• wyniki na chłodno Autor: ~aic71 [80.140.4.*]
    1 Wzrost obrotów
    2 Podstawowe koszty operacyjne w ryzach
    3 Pozostałe koszty - raczej zdarzenie jednostkowe (należności, kary? bo raczej nie działalność socjalna)
    4 Mocny wzrost exportu (ciekawe, który kierunek?)
    5 Bardzo ładne wyniki jednostkowe Graala
    6 Ujemny operacyjny - wzrost należności
    7 Gotówka w kasie - wyżej niż w III kw 2012
    8 Dalsze inwestycje

PS
    Oczywiście wysłałęm zapytanie do Graala dotyczące tych pozostałych kosztów z prośbą o wytłumaczenie - i proszę się nie śmiać z mojej naiwności :)
  • Re: wyniki na chłodno Autor: ~KK [89.231.127.*]
    Ładnie to ująłeś. A całe zawirowanie pomogło tylko komuś obłowić się po kursie niższym niż 15 zł. Obroty o 10.30 - ponad 18 tysięcy papierów.!
  • Re: wyniki na chłodno Autor: ~aic71 [80.140.4.*]
    jak zobaczyłem tylko wyniki na espi (wtedy tez napisałem pierwszy komentarz) to lekko zdębiałem ale po wydrukowaniu całego raportu i infie nt pozostałych kosztów uspokoiłem się, wiedząc że i tak będzie poranny zjazd.

Oczyścić wyniki z pozostałych kosztów - mamy jazde do góry :)

Zdarzenie jednostkowe?? (ustawa jasno mówi co może wejść w takie koszty) jeśli tak to wyniki za IV kwartał powinny być b dobre
  • Re: wyniki na chłodno Autor: ~ed [85.119.21.*]
    Nie zmienia to faktu, że to kombinatorzy i nie prowadza przejrzystej polityki informacyjnej. Gdyby to robili, spółka byłaby duzo wyżej oceniana.
  • Re: wyniki na chłodno Autor: ~tampere244 [84.176.157.*]
    Do momentu zakonczenia skupu, przejrzysta polityka informacyjna nie jest w interesie glownego rozdajacego. Stad ta jakosc.
  • Re: wyniki na chłodno Autor: ~aic71 [80.140.4.*]
    a ja bym powiedział, że nie kombinatorzy tylko bardziej chłopki-roztropki - trochę typowe dla ludzi, którzy sami wyhodowali spółkę od małego
  • Re: wyniki na chłodno Autor: ~ed [85.119.21.*]
    racja
  • Re: wyniki na chłodno Autor: ~Rybak [81.163.203.*]
    wali leszczem na tym walorze....
[x]
GRAAL 0,00% 31,70 2016-11-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.