• A kto kupuje ? Autor: ~DARK [89.67.42.*]
    te od LMB i wczorajsze i dzisiejsze i jutrzejsze i ...:):):)
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~sena9 [46.186.1.*]
    Wincent Rostowski ?
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~nektary [46.76.88.*]
    bardzo dobre pytanie !!!

- na pewno nie jest to ulica
    - myślę że przyszły inwestor , ten który obejmie sporo po 0,10 średnia i tak wyjdzie mu 0,07

P.S.
    a tak nawiasem mówiąc Pionierowi to się nie dziwię , zawsze i wszędzie umoczył to i czemu teraz miał by zarobić , ale LMB ??? właściwie to tez im się nie dziwię przecież to pierwszy raz
    ale biznes zrobili "fachowcy"
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~Ggolas [83.4.152.*]
    Św. Mikołaj skupuje -to taki rajd św. Mikołaja tylko tak trochę na opak.
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~abc [89.70.241.*]
    A skąd Wiesz po ile sprzedali. Może nie stracili. Kolejny pakiet 7300000 w transakcjach pakietowych.
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~Domel [95.160.252.*]
    sky stonka ?
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~nektary [46.76.88.*]
    LMB kupował chyba po 0,30 albo wyżej
    co prawda menadżerowie zarobili co miesięcznie na lewarze ale w ogólnym rozrachunku to stracili
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~sky [178.43.242.*]
    Dzisiaj 273 transakcje !!!
    Freefloat rośnie. Gołym okiem można było zaobserwować odkupowanie ustawionych swoich pakietów z prawej strony (tylko koszty prowizji) przez co zwiększał się wolumen i w ten sposób nastąpiło uruchomienie lawiny "tanich zakupów". Akcja wtłoczenia kolejnych milionów akcji w rynek była planowana dużo wcześniej. Z zamknięcia 0,03 łatwo było wywołać spektakularny wzrost 67% na bardzo dużym wzroście wolumenu, bo baza była niewielka.
    Niestety ostatnie 2 sesje to była możliwość "korzystnego" wyjścia ze spółki, a nie wejścia.
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~tom [62.21.56.*]
    Skupuje obywatel CHRL na stałe przebywający w Radomiu.
    Niestety, pieniążki zarobione na sprzedaży zupek właśnie się skończyły, co może oznaczać koniec mini hossy. Teraz niebiański głaz przechylił się w stronę przepaści.
    No chyba, że pojawi się więcej chętnych obywateli CHRL na zakup akcji firmy specjalizującej się w dodruku własnych walorów.
    Powodzenia :)
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~zbity burek [95.160.252.*]
    ta spółka kojarzy mi sie z calatravą, podobne akcje
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~garde [195.182.207.*]
    Pioneer 7,9 mln akcji, LMB 14,6mln, ostatnie pakiety bb inv 4+7,5 mln, wczorajsza pakietówka 7,3 mln akcji -wychodzi na to, że jeśli wszystko pójdzie w rynek drobni akcjonariusze kupili lub kupią ponad 41mln akcji. Nawet jeśli policzymy średnio po 5gr to daje ponad 2mln złotych. Nieźle... a ile to trzeba przerzucić papierka aby taką ilość upchać.
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~Ggolas [83.3.108.*]
    garde 41 mil papiera to nie w kij dmuchał - ktoś to odbiera tylko kto?
    Trudno mi uwierzyć w tajemniczego człowieka z Radomia :) Chodź tyle wraca pustych kontenerów z Europy do Chin, a towar lekki wiec kto wie :)
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~x1 [83.20.111.*]
    Dnia 2013-11-21 o godz. 15:34 ~Ggolas napisał(a):
    > garde 41 mil papiera to nie w kij dmuchał - ktoś to odbiera
    > tylko kto?
    Trudno mi uwierzyć w tajemniczego człowieka z
    > Radomia :) Chodź tyle wraca pustych kontenerów z Europy do
    > Chin, a towar lekki wiec kto wie :)

Przy tej cenie to moze się okazać, że tylko ulica.
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~garden [83.21.203.*]
    Ggolas,nie mam bladego pojęcia kto może kupować teraz te akcje.Poszło tyle milionów a nikt nie zaraportował choćby przekroczenia progu 5% a ma taki obowiązek....wychodzi na to,że....jest ich kilku :)
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~zyczliwy [85.112.136.*]
    Spkojnie ... ten kto kupil odda po 2-3 grosze... tu bedzie jak pisalem kiedys... rozmienia nawet grosza... poczekajscie do resplitu to bedziedzie oddawac za ulamki obecnego grosza .... spolka bankrut i nie ma co liczyc na cuda... lepiej wyjsc i zapomniec o smieciu..
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~Cala_prawda [85.112.136.*]
    Wydaje mi sie za plan obecnego prezesa jest nastepujacy...

-Sprzedac co sie da znajomym za pol darmo ... bo przeciez energo eko jest feee i nikt nie chce tego...

- zostawic walcz z dlugami ponad 100 mln niech sobie syndyk przejmie,

- oglosic ze mimo staran nie udalo sie i jest im bardzo przykro ale trzeba zamknac biznes ...

To wszysko wg . mnie bedzie mialo miejsce po resplicie ... rozmienia jak nic 1 grosz ....

Do nieswiadomych i liczacych na szybki zarobek pragne tylko wspomniec .... TU BEDZIE RESPLIT i kto wie moze usuniecie z GPW juz do konca roku ...

Sam prezes przeciez przyznal ze akcje sa bardzo drogie i ta wartosc nominalna...ehhh , az 10 groszy- co innego jakby bylo 1 gr - to wtedy nadrukwaloby sie jeszcze kilkaset mln akcji i po sprawie :D - na kolejne wyplaty by bylo ... ciekawe kto doprowadzil do takiego stanu rzeczy.... czyzby zapomnial pan prezes , ze byl wice... i tez tam pracowal...??? no tak... w Sygnity , tez nie szlo ... moze czas pomyslec o pracy na kasie w TESCO , a nie odbierac miejsce lepszym w kierowaniu przedsiebiorstwem....- skad sie biora tacy "fachowcy" i kto im daje takie posady??
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~Buli [188.95.29.*]
    Ale co chłopaki? sprzedaliście po 4 gronie a teraz chcecie odkupić po 3?
    potem zachwalać na wzrosty i znowu sprzedać po 4 gr żeby 33% ugrać?
    może więcej finezji wykażcie w tym naganianiu?
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~rex [83.25.231.*]
    Kto łyknął 10 mln? LESZCZE?
    SKYSTONE CAPITAL SA ujawnienie stanu posiadania BB Investment S.A.
    Raport bieżący 112/2013
    Działając na podstawie art. 70 pkt. 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, Zarząd Skystone Capital S.A. (dawniej BBI Zeneris S.A., dalej jako "Emitent") informuje, że w dniu 25 listopada 2013 r. otrzymał zawiadomienie od BB Investment S.A. z dnia 25 listopada 2013 r. o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów w Skystone Capital S.A. ("Zawiadomienie").

Zgodnie z treścią Zawiadomienia BB Investment S.A. w dniu 20 listopada 2013 r. zawarła transakcje, w rezultacie których dokonała zbycia łącznie 10.000.000 sztuk akcji Emitenta. Przed zawarciem transakcji sprzedaży w dniu 20 listopada 2013 r. BB Investment S.A. posiadała 38.451.590 sztuk akcji Emitenta, dających tyle samo głosów na walnym zgromadzeniu Emitenta i stanowiących 26,18% udziału w kapitale i głosach na walnym zgromadzeniu Emitenta. Po rozliczeniu transakcji z dnia 20 listopada 2013 r. BB Investment S.A. posiadała 28.451.590 sztuk akcji Emitenta, dających tyle samo głosów i stanowiących 19,37% udziału w kapitale i głosach na walnym zgromadzeniu Emitenta.

Jednocześnie BB Investment S.A. poinformowała, że żadna ze spółek zależnych od BB Investment S.A. nie posiada akcji Emitenta, jak również, że BB Investment S.A. ani jej podmioty zależne nie zawierały z osobami trzecimi umów, których przedmiotem byłoby przekazanie uprawnienia do wykonywania prawa głosu z akcji Emitenta.

• Re: A kto kupuje ? Autor: ~koniec [91.215.46.*]
    AMEN
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~re [89.66.237.*]

ktoś znów dołożył do interesu...

http://stooq.pl/t/bt/?s=skc&d=20131120
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~garde [195.182.207.*]
    Akcjonariat na ten moment;

BB inv 28.451.590 (19,37%)
    pozostali : 118.399.053 (80,63%)

BB inv. w potwierdzonych transakcjach pakietowych sprzedał łącznie 21,5 mln akcji. 21 listopada była jeszcze jedna pakietówka 7,3mln akcji po 4gr, więc mogą te proporcje jeszcze zmienić.
    Drobny akcjonariat skystone ma aż tyle akcji??ciężko uwierzyć przy tym sentymencie do spółki w której praktycznie wszyscy są przekonani o nieuniknionej upadłości...
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~fan BBZ [46.171.225.*]
    "Tłum ma wiele głów ale nie ma rozumu"
    To niestety prawda.Im spółka dłużej spada tym coraz więcej tłumu na siebie ściąga.Po pierwsze tłum zawsze szuka spółek w trendzie spadkowym i w nie inwestuje bo uważa,że w końcu ustrzeli dołek (bo przecież nie może wiecznie spadać,prawda?).Po drugie tłum,przeliczając na jednego leszcza, nie inwestuje dużego kapitału więc ewentualną stratę łatwiej mu zaakceptować,w przeciwieństwie do grubasa,który liczy każdą złotówkę i woli sprzedać wszystko co ma z olbrzymią stratą i odzyskać powiedzmy 5mln zł zamiast czekać na zgon i 1mln zł.
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~slaw [77.253.219.*]
    Kupiec nie chce się ujawnić.Musiałby to zrobić gdyby kupił 5 % akcji czyli 7,343.000.Kupuje więc 7.300.000 i pozostaje anonimowy
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~zbankimuiwdynke [83.7.177.*]
    FANBBZ !!! - Twoje mądrości giełdowe nie zasługują żeby czytał je tłum. Weź Ty załóż jakiegoś płatnego giełdowego bloga, czekaj tam na prawdziwych graczy którzy docenią Twoja wiedzę i przy okazji zarabiaj na tym . . .
    Tak to siedzisz od miesięcy , czy lat na spółce która jest w trendzie spadkowym i po prostu sie marnujesz .
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~ja [83.30.156.*]
    jak wychodzisz na Fanie na Zenku ?
    "Tłum ma wiele głów ale nie ma rozumu"
    Zarabiać na giełdzie mogą tylko jednostki z dużą gotówką.Wbij sobie to do głowy.Jak stworzę bloga i ściągnę na niego tłum to będzie to samo co na forum bankiera czyli straty bo jednostki z dużym kapitałem zagrają pod prąd.
    Miałem swojego bloga i stąd wiem,że tak jest :)
    Dam przykład co by było gdyby tłum z forum bankiera posłuchał mnie i pozbył się akcji lub po prostu ich przestał kupować:
    -pozbywając się akcji sprowadzacie zenka do poziomu 1gr przez co uniemożliwiacie grubasowi sprzedaż akcji ponieważ założył sobie,że pozbędzie się ich w transakcji pakietowej po 5gr
    -po waszej wyprzedaży oscylatory na wykresie są mocno wyprzedane i pojawiają się sygnały kupna
    -do akcji przystępują daytraderzy,którzy skupują akcje PKC i dźwigają zenka na 3gr
    -wkurwieni moi wierni czytelnicy przestają mi wierzyć,budzi się w nich chciwość i odkupują akcje drożej niż sprzedali przyczyniając się do wzrostu w okolice 6gr
    -daytraderzy i inwestorzy krótkoterminowi realizują zyski i sprowadzają zenka do poziomu z dnia dzisiejszego czyli 4gr
    -grubasy zacierają ręce bo pozbyli się papiera po 5gr w transakcji pakietowej tak jak chcieli
    Kurs wrócił do poprzedniego poziomu a tłum jak zwykle moczy dupsko.
    Miłego weekendu :)
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~invest. [31.61.136.*]
    Fan BBZ, jesteś dobry, ale czy patrzysz długofalowo? Czytasz, że w Krakowie już powzięli postanowienie o zakazie palenia węglem i tak ma być w przyszłości w całej Polsce. Czy więc w takiej sytuacji ta spółka ma upaść? Spółka, która ma technologię i bazę do produkcji czystej ekologicznie energii ?
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~nektary [5.174.73.*]
    takie mądrości jakie głosi tzw. fan ....
    może głosić każdy idiota z ulicy na co trzeciej no może na co czwartej spółce i w 99%
    się sprawdzą
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~nektary [5.174.73.*]
    jeszcze jedno jak tzw.fan.....jest takim wielkim znawcą tematu to niech poda które spółki w przeciągu np.kolejnych dwóch lat pójdą o 200% do góry , bo wiadomo że takowe przecież będą
    Mogę ci podać,które nie urosną.Będzie łatwiej :)
    Dnia 2013-12-01 o godz. 12:04 ~nektary napisał(a):
    > takie mądrości jakie głosi tzw. fan ....
    może głosić
    > każdy idiota z ulicy na co trzeciej no może na co czwartej
    > spółce i w 99%
    się sprawdzą

To czemu tylko ja to piszę?Jestem jedynym idiotą na forum?
    Dnia 2013-11-30 o godz. 21:39 ~invest. napisał(a):
    > Fan BBZ, jesteś dobry, ale czy patrzysz długofalowo?
    > Czytasz, że w Krakowie już powzięli postanowienie o zakazie
    > palenia węglem i tak ma być w przyszłości w całej Polsce.
    > Czy więc w takiej sytuacji ta spółka ma upaść? Spółka,
    > która ma technologię i bazę do produkcji czystej
    > ekologicznie energii ?

Ja nie twierdzę,że zielona energia nie ma przyszłości.Ja twierdzę,że ta spółka nie ma przyszłości bo jest zarządzana przez niekompetentnych ludzi.Zielona energia da zarobić ale zenek może nie zdążyć.
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~wściekły [89.66.237.*]

coorva na ulicę to wysypują czy jak...

https://www.bankier.pl/wiadomosc/SKYSTONE-CAPITAL-S-A-Ujawnienie-stanu-posiadania-BB-Investment-S-A-3008937.html
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~x1 [83.20.123.*]
    Dnia 2013-12-06 o godz. 22:58 ~wściekły napisał(a):
    >
    coorva na ulicę to wysypują czy jak...
    > https://www.bankier.pl/wiadomosc/SKYSTONE-CAPITAL-S-A-Ujawni
    > enie-stanu-posiadania-BB-Investment-S-A-3008937.html

prawdopodobnie.
  • Re: A kto kupuje ? Autor: ~leoś [95.108.107.*]
    Dnia 2013-11-30 o godz. 21:39 ~invest. napisał(a):
    > Fan BBZ, jesteś dobry, ale czy patrzysz długofalowo?
    > Czytasz, że w Krakowie już powzięli postanowienie o zakazie
    > palenia węglem i tak ma być w przyszłości w całej Polsce.
    > Czy więc w takiej sytuacji ta spółka ma upaść? Spółka,
    > która ma technologię i bazę do produkcji czystej
    > ekologicznie energii ?

Co Ty bredzisz?
    Gdzie Rzym gdzie Krym? Gdzie Skrzatusz a gdzie Kraków? ;)
    Poza tym - peletami też w Krakowie zabronią palić...
[x]
MDIENERGIA 35,05% 1,31 2026-05-13 11:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.