Analizowanie takich spółek jest ryzykowne ze wzgledu na mała płynność jednak ... analizując wskaźniki mamy tutaj do czynienia z kilkoma ciekawymi sytuacjami patrząc nawet w krótkiej historii spółki.
Pierwszy wskaźnik zmienności ATR (analizuje w interwale 2-godzinowym żeby uzyskać historię) wskaźnik znajduje sie na poziomach z których juz mieliśmy wybicie prosze zwrócić uwagę na poziomy wskaźnika z 9 października.
Kolejnym sygnałem że cos sie może dziac to impet RSI 14 pazdziernika mielismy juz podobne poziomy jak obecnie zaraz po nich nastapiło lekkie podbicie kursu i wybicie na którym mozna bylo zarobić ponad 30% a jak widać o ile na papierze płynności jednak brak to na górkach odbiorcy nie brakuje (jest troche narybku który właśnie płaci frycowe). RSI w wypadku tego interwału i tej spółki wyraznie pokazuje ze dopiero przekroczenie 60 nakazuje zwrócenie uwagi na mozliwą korekte.
Jedyny jednak wazny mankament na papierze to wolumen ale wolumen przy takim FF - myslę ze starzy wyjadacze pamietaja dragowskiego przy niskim FF i zabawę akcjami pomimo blokad ze strony GPW.
Apel do zarzadu spółki to wpuszczenie toche pieniedzy na parkiet do momentu znalezienia konkretnego animatora
Pozdrawiam i daje żółta kartke dla zarzadu i głównego udziałowca od akcjonariatu za brak pomysłu na życie spółki na NC.
reasumując - wyniki dobre, pomysł na biznes inny niż większość z newconnect (robią cash a nie budują wartość) tylko na kursie nie widać ruchów :/ albo akcjonariat słaby albo trwa zbieractwo pospolite :)
Reasumujac ja lubię czytać papier ale chyba kierunek sie zmienia i dbałość o zdrowie dzieci jest na pierwszym miejscu. Plecaki cięższe od dziecka wyszły z mody nawet polska szkoła musi iść z duchem czasu.
MOŻNA NIE KUPIĆ WIELE POTRZEBNYCH RZECZY CZY ARTYKUŁÓW ALE PODRĘCZNIKI SZKOLNE MUSISZ KUPIĆ I JEST TO DUŻY WYDATEK DOBRZE ,ŻE ISTNIEJĄ TAKIE PUNKTY GDZIE MOŻEMY DOSTAĆ WSZYSTKO ,A NA DODATEK CENA NOWYCH JEST DUŻO NISZA NIŻ W KSIĘGARNIACH A KOGO NIE STAĆ- UŻYWANE SĄ W BARDZO DOBRYM STANIE PO PRZYSTĘPNEJ CENIE. JAK MA SIĘ 3 DZIECI W WIEKU SZKOLNYM TO KAŻDY RODZIC JEST WDZIĘCZNY ZA TO ŻE TEN KTOŚ DAŁ TAKĄ MOŻLIWOŚĆ ZROBIENIA ZAKUPÓW PODRĘCZNIKÓW BO BYŁ TO ZAWSZE DUŻY PROBLEM...
Przeważnie na rynku jest tak, że dobra Spółka jest dostrzegana późno. Skup trwa w najlepsze, po IVQ ruszymy na pewno bo nikt tego już nie zatrzyma. Na NC nie ma dużo dobrych Spółek by w nie zainwestować, dlatego prędzej czy później 4-5 zł będzie.
Ja się pozbyłem tego na szczęście, z wielkim trudem, A miałem zaledwie 6K. Strata zrealizowana. Może odkupie jak wejdzie na grosze bo w tym tempie możliwe.