pytanie debilne stawuane zawsze kiedy oczekiwania rizmijaja sie z faktami po dobrych wynikach ,takie wpisy sa na 30% spolek.Polacy tez powinni zarabuac nie mniej nuz Niemcy a jednak.Widzisz analogie ? Przez z gora 25 lat naczytaem sie setki takich wpisow, tylko brak diswiadczenua i stazu na gpw mize sklonic do tego rodzaju nauwnych wpisow i ocen.
PCG urośnie do 5 a potem do 10 zł. przesłanek ku temu jest wiele, ale zarobki niemców nie mają tu nic do rzeczy. analogia jest słabym, jeśli nie żadnym argumentem.
ja zarabiam dużo więcej niż większość niemieckich pracowników
oczywiście z pracy na umowę
jeśli chodzi o giełdę to trudno tutaj robić porównania
ale od lat 90 kiedy rozpocząłem studia w USA
cały czas pomnażam kapitał
nie będę się chwalił że miałem appla czy coke kiedy z poziomu kilki dolarów poszybowała do 40.
a ten doctor to ..........kompleks z powodu nie ukonczonych studiiw? nie przejmuj sie prac prostych jest nadpodaz ,robotnik wraca do lask .....socjalizmu tez jakos wiecej
doktor od doktoratu
a ty janku pokazujesz pięknie swoje marzenia
dom luksusowe samochody wykształcenie
skąd u ciebie takie pomysły
nie wolisz tak po prostu
w znoju i trudzie
r
dopominanie sie respektu przez epatowanie tytulem naukowym (tytulem bardzo dzis zdewaluowanym i niezbyt cenionym) moze byc dowodem slabej pozycji w srodowisku , a na pewno dowodem niskiej samooceny .no i przede wszytkim braku klasy.Niestety ,nie kazdy rodzi sie nobilem;)
na początek brawo dla spółki za jakość raportu kwartalnego ! Brawo też za wyniki !
Przy cenie 25 zł mamy na dziś wskaźnik C/Z na poziomie 5,3
Przy cenie 50 zł będzie to 10,6.
Przy cenie 75 zł 15,9.
Przy cenie 100 zł 21,2
Jeśli w kolejnych kwartałach wyniki będą się poprawiać, a to jest wysoce prawdopodobne, to wskaźniki C/Z, C/EBITDA przy ww. cenach mogą być jeszcze niższe.
Przypomnijcie sobie jakie spółka ma plany rozwoju i jakie plany dotyczące dywidendy.
a po co gruby ma podbijać. pełno tu było chętnych do sprzedaży po 2.50, więc sprzedają i samo wpada do worka. obstawiam jednak, że długo to nie potrwa.