• 2 słowa ode mnie na temat raportu Autor: ~Oli [78.129.148.*]
    Jeśli ktoś nie do końca wie na czym się skupić w raporcie to powiem krótko -najważniejszy tu jest bilans skonsolidowany. Dane jednostkowe pomijamy, gdyż jest to grupa kapitałowa głównie inwestująca poprzez podmioty zależne.

dla wyjaśnienia w bilansie zawsze aktywa = pasywa
    pasywa to może być własność (kapitał) lub zadłużenie

aktywa to 1.57 bańki funtów, z których:
    - 1.2 mln funtów to kapitał, czyli własność spółki
    - 359 tys funtów jest finansowane

dlatego nie tyle ważne są aktywa co właśnie kapitał.
    Rok temu ten kapitał wynosił 528 tys funtów, czyli urusł o 672 tys funtów.

wczoraj zaraportowane kapitały to 1.2 x 5zł = 6 mln zł. czyli ok 65 groszy na akcje.
    spółka jest tania i do 2x cwk nie będzie droga, czyli do ok 1.3 na dzień dzisiejszy a przypominam, że nadal planuje inwestycje i dokapitalizowania z przyznanych środków unijnych.

Tyle ode mnie w temacie raportu,
    pzdr,
    Oli
  • Re: 2 słowa ode mnie na temat raportu Autor: ~maro66 [145.237.58.*]
    Zgadzam sie z Tobą, ale myślę że za chwile pojawią się wpisy Jadzi, JzG i kilka innych, którzy to "w kwiecistych słówkach" udowodnią, że jest bee, a będzie jeszcze bardziej beeeee. Dlatego wcześniej pisałem o możliwości "zwalenia" kursu do kilkunasty groszy.........
    Ja myślę o wyjściu z inwestycji w grznicach złotówki......
  • Re: 2 słowa ode mnie na temat raportu Autor: ~joohan [89.68.246.*]
    a ja myślę o pałacyku z basenem......marzyciele,czy niezbyt długo łudzicie się o zarobku na tym papierku...? musicie jeszcze długo poczekać....tak jak i ja z tym pałacykiem....a może złymi kategoriami wszyscy myślimy...?
    Re: 2 słowa ode mnie na temat raportu
    Autor: ~joohan [89.68.246.*], 2013-11-15 13:19
    a ja myślę o pałacyku z basenem......marzyciele,czy niezbyt długo łudzicie się o zarobku na tym papierku...? musicie jeszcze długo poczekać....tak jak i ja z tym pałacykiem....a może złymi kategoriami wszyscy myślimy...?

Marzenia warto mieć, cóż to za życie baz marzeń...........Jeśli Ty marzysz o pałacyku, to pewnie jesteś pod progiem 5% i dlatego nie musisz się ujawnić :).....bo z 1K, 10K czy nawt 100K to o pałacyku zapomnij............
    Ja z kolei mam czas i najwżniejsze nie umrę nawet jak spadnie do 1gr (chociaż żal będzie mam tego prawie 300K).
    POzdrawiam MzW
  • Re: 2 słowa ode mnie na temat raportu Autor: ~dontom29 [178.36.100.*]
    a ja mam tego x 10 twego lol przestań pier.....ć
    Nie pi........lę

Numer rachunku w DI BRE91160000
    Rachunek powiązanyEKONTO57 1140 2004 0000 3902 00000000
    Nazwa papieruAERFINANC-NC Kod papieruGB00B42V2T10 Liczba 296 851
    Ostatnia cena0,24 PLN Wartość71 244,24 PLN
  • Re: 2 słowa ode mnie na temat raportu Autor: ~Oli [78.129.148.*]
    Może masz, może nie masz, nie moją kwestią rozstrzygać. Jeśli masz to spore ryzyko podjąłeś, chyba że masz bardzo duży portfel.

Jeśli jednak spółka faktycznie odbije na 1+ PLN to ładnie zyski przytniesz.
  • Re: 2 słowa ode mnie na temat raportu Autor: ~lol [217.96.8.*]
    Skoro kupiłeś tyle papiera od animatora, przy obrotach jakie są na tej spółce no to nie ma co liczyć na żadne wzrosty baaaaardzzozoooo długo.....

Wskaźniki i inne pierdy się w ogóle nie liczą...., liczy się tylko kto ma w danym momencie akcje i tylko to

Ps.
    Animator też człowiek i musi zarobić.......
  • Re: 2 słowa ode mnie na temat raportu Autor: ~Oli [78.129.148.*]
    Ani-Mani-Pula-Tora wykupią doszczętnie niebawem JUŻ i to będzie koniec tej Ani-Mani-Pula-Cji bo w przeciwieństwie do tego co było jeszcze rok temu teraz są konkretne powody do organicznego wzrostu! A Panowie PULATORZY-PULSATORZY dobrze o tym wiedzą więc przygotujcie się moi drodzy forumowicze na ich nieubłagalnie zbliżające się KWICZENIE.
  • Re: 2 słowa ode mnie na temat raportu Autor: ~Kacej [193.168.0.*]
    Ja myślę, że teraz będzie powolne ubijanie na poziomie 0,25.
    Nikt na razie nie chce kupować drożej, a są chętni którzy sprzedają po 0,23 i 0,24.
    Jak się ubije i opróżni arkusz na S to dopiero ruszymy na kolejny poziom.

Fundamentalnie i co do raportu oczywiście zgadzam się z Olim. Ale jak nie będzie chętnych na kupno to samo nie wzrośnie.

Ja dokupiłem kilkanaście K w międzyczasie, ale nie ma co samemu walczyć z kursem. Będę dobierał na poziomie 0,23-0,24.
  • Re: 2 słowa ode mnie na temat raportu Autor: ~LOLEK [83.17.151.*]
    Witam.
    To kiedy ruszamy na dobre?
    Sztuczna podaż ustawiona do 0,30 i zapewne będzie sprzątana.
    Ja osobiście mam wystarczającą ilość akcji, a jeżeli będzie jeszcze próba zwałki to zabiorę jeszcze coś dla siebie.

Nie oddam za grosze, interesują mnie złotówki :-)
    Jeszcze mało narzekania jest na forum, będzie więcej zapewne.

pozdrawiam starych TWARDYCH akcjonariuszy.
[x]
AERFINANC 0,00% 0,04 2025-06-02 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.