Dziś zakupiłem z prawej. Dlaczego? Tygodniowe wskaźniki podpowiadają ale ja doszukuję się filiżanki z rączką. 6-7 na 10 transakacji w tej formacji się sprawdza.
Już rozumiem :) masz racje ładnie wychodzi na 2 letnim wykresie .... nie znam pojęć jakie tu się używa bardziej podchodzę do tego wszystkiego matematycznie ;)
oj ładnie to wygląda. I odwieczne pytanie - co było pierwsze jajko czy kura? Jeśli kreski są pochodną biznesu, emocji, chciwości, wiary, nadziei czy asymetrii informacji to wszystko już narysowane...teraz czekamy na materializację tego wszystkiego...
Matematycznie to jeszcze ładniej wygląda ...... Główny gracz podaje znaczniki kiedy kończy i zaczyna Nową Grę ..... ostatni rzut około 20 tyś akcji dał zysk który dziś rano był wykazany (średnia cena akcji 0,80 i jest stała od połowy pazdziernika) zakup z prawej dokonał tylko podniesienie ceny dlatego było zbicie .... zbicie przebiłem małą ilością zakupu akcji .. to tylko gra ;) i tak będzie do ukazania się info.
Sądzę że Fundamenty to MY drobni akcjonariusze ..... dlatego Główny uczy jak grać ... inaczej nie mogę zrozumieć jego ruchów które są tak przejrzyste (jesteśmy takie małe zaplecze techniczne które będzie broniło co dostanie)
... fundusze inwestycyjne też muszą mieć jakieś podstawy, żeby wejść... jakieś perspektywy... ludzie odpowiedzialni za lokowanie kapitału funduszy nie mogą kierować się przeczuciami, domniemaniami i pobożnymi życzeniami co do kursu... na to są paragrafy ;)
...patrząc na RHD trzeźwo - na ten moment trup ;)
... my gramy pod coś innego, trochę va banque - ot siedzimy na dryfującej desce surfingowej i czekamy na falę spekuły, która popchnie nas w dobrym kierunku... w chwili, gdy nie zanosi się nawet na wiatr ;)
Ja na tej desce siedzę od marca, jak widać przewidziałem dobrze ruchy które zostały wykonane
http://www.up.4clubbers.pl/out.php/i35608_1.jpg
masz racje trzeba przekonać innych do wejścia tutaj a nie przekona się tylko grą, a przekona się działaniem. Dlatego tu siedzimy i czekamy co będzie inni wejdą kiedy już biznes plan jasno przedstawiony będzie.
Jak sądzę już chyba wiadomo o co idzie w tej turze gry :) idzie o ..... Solaris Center Toruń ..... Data rozpoczęcia IV kwartał 2013 - data niepotwierdzona ..... Data zakończenia II kwartał 2015 - data niepotwierdzona
Solaris Center Toruń ... hipoteka na działkę to około 12 mil .... rozliczenie się z WBK jak sądzę zdejmuje hipotekę .... kto zna jeszcze jakieś hipoteki ?
...oj ale chyba Reinhold nie jest bezpośrednio zaangażowany w ten projekt... inwestorem jest IGI, w którym Reinhold owszem ma udziały i powiązanie osobą Padraic'a Coll'a...
~Investor .... czytając Twoje inne posty mogę śmiało twierdzić że 'zawodowo" zajmujesz się Giełdą o 5 zł nie ma więc co nawet myśleć :) ...... wole pisać o 1,6 zł a myśleć o 3,2 :) ..... jestem Flaming na giełdzie i nie mam nawet zamiaru tego ukrywać ..... interesują mnie bardziej analizy dostępne do notowań spółek na giełdzie, poznałem je wszystkie... analizy mają jedną wspólną cechę "współczynniki" nadane przez osoby tworzące dany program .... szukam analiz bez "współczynników" do nich jak na razie zaliczam wykres świecowy i analizę kółko i krzyżyk ..... mam pytanie jakie są jeszcze dostępne analizy bez "współczynnika" programisty ?
jakie tam zawodowo, przeczytałem kilka książek... posługuję się także wykresami świecowymi plus kilka wskaźników techniczno (Macd, średnie, sts)-biznesowych (przychody, kapitalizacja, kapitały własne, ROI, ROE).
Pracując w instytucji finansowej i prowadząc biznes giełda nauczyła mnie jednego: excel przyjemnie wszystko, audytor podpisze wszystko a na końcu zostajesz sam z intuicją. Dlatego jestem tutaj...
więc się nie myliłem ;) ..... Ja analizuje "surowe" dane wolumen, wykres świecowy, kółko i krzyżyk ...... na tych papierach mam "współczynnik".... Interwał czasoprzestrzenny tygodniowy z punktem odniesienia miesięcznym ..... analizy finansowe są dla mnie czarną magią :) ...... intuicji nie biorę w grę, działam jak program komputerowy .... uczę się dopiero tego działu .... ta spółka jest na tyle dla mnie ciekawa że jest wręcz książkowa, wzorcowa jak prawidłowo powstaje "spodek" ... ale nie mam wiadomości co może być dalej kiedy formacja spodka już się utworzy i co może być dalej .... nie rozchodzi mi się o informacje odnoście tej spółki tylko ogólne ... co dalej się dzieje .. lub gdzie tych informacji szukać ?
Nawet dla mnie jest to dość abstrakcyjny wykres (pochodzi z biznesradar) ale ... pokazuje jak od połowy 2012 roku są skupywane powoli akcje sam nawet nie liczę na skok akcji do 5 zł bardziej stawiam na zatrzymanie się kursu w przedziale 3 zł