Ktoś był na tym spotkaniu ? Swoją drogą myślałem że media biznesowe wspomną w ogóle że takie spotkanie firma ropczyce zorganizowała a tu cisza , albo ja przegapiłem . Dziwna cisza na ten temat a i kurs właściwie wcale nie zareagował . No nic czekamy dalej .
Nie dziwiło mnie to kiedy mieli ogłaszac wezwanie bo niska cena byla wtedy zrozumiala, jednak teraz? Komu zalezy aby niewielu sie Ropczycami interesowało.
W kontaktach z mediami nic tu sie nie zmienia od lat.
to nie było spotkanie z mediami tylko z obecnymi i potencjalnymi inwestorami ja osobiście nie byłem ale otrzymałem miarę wyczerpujące informacje powiem tyle na spotakniu byli przedstawiciele kilkunastu funduszy wdać że zainteresowanie spółką się zwiększa ale jest tu na forum osoba która zna więcej szczegółów myślę że będzie na tyle miła że się wypowie na forum
Żeby nawet gazety parkiet albo puls biznesu nie napisały kilku słów na temat tego o czym mówiono na konferencji prasowej zm ropczyce to tego to już nie rozumiem .
Czy mógłbyś "olo" jeśli będziesz tak miły mniej więcej napisać o czym mówiono , czy były snute jakieś plany na przyszłość , o emisji akcji itd . ? Z góry dziękuję . Pozdrawiam !
Na Ropczycach juz sie przejechalem. Kilka dni po tym jak sprzedalem akcje, kurs poszedl mocno do gory. Dlatego teraz nie oddam tak latwo. Jak na razie warto jeszcze kupowac. Troche martwi niewielkie zainteresowanie spolka, ale nie jest zle.
powtórzę to co usłyszałem od osoby która była na spotkaniu
- wyniki za IV Q powinny być b.dobre
- zmniejszają zadłużenie
- jakiś nowy kontrakt chyba chodziło o Indie
- pracują nad kilkoma innymi
- przychody jednak spadają idą w pewne kontrakty czyli jakość nie ilość
- branża jeszcze nie podniosła się z kryzysu
- wyglada na to że przyszły rok powinien być jeszcze lepszy
- co do połączenia z ZM Invest to czekają na decyzje sądu która się przedłużą i połączenie ma nastąpić chyba I lub II Q
ZM Invest ma ok 5 mln zysku przy ok 120 mln przychodów rocznie i podobno nie jest zadłużona
to tyle ile zapamiętałem od osoby która mi to przekazywała
mam nadzieje że nic nie przekręciłem