oj, tam, oj, tam....
przecież popyt jest...
czyli ktoś chce kupować....
a do końca roku jeszcze cały GRUDZIEŃ....
a różne rzeczy na tej naszej giełdzie się działy...
więc nie mówmy hop przed....
Mi to wygląda na dobieranie, ale mogę się mylić. Ktoś widzi, że popyt mały, wystawia na S i wymusza podaż. Aż dziw, że po wykazniu zysku za 3Q i takich perspektywach kurs się obniża. Wskaźnik AD wyraźnie wskazuje na akumulację. Jak nic będą tu wzrosty, tylko nie wiadomo kiedy - najważniejsze, ze perspektywy są naprawdę dobre dla spółki. Każda spółka z tej branży (Magellan, MW Trade) się rozwija, cierpliwości:)
Jeśli ma tych akcji sporo (kilkaset tysięcy), to w razie czego żadna strata. Do 25 groszy jest wystawione około 300 tysięcy akcji w arkuszu - dla mnie wygląda to na celowe zagranie pod wstrzymanie wzrostów, bo dawno nie widziałem tego na tej spółce. A niespełna miesiąc temu kurs wynosił właśnie 25 groszy. Przebicie 25 groszy na dużych obrotach otworzyłoby drogę do solidnych wzrostów. Podejrzane to tym bardziej, że docierają coraz lepsze informacje ze spółki.
jasne...
przy FF, który tutaj jest, to wydaje się dosyć proste...
nic...
pozostaje chyba na poczekanie na rozwój wypadków....
i poddanie się - mając nadzieję, że już niedługo - rosnącemu - trendowi....
tak trochę sobie myślę, że na teraz tu jest bardzo mało osób zainteresowanych tą spółką, akcjami, itd...
i trochę - nie wiem, czy byłoby za bardzo korzystne aby nagle to zainteresowanie gwałtownie wzrosło, patrząc w kontekście małego FF ?...