawienie się Re na forum i nieobecność Jana może być wyznacznikiem silnego odbicia.
    Do tego jutro wyniki. Może wkrótce będzie otwarcie z luką.
[x]
PCGUARD 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.