Jeśli ktoś nie do końca wie na czym się skupić w raporcie to powiem krótko -najważniejszy tu jest bilans skonsolidowany. Dane jednostkowe pomijamy, gdyż jest to grupa kapitałowa głównie inwestująca poprzez podmioty zależne.
dla wyjaśnienia w bilansie zawsze aktywa = pasywa
pasywa to może być własność (kapitał) lub zadłużenie
aktywa to 1.57 bańki funtów, z których:
- 1.2 mln funtów to kapitał, czyli własność spółki
- 359 tys funtów jest finansowane
dlatego nie tyle ważne są aktywa co właśnie kapitał.
Rok temu ten kapitał wynosił 528 tys funtów, czyli urusł o 672 tys funtów.
wczoraj zaraportowane kapitały to 1.2 x 5zł = 6 mln zł. czyli ok 65 groszy na akcje.
spółka jest tania i do 2x cwk nie będzie droga, czyli do ok 1.3 na dzień dzisiejszy a przypominam, że nadal planuje inwestycje i dokapitalizowania z przyznanych środków unijnych.
Zgadzam sie z Tobą, ale myślę że za chwile pojawią się wpisy Jadzi, JzG i kilka innych, którzy to "w kwiecistych słówkach" udowodnią, że jest bee, a będzie jeszcze bardziej beeeee. Dlatego wcześniej pisałem o możliwości "zwalenia" kursu do kilkunasty groszy.........
Ja myślę o wyjściu z inwestycji w grznicach złotówki......
a ja myślę o pałacyku z basenem......marzyciele,czy niezbyt długo łudzicie się o zarobku na tym papierku...? musicie jeszcze długo poczekać....tak jak i ja z tym pałacykiem....a może złymi kategoriami wszyscy myślimy...?
Re: 2 słowa ode mnie na temat raportu
Autor: ~joohan [89.68.246.*], 2013-11-15 13:19
a ja myślę o pałacyku z basenem......marzyciele,czy niezbyt długo łudzicie się o zarobku na tym papierku...? musicie jeszcze długo poczekać....tak jak i ja z tym pałacykiem....a może złymi kategoriami wszyscy myślimy...?
Marzenia warto mieć, cóż to za życie baz marzeń...........Jeśli Ty marzysz o pałacyku, to pewnie jesteś pod progiem 5% i dlatego nie musisz się ujawnić :).....bo z 1K, 10K czy nawt 100K to o pałacyku zapomnij............
Ja z kolei mam czas i najwżniejsze nie umrę nawet jak spadnie do 1gr (chociaż żal będzie mam tego prawie 300K).
POzdrawiam MzW
Numer rachunku w DI BRE91160000
Rachunek powiązanyEKONTO57 1140 2004 0000 3902 00000000
Nazwa papieruAERFINANC-NC Kod papieruGB00B42V2T10 Liczba 296 851
Ostatnia cena0,24 PLN Wartość71 244,24 PLN
Ani-Mani-Pula-Tora wykupią doszczętnie niebawem JUŻ i to będzie koniec tej Ani-Mani-Pula-Cji bo w przeciwieństwie do tego co było jeszcze rok temu teraz są konkretne powody do organicznego wzrostu! A Panowie PULATORZY-PULSATORZY dobrze o tym wiedzą więc przygotujcie się moi drodzy forumowicze na ich nieubłagalnie zbliżające się KWICZENIE.
Ja myślę, że teraz będzie powolne ubijanie na poziomie 0,25.
Nikt na razie nie chce kupować drożej, a są chętni którzy sprzedają po 0,23 i 0,24.
Jak się ubije i opróżni arkusz na S to dopiero ruszymy na kolejny poziom.
Fundamentalnie i co do raportu oczywiście zgadzam się z Olim. Ale jak nie będzie chętnych na kupno to samo nie wzrośnie.
Ja dokupiłem kilkanaście K w międzyczasie, ale nie ma co samemu walczyć z kursem. Będę dobierał na poziomie 0,23-0,24.
Witam.
To kiedy ruszamy na dobre?
Sztuczna podaż ustawiona do 0,30 i zapewne będzie sprzątana.
Ja osobiście mam wystarczającą ilość akcji, a jeżeli będzie jeszcze próba zwałki to zabiorę jeszcze coś dla siebie.
Nie oddam za grosze, interesują mnie złotówki :-)
Jeszcze mało narzekania jest na forum, będzie więcej zapewne.