• Wyniki III kwartał Autor: ~Intuicja [95.160.1.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/MODECOM-Raport-kwartalny-za-QIII-2013-roku-r-2989106.html
  • Re: Wyniki III kwartał Autor: ~DarkoZZZ [80.254.147.*]
    Mega elegancko :)

Wynik za 3Q o 120% wyższy niż w zeszłym roku, a za cały okres 1-3Q to ponad 200% wzrostu. Przy tym C/Z i dynamice, to jesteśmy chyba najbardziej niedowartościowanym papierem na całym NewConnect :)
  • Re: Wyniki III kwartał Autor: ~nowyakcjonariusz [78.8.28.*]
    Gratuluję nicku, ja też jestem od niedawna akcjonariuszem tej perełki, pozdrawiam
  • Re: Wyniki III kwartał Autor: ~xyz [195.95.144.*]
    Na pierwszy rzut oko raport wygląda zachęcająco. Znaczący wzrost zysku oraz przychodów. Zdecydowana poprawa rotacji zapasów co w branży IT jest bardzo ważne. Chodzi o to żeby nie zostac z przstarzałym sprzętem.
    'Generalnie raport lepszy niż się spodziewałem i jeszcze bardziej optymistycznie podchodzę do tego co może pokazać IV kwartał.
    Jak narazie bardzo dobre wyniki nie wpłynęly na zainteresowanie zakupem akcji ze strony inwestorów mimo iż wycena tak jak mówi Darkozzz jest bardzo atrakcyjna.

Pozdrawiam
  • Re: Wyniki III kwartał Autor: ~xyz [195.95.144.*]
    To co zwróciło moją uwagę to dużo bardziej rozbudowany raport. Podane jest więcej parametrów. Rozbicie kosztów itp. Wydaje mi się że firma zmierza coraz większymi krokami na główny parkiet i dlatego podała więcej informacji niż niezbedne minimum. Chyba że coś sie zmieniło odnośnie wymogów informacyjnych.

Pozdrawiam
  • Re: Wyniki III kwartał Autor: ~pon [87.205.89.*]
    Modecom na Allegro bije rekordy popularności!
  • Re: Wyniki III kwartał Autor: ~nowyakcjonariusz [78.8.23.*]
    A na giełdzie inwestorzy zapomnieli :-(
  • Re: Wyniki III kwartał Autor: ~julek [46.175.111.*]
    Mówią że pieniądze lubią ciszę, zwłaszcza te duże........
  • Re: Wyniki III kwartał Autor: ~DarkoZZZ [80.254.147.*]
    Cisza jest i to nawet bardzo duża :)
    Wyniki są dobre a nawet można powiedzieć, że bardzo dobre. Teraz przydałby się większy obrót na papierze... jak się patrzy na arkusz to widać że tutaj wystarczyłoby zamówienie na jakieś 40 tys zł żeby kurs dobił do 50 zł.
    Aż dziwne, że Parkiet lubi pisać o jakiś kiepskich spółkach których dynamika wzrostu wyniku jest 20%, a rzadko pisze o Modecomie, którego fundamenty wyglądają fundamentalnie na tle całej GPW.
[x]
MODECOM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.