• Czemu taki spadek??? Autor: ~Jaro [77.255.61.*]
    j.w.
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~marian [178.181.41.*]
    Słabe wyniki.
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~Jaro [77.255.61.*]
    Wyniki nie są, aż tak słabe by spółka spadała 13%.
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~ewa [185.14.149.*]
    Moim zdaniem ktoś duży wychodzi ze sp.
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~Jaro [77.255.61.*]
    przejrzyj info ze spółki, od dłuższego czasu ktoś z zarządu pozbywa się akcji. Czyżby był jakiś trup w szafie o którym dowiemy się za jakiś czas?
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~agar [193.109.212.*]
    W przypadku tej konkretnej spółki wyniki można uznać za fatalne.
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~ney [77.253.116.*]
    Dla mnie ważne jest nie tyle to chwilowe zawirowanie w wyniku, bo nie jest związane z sytuacją w spółce tylko błędami tmobile, który nie potrafi utrzymać wyników i dopuszcza do utraty swoich klientów.
    Ważniejsze jest dla mnie ile zysku przeznaczyć może Eurotel na dywidendę.
    Jeśli kurs utrzyma się na poziomie 17-18 zł na akcję to stopa dywidendy może wynieść ok. 6%, co jest obecnie super wynikiem na tle rynku.
    Zakładam, że mamy już dziś zysk na akcję przekraczający 1 zł, a spółka i tak jeszcze coś zarobi w Q4, więc może być tylko lepiej.
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~ney [77.253.116.*]
    aha, no i zapomniałem o jeszcze jednym pozytywie - pozostałe spółki grupy pokazały jakby nie było spore wzrosty, co moim zdaniem dobrze rokuje i pokazuje, że ten papier ma potencjał
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~Jaro [77.253.90.*]
    Nie bedę polemizował na temat wyników. Technicznie nic złego się nie stało, jesteśmy w kanale wzrostowym i ważne by teraz w cenach zamknięcia nie było niżej niż 17,50zł. Mam nadzieję, że dzisiejsza luka nie była startową, dzisiaj wyrysowaliśmy ładnego młota, więc nic nie stoi na przeszkodzie by zamknąc lukę i pomaszerowac wyżej chociaż do górnej bandy kanału czyli w okolice około 24,50. Jak będzie czas pokaże. Dzisiaj się zapakowałem po ok 18, żałowałem że nie niżej ale miałem ofertę wystawioną od dawna i dzisiaj po odpaleniu kompa zdziwiłem się ale miałem już akcje. Tak więc trzymam kciuki za wzrost
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~Aro [77.255.2.*]
    Kolego trzymam za ciebie kciuki, aby ci się udało, ale szczerze to wątpię, aby w krótkim okresie było tu różowo. Co prawda można trzymać bo pewnie akcje odbiją, ale po co skoro inne spółki w tym czasie rosną po 10%.
    Poza tym spółka mało płynna, można kilkoma setkami zwalić kurs o 5% na krótko. Miałem wyjść z tej spółki, ale przegapiłem i w rezultacie dokupiłem trochę (17.89) aby wyjść z tą pozycją na zamknięciu na plusie.
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~Divix [89.66.229.*]
    Jaro, też trzymam kciuki, szczególnie, że zamierzam kupić dziś :-) , te 17,40 daje już moim zdaniem pole do popisu, żeby zgarnąć jakąś ładną premię przed końcem roku :-)
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~Jaro [87.205.201.*]
    Pewnie masz rację, ale wskaż mi spółki w które można wejśc z dużym prawdopodobieństwem szybkiego zarobku. W moim portfelu jest 15 spółek - taka dywersyfikacja po to by w momencie złego wyboru którejś z nich nie stracic dużego kapitału. Zyski też nie są takie jak trzymając 1 czy 2 spółki które rosną dziennie po kilka procent. Inwestuję na GPW od dawna więc dostałem kilka razy dotkliwie po łapkach, chciałbym wierzyc że wyniosłem z tego jakąś lekcję. Jeżeli możesz to napisz jakie spółki masz na celowniku, a co go Eurotela to miałem go już wcześniej po 17 zł i sprzedałem z ok 30% zyskiem, dlatego nie liczę na wiele tylko na powtórkę. Zawsze mam sentyment do spółek które dały mi zarobic
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~Aro [84.205.31.*]
    Ja też zarobiłem, na tej spółce, a i dewidendę w tamtym roku zainkasowałem. Jednak, jeżeli nauczyłem się czegoś na giełdzie to tego żeby nie kierować się sentymentami. Mój zysk na tej spółce stopniał do 3%. Wychodziłem z tej spółki powolutku, bo jak mówiłem mała płynność i nie zdążyłem do końca, bo nie wiedziałem że taki będzie raport kwartalny. Co do innych spółek to nie wiem, każdy patrzy na to samo a widzi co innego. Ja na ile mogłem zwiększyłem swoją pulę akcji w Coliana i Mit-ka, to są spółki, które trzymałem też od dawna w swoim portfelu, a dopiero teraz wyskoczyły w górę. Można znaleść, jeszcze kilka takich perełek, jak się poszuka. Pamiętaj hossa nie trwa wiecznie, a nowy rok przez zmiany w OFFE będzie pod wielona względami wyjątkowy. Jeżeli chcesz zarobić pare oczek to zapisz się na nowy debiut giełdowy, chyba największy w tym roku - na debiucie na 99% zarobisz.
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~Jaro [31.41.26.*]
    Dzięki za dobre słowo. Mita miałem dwa razy i dwa razy wtopiłem. Jest w moich obserwowanych , ale podobnie jak w Coliana (na którym zarobiłem jakiś czas temu) nie wejdę. Debiuty ok, ale po redukcji 98% na Mercatorze coraz gorzej to widzę, chociaż pewnie Energą nie pogardzę. Największy udział w moim portfelu to Lena, Hawe, Wasko. + kilka innych mniejszych, Ostatnio dosyc mocno postawilem na akcje z newconectu - LZMO, Bloober i Farm51. Te dwie ostatnie spółki mają w tym miesiącu debiuty swoich gier, które mogą okazac się dużym sukcesem, wówczas pod koniec czwartego kwartału mogą byc duuuże wzrosty (przynajmniej w moich założeniach). Pozdr
    Aro - no co Ty, uśredniasz w dół? I sprawdza Ci się to? Żartuję, też tak czasem robię i mi się sprawdza, ale "eksperci" stanowczo ostrzegają, że to źle tak robić :-)

Jaro - też mam kilkanaście spółek, ale się ostatnio szczerze mówiąc zastanawiam czy to nie za dużo, nie nadążam wszystkich dobrze śledzić; co do Eurotela, to tak jak ty mam sentyment, więc go na pewno tak łatwo nie stracę z zasięgu wzroku

Co do Waszych typów to dzięki za materiał do analiz.
    ja bym polecał się tez przyjrzeć CDR i Kruk (ten od biżuterii, nie od długów, chociaż długi w tych czasach to też ciekawa branża :-)
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~marian [46.204.44.*]
    Trzeciego kwartału w wykonaniu ETL na pewno nie można zaliczyć do udanych. Pozostaje odpowiedzieć sobie na pytanie czy było to jednorazowe potknięcie, czy też stały trend. Wielu z nas liczyło w tym roku na zysk netto w okolicy 8 mil. Jest to teraz bardzo wątpliwe, ale jeżeli Spółka pokaże dobre wyniki za 4 kw. to kurs szybko powinien wrócić w okolice 20 zł. W innym wypadku to niestety będziemy spadali.
    Co do moich typów spółek to ja osobiście część środków przeniosłem do spółek z grupy Pragma. Tam od trzech kwartałów poprawiają się wyniki i moim zdaniem jest pole do wzrostów. Mam nadzieję, że ETL wróci do wyników z wcześniejszych kwartałów, jestem akcjonariuszem od 2008 r i sporo już tu widziałem. Pozdrawiam.
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~iron [5.173.253.*]
    mnie też sie wydaje ze to niestety :( jakiś większy gracz probuje wychodzić..kwestia jak duzy. Bo jak z tych najwiekszych to moze byc nieciekawie. Jak jeden z jakiś wolnorynkowych średniaków to może uda sie odbić juz przy 13-14...patrząc na zmiany wolumenów w archiwum
    troche mnie już niepokoj ogarnia bo kupowalem po >19 i na razie po dupsku dostaje :/
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~Aro [84.205.31.*]
    Nie popadajcie w czarnowidztwo. Proszę nie zapominać, że na giełdzie mamy ciągle hosse, a końcówka roku może być ciekawa - rajd św. Mikołaja - więc obstawiam mimo słabych wyników (nie są aż takie złe) papier odbije, może nie do poziomu 20,40 zł, ale zbliży się do 20. Pytanie jest w którym momencie dokupić trochę akcji?
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~desperado [24.46.117.*]
    ja dzis bralem troche
  • Re: Czemu taki spadek??? Autor: ~marian [46.205.37.*]
    Nowy wirtualny operator na naszyn rynku -Viking Mobile. Będzie operował w oparciu o sieć PLAY. Na rynku robi się bardzo ciasno, ciekawe czy nam to w jakiś sposób zaszkodzi ?
    A jest jakiś chociaż jeden wirtualny operator, który coś na naszym rynku zwojował? :-)
    moim zdaniem wejście kolejnego mvno nie ma praktycznie żadnego wpływu na biznes Eurotela
    a swoją drogą - ciekawy news:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/4000-pkt-pokonane-Nasdaq-najwyzej-od-2000-r-2999611.html

jakoś już nie miałem w świadomości, że Nasdaq ciągle jeszcze nie odrobił strat z pęknięcia internetowej bańki. trochę to przykre, to już naście lat.
    ale i jakiś sentyment wzbudza, bo to kawął "historii", też wtedy trochę oberwałem rykoszetem, a nawet bardzo, ale też i dość szybko później to z nawiązką odrobiłem :-)
    no, właśnie, czarnowidztwo przy akcjach jest równie złe jak nadmierny optymizm :-)
    ja też liczę na grudniowo-styczniowy rajd. co prawda te 20 zł, to przy obecnym kursie trochę mało prawdopodobne w tak krótkim terminie, ale może, może...
[x]
EUROTEL 0,33% 30,60 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.