• i pozamiatane... Autor: ~herh [85.202.153.*]
    z dużym nie wygrasz !!
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/545757,barlinek-sa-zadanie-akcjonariusza
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~widz [178.42.163.*]
    Akcji nie mam ale przyglądałem się rozwojowi sytuacji.

Ciekaw jestem dalszego rozwoju i iloma głosami będzie chciał przeforsować dematerializację i ilu oponentów znajdzie na walnym.

Popcornu i piwa dajcie!
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~herh [85.202.153.*]
    ja tez sprzedałem po 1,28
    w między czasie wykorzystałem tą kasę na pkp i trakcji.

Przyglądam się z sentymentu i kibicuję mniejszościowym!!

Mam nadzieje, że się ktoś na walne wybierze i zda relacje :)
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~Tom [91.213.71.*]
    Dnia 2013-11-12 o godz. 22:25 ~herh napisał(a):
    > z dużym nie wygrasz !!
    > http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/54575
    > 7,barlinek-sa-zadanie-akcjonariusza

bredzisz.
    To zadna niespodzianka.
    Oczywista oczywistosc.
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~Tom [91.213.71.*]
    pozamiatane to bedzie jak przeglosuje wszystko 100% i nikt nie wniesie sprzeciwu ;)
    JAk przekroczy 90% to bedzie pozamiatne, zrobi squeze out, ale jak nie przekroczy to bedzie ciekawie.
    dalej twierdze że tu tylko kupa wyjść może dla małych
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/548303,barlinek-sa-zawiadomienie-o-transakcji-na-papierach-wartosciowych-emitenta;jsessionid=48yDUgQcwF0RIRZGPrN3tDSb.undefined
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~Kesz [178.235.232.*]
    A co, najwierniejszy sługa miałby się sprzeciwić?
    Ważne co zrobią fundusze. Na Barlinek jest chętny z Azji i jeżeli osiągnie 90% zarobi tylko MS. Jeżeli będzie poniżej 90% zarobią również pozostali. A emisja to tylko podpucha, w Spółce nie ma potrzeb gotówkowych (patrz raport), a inwestycje nie....
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~tom [91.213.71.*]
    Wojtus napisal:
    "Czytajcie uważnie:
    Jeżeli oddacie akcje po 1,30 to po prostu je oddacie.
    Jeżeli nie oddacie po 1,30 i z wezwania uzyska 90% to skupi od was resztę przymusowo za prawdopodobnie 1,30.
    Jeżeli wezwanie nie osiągnie 90% akcji, kurs zostanie odmrożony po 22 listopada i skoczy do poziomu ok.2zł, a po publikacji realnych wyników za 2013 może i jeszcze więcej.
    Wg mnie lepiej dokupić po 1,29 niż oddawać za bezcen.
    Akcje są warte o wiele więcej niż 1,30, możecie mi wierzyć, sytuacja finansowa firmy jest lepsza niż komukolwiek się wydaje, a wezwanie na 85% się nie powiedzie!
    NIE DAJCIE SIĘ OKRADAĆ! "
    https://www.bankier.pl/forum/temat_zimna-ocena-sytuacji,13347243.html

Tom:
    "Jezeli oddacie to oddacie, a jezeli nie oddacie to jest szans dostac wartosc godziwą, czyli więcej."
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~olek [79.110.5.*]
    a co zrobisz jak uzyska 80% co jest prawie pewne i wycofa spółkę z giełdy zostawiając reszte ludzi z akcjami bo przymusowego wykupu robić nie musi
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~zxc [213.155.168.*]
    Kto Ci tak powiedział że nie musi? To spółka publiczna nie można tak sobie ot zrobić z niej spółki niepublicznej...
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~zwq [213.155.168.*]
    Kto Ci tak powiedział że nie musi? To spółka publiczna nie można tak sobie ot zrobić z niej spółki niepublicznej.
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~ben [94.154.26.*]
    Do kiedy handel akcjami na gpw
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~ketiws [195.187.134.*]
    -przynajmniej do 2 grudnia (rozliczenie w KDPW wezwania, czyli 27 transakcja na GPW)
    -jeżeli M.S. po wezwaniu uzyska 80 proc. akcji to zgodnie z tym co zadeklarował zgłosi do KDPW wniosek o dematerializacje i wycofa spółkę z GPW (to może trwać kilka dni), jaka cena do momentu notowania będzie na gpw tego nikt nie wie-ale raczej nie wyższa niż 1.30,
    -jeżeli przekroczy 90% ogłosi przymusowy wykup (wówczas cena przynajmniej 1.30zł),
    -jeżeli nie skupi 80 proc. to pewnie przeprowadzi emisję po 1zł,
    -jeżeli chcesz mieć minimum 1,30zł za szt.(minus koszt świadectwa depozytowego, ok.30zł) to czas masz do 22.11.2013r. (zapisy prowadzi DM PKO BP)
    -oczywiście istnieje możliwość że M.S. zmieni decyzję o wycofaniu spółki i przeprowadzeniu emisji - wówczas kurs powinien poszybować w górę.
    Mimo, ze spółka zaczyna powoli wyglądać zdrowo to i tak praktycznie wszystkie asy w ręku ma główny udziałowiec.
    pozdr.
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~tom [91.213.71.*]
    "zgłosi do KDPW wniosek o dematerializacje i wycofa spółkę z GPW (to może trwać kilka dni)"

Bardziej prawdopodobne, ze bedzie to trwalo kilka miesiecy a bez skupu przymusowego nawet kilka kwartałów.
    To nie takie hop siup, ze zgoda bedzie od razu.
    Jakas tam ochrona, przynajmniej formalna, mniejszosciowych jest.
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~Ajgor [46.170.21.*]
    Panie i Panowie, spokojnie, pieniadz lubi spokoj i tego sie trzymajmy-bez gwaltownych ruchow pod wplywem emocji.
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~Kesz [178.235.232.*]
    Święte słowa. Będzie dobrze.
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~Jurek [83.9.145.*]
    Będzie dobrze , bardzo dobrze . Najważniejsze żeby nie padał śnieg
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~3671 [80.53.59.*]
    Na to liczę (na późne przyjście zimy także), ale jako że mam jeszcze pakiet akcji Barlinka to przyznaję że z niepokojem patrzę na obrót spraw. Jak sądzicie - jaki scenariusz jest najbardziej prawdopodobny? Z góry odrzucam możliwośc odstąpienia od wycofania spółki z obrotu publicznego - jako wersję najmniej prawdopodobną.
    No i tak jak pisałem.... ma to co chciał.
    Ciekawe kiedy wątek z bankiera usuną ;)
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~tom [80.50.127.*]
    Dnia 2014-01-08 o godz. 23:51 ~herh napisał(a):
    > No i tak jak pisałem.... ma to co chciał.

Jednak dopiero teraz jest pozamiatane a nie 2 miesiace temu jak pisales.
    2 miesiace temu trzeba bylo byc prosiaczkiem, zeby się bac przymusowego wykupu.
    Takich panikarzy nam na gpw nie trzeba.
  • Re: i pozamiatane... Autor: ~ten co miał akcje [91.234.102.*]
    każdego nienapasionego kiedyś zgubi pazerność, hehe, zawsze ten się śmieje co się śmieje ostatni, także wierni akcjonariusze obserwujcie sytuacje
[x]
BARLINEK -3,17% 1,22 2014-01-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.